I jas preterav poslednive nekolku dena so jadenje gluposti i alkohol no mislam deka najdobra odluka e da se napravi kolonoskopija. Ako ima nekoj preporaka kade da se obratam od licno iskustvo ke mi pomogne mnogu.
На своја рака само на приватно упат нема да ти дадат или многу тешко и да имаш симптоми зависно од годините над 50 посекако треба да се прави со такви симптоми. На приватно има секаде кај што се болници завиано од цената треба да прашаш и тие прават комплетна постапка со земање на биопсија по потреба.
A dali moze da vade polipi ili drugo vo samiot proces na kolonoskopija za da ne treba i vtor pat da se pravi kolonoskopija?
Ne znam javete se prasajte , jas tamu ne sum pravela kolonoskopija broj ke najdete na internet ili ja fcb stranata
Zan mitrev 19000 kolonoskopija so anestezia,no ako ima potreba da interveniraat za vadenje polipi i biopsija pravenje, cenata se menuva 24000 - 36000
kade ke pravis? jas od strav 3 pati otkazav.....kako ti idese podgotovkata strasno ll e koi ti se simptomite za da pravis?
Правев во државна болница во Скопје вчера со целосна анестезија, траеше околу 40 минути и се разбудив 10 минути при крајот и не болеше апсолутно апсолутно ништо, после тоа лежиш уште некое време додека ти истече инфузијата. Подготовката мене ми беше потешка бидејќи 2 дена пред колоноскопијата смееш да јадеш полесна храна како варен компир и бистра супа и многу многу течности а ден пред колоноскопијата само течности и една каша која што и нема многу убав вкус но се издржува. Симпомите ми беа тоа што крварев од анусот веќе 2 месеца
Lele mene mi e strav, a sto ti pronajdoa...dali krvarese intenzivno ili na hartija pri brisenje, dali e toa sekojdnevno krvarenje Krvnata slika kako ti bese Se nadevam sega e se ok
Феминки мајка ми правеше колноскопија пред 5 ипол месеци и сега докторот и звони да оди на контрола на 6месеци. Кога бевме и кажаа супер, нркој мал полип , другиот доктор и рече после 3 години се гледаме. Сега овс излезе. Многу ми е чудно
Pravev kolonoskopija vo Germanija ziveam i mi nakdoa tri polipi i so samiot proces na kolonoskopija gi otstranija. No eve vekje 5ti den e a jas osekjam nelagodnost vo dolniot del na stomakot i bolki vo kicmata. Pisav na doktorkata email,no nema vrateno. Dokolku i denes taka e a kako sto gledam sabajlevo me boli i nekoe gadno cusrtvo na macnina imam,ke odam na brza pomos vecer . Me interesira dali nekoj sto vadel polipi posle toa taka se osekjal
Jas ne sum vadela, no me interesira koi ti bea simptomite za polipi I vo koj del od debeloto crevo gi najdoa Inaku vednas obrati se na lekar I toa abdominalen hirurg, ne daj boze da e povreden nekoj del od debeloto crevo, jas imam praveno kratka kolonoskopija posle toa ama bas nisto ne osetiv a imav poteceni vnatresni hemoroidi I od niv znae da boli, se bese normalno