24 да не правев тумор маркери за цистата. Никогаш немаше да знам дека ми е покачен овој тумор маркер. Ама сега вака не сум мирна, нон стоп мислам на тоа
За тие години си млада и никој нема да ти закаже за оваа постапка на државно. Можеш да си правиш на приватно ама млада си за..... Советувај се со гастро доктор за тоа што ти е покачено.
Дали некој може да ми каже цена на колоноскопија со анестезија во Ремедика? И искуство некој дали може да сподели? Благодарам
Правеше муабет со гастро доктор или ќе си правиш директно колоноскопија? Од искуство можам да ти кажам дека може и без анестезија и ако најдат некој полип се прави отстранување и наодите се праќаат на анализа. Полипите во најголем дел од случаите се бенигни ама не е добро нивното растење долги години и затоа се врши оваа превентивна постапка.
Почитува, благодарам што издвои време за да ми одговориш. Се обидовав без анестезија но за жал не можев да издржам. Така да не успеав до крај да го направам. Затоа треба сега со анестезија.
Промедика е 13 000. И таму се јавив. Таму се чека термин за 7-10 дена, а во ремедика имаше за наредна недела.
Оваа постапка ако е поефтина може да е само дијагностичка. Поскапите и во приватниве болници во истиот акт може со истиот апарат да земат биопсија или да извадат полипи. Ако треба и не можат ќе треба уште еднаш да се прави на друго место.
Тоа не прашав, ама мајка ми летото правеше гастроскопија во промедика, и при самата поатапка извадија 2 полипи. Веројатно имаат таква можност.
^ Колку е цената на гастроскопија кај нас? Татко ми во странство правеше, неколку минути е под анестезија и не плати ни денар. Услуга како во приватна болница.
Јас бев случај како тебе,иако не ми беше толку многу над граница,го повторив тумор маркерот после некое време и беше во нормала,би те советувала исто пред да се подложиш на колоноскопија.
Да. Испитував тумор маркери во Јануари сега планирам следна недела пак да испитам. Ако е пак е зголемен ќе правам колноскопија бидејќи постојано мислам на тоа, не сум мирна
Во Авицена. На приватно се. Јас испитував три тумор маркери и сега не се сеќавам точна сума но знам дека еден тумор маркер беше илјадо и нешто.
Тумор маркери обично не се испитуваат на своја рака. Може да дадат покачени вредности од други бенигни причини или сосема други болести треба прво преглед па да прати доктор на испитување. А цени има на интернет и се прават во секоја лабораторија.
Да. Јас правев заради ендометриозна циста на јајник. И од три тумор маркери само овој Ца 19 9 ми беше покачен. А тој е повеќе за црева и желудник. И сега кога е дупло покачен не сум мирна. Имам одено кај повеќе доктори и никој не ми кажал да одам да правам колнископија