1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Колоноскопија

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од cia123, 4 април 2011.

1. Anettta

Anettta Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2022
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    138

Имам само еден надворешен хемероид веќе 7 8 години. Ми крвари многу ретко. Немам болки, немам крв во столицата. Немам ни еден симптом ама покачен тумор маркер

2. FedoraFedora

FedoraFedora Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2020
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    48
    Imam I jas hemoroidi cat pat krvarat I fisura, pravev pregledi anoskopii , kratka kolonoskopija, gastroskopija, ama nikoj ne mi rece tumor marker da pravam, sepak treba nekoi indikacii za toa da bide relevantno

3. FedoraFedora

Се зачлени на:
    23 април 2020
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    48
    Kak koi gastro doktori bese ? Tesko ima upat za klinika a na privatno cenite se skoknati duplo

4. Anettta

Anettta Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2022
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    138
    Па тумор маркери се испитуваат кога има нешто ако забележи докторот при преглед. Јас ги испитував тие маркери за циста

5. Anettta

Anettta Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2022
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    138
    Немам одено кај гастро доктор. Само кај гинеколог. Сега планирам да одам кога повторно ќе испитам тумор маркери

6. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    2.450
    Допаѓања:
    8.993
    Денес правев кај трајков во систина. Страшно звучи постапката, но анестезија ми дадоа пред да влезе докторот, па не трпев ни болка ни срам. Добро помина се, кога се разбудив одма резултати и терапија. Како што бев исплашена, поминав лесно како ништо да не се случило.

На happiness!, Flier и Калатеа им се допаѓа ова.
  7. Flier

Flier Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2022
    Пораки:
    455
    Допаѓања:
    312
    Супер е чим се било во ред и резултатите. Првиот впечаток ако го видиш апаратот може да делува страшно со должината.
    Инаку имам правено дистална колоноскопија без анестезија и во ред си беше. Во оваа постапка се испушта воздух за да се отвара просторот за гледање и тоа знае да биде непријатно.

На Septemvri му/ѝ се допаѓа ова.
  8. The.E.T.

The.E.T. Активен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    92
    Дали има некој со стеноза(стеснување) на дебело црево?

9. maja.mitrova

maja.mitrova Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    171
    Priprema za kolnoskopija?? Majka mi ke pravi vo sredda i dadoa list od drzavna. Nekako mi stoi premnogu, pa i na ova zesko vreme. A vo privatna samo eden den predthodno pies prashoci a vo drzavna tri dena prethodno golema prirema. Covek ke kolabira so takva ishrana. I tolku alkalaks. Majka mi e 70 god i nekako strav mi e. Iskustvo, sovet?

10. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    2.450
    Допаѓања:
    8.993
    Порано и во приватните болници приптемата беше по 3 дена, сесѕра ми имаше правено. Сега е по ден ипол. Со алкалакс незнам, и јас и сестра ми со фортанс, а тоа не дава да дехидрираш.

11. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.492
    Допаѓања:
    10.554
    Колку време трае процедурата? Дали потоа нормално се функционира? За на приватно ќе правиме па да знам што, како?

12. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    2.450
    Допаѓања:
    8.993
    Процедурата приватно ското секаде е со анестезија, трае 25мин просечно и после ведбаш се враќате во нормала исто како претходно. Погоре има мое искуство, јас во систина правев во мај. Со среќа, постапката не е толку страшна како што изгледа, дај Боже само резултатоте да се ок.

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  13. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.492
    Допаѓања:
    10.554
    За Систина и јас прашувам, не знам глава кај ми е, пукнав од страв, само се да биде добро се молам. Сите сценарија ми се низ глава :(

14. Candy.D

Candy.D Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2022
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    242
    И јас имам правено,без грижи.
    Знам и на многу постари лица им прават.
    Јас колку што памтам 3 дена пред тоа имав припрема,имаше нешто што не смеам да јадам,повеќе бев на течности за да се исчистам.Со анестезија бев,за 3 секунди ме снема,кога се разбудив исто како да немало ништо.Знам само дека после тоа имав многу гасови,ама тоа е нормална појава.Не се секирај и не мисли на лоши работи.
    Пиши ни како ќе поминете:l:

15. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.492
    Допаѓања:
    10.554
    Фала му на Господ се е во ред, сабајле рано завршивме, стрес невиден додека слушнам резултати :doh:

16. Candy.D

Candy.D Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2022
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    242
    Мило ми е што е се во ред.
    Ти кажав.
    Побрзо да помине:l:

17. *Madam*Dzoana*

*Madam*Dzoana* Нов член

Се зачлени на:
    14 јули 2023
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    Devojki koi simptomi gi imavte pa se odlucivte na kolonoskopija? Abdomenalna bolka vo dolniot del na stomakot, krkorenje na creva, ponekogas naduenost i gasovi, 1-3 stolici dnevno najcesto pretpladne, nekogas tvrda nekogas neformirana i ponekogas koga jadam gluposti i poobilno imam i tecna stolica. Ispituvav i sum pozitivna na Helicobacter pylori 3.5 dozvoleno 1.1 piev trojna tetapija 2 nedeli. Imam i hemeroidi nadvoresni a za vnatresni ne znam i ovie 2 nedeli na 2 pati vidov krv vo izmetot i na toaletnata hartija. Denes so tecna stolica imase krv. Dali e od hemeroidite ili nedaj boze drugo mislam da napravam kolonoskopija. Krvna slika e perfektna. Hemoglobin 165, zelezo 21.5, sedimentacija SE 2/4 nekoj sovet?

18. FedoraFedora

Се зачлени на:
    23 април 2020
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    48
    na svoja raka ne odi, ne e ednostavmo kolonoskopija, odi vo Remedika zakazi gastro pregled pa ke ti kazat sto da pravis, bez rektalen pregled ne mozat na svoja raka da ti pravat kolonoskopija, ili odi go Gastromed kaj doktor Dejan on ke ti kaze sto ponatamu, prvo ke ti napravi rektalno tuse i anoskopija, moze imas vnatresni hemoroidi i fisura i od tamu e krvta,,,Jas bev kaj nego i mi kaza nema potreba za kolonoskopija, ama ja od pusti strav vo remedika plativ za rektosigmoidoskopija proverka na 40 cm od debelo crevo , krataka kolonoskopija e toa i istoto sto mi go kaza doktor Dejan izleze

19. *Madam*Dzoana*

*Madam*Dzoana* Нов член

Се зачлени на:
    14 јули 2023
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    Blagodaram mnogu na sovetot. Dali vo Gastromed kaj Dr.Dejan pravat kolonoskopija so anestezija i mozat da vadat polipi pri kolonoskopijata?

20. Flier

Flier Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2022
    Пораки:
    455
    Допаѓања:
    312
    Крв со течна столица тоа може да е некоја друга причина од типот на ибс или колитиси отколку хемороиди и тоа треба да се види посериозно.