Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Колор шампон или к'на ?

Дискусија во 'Коса' започната од The.Pink.Angel, 9 февруари 2012.

1. Rna

Rna Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    190
    Допаѓања:
    63
    на кафена коса нема шанса да ти фати.. :x
    и јас имам кафена си купив црвен колор шампон и не фати..

2. plazma23

plazma23 Активен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    0
    Кната многу долго трае јас си имав проблеми шарена одев ко папагал хахаха :D

3. tea.94

tea.94 Активен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2012
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    2
    kaj mene ne trae mnogu cestoo se mijam t.e sekoj den i paga :worried:

4. plazma23

plazma23 Активен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    0
    можно е јас знам дека маки си имав затоа што нон стоп се фарбав :)

5. heart.stealer

heart.stealer Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    278
    а да прашам колку често може да се фарба со к'на ? и дали на секое фарбање може цела коса ? и ако се фарбаш црна дали избледува бојата како фарбите ако не ја исфарбаш цела коса ?

6. zarah123

zarah123 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    42
    Moже и често а и не мораш ако се фарбаш со к'на ке ти трае со месеци јас на два три месеци ја фарбаф имаше сјај косата се супер само неможе да ја вадиш таа паѓа кога ја миеш ама друга боја нема шанси да фати освен црна и не избледува како боите.ако ме прашаш мене јас никогаш веќе не би ставила.

7. heart.stealer

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    278
    како и да е значи не е штетно пречестото фарбање со к'на а значи бојата не избледува има некој сјај како црна по 2 месеци?тоа ми е најважно ,а к'ната е добра за тие што не сакаат пречести промени на косата , а дали има црвена к'на и дали може после црвената да се нанесе црна к'на или фарба црна?

8. plazma23

plazma23 Активен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    0
    не е ич штетно, ќе ти се зацврсти влакното и косата ќе ти има убав сјај и волумен, иначе имаш црвена кна и може да се нанесе црна потоа зашто да не :)

9. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.777
    Допаѓања:
    18.334
    Немојте да се лажете дека к ната и колор шампонот се исто.Прво колор шампонот се губи скрос со тек на миење,а кната е трајна,како фарбите,не дека не осветлува воопшто бојата осветлува,ама не е колор шампон,па и фарбите паѓаат нели по малку.Јас се фарбам со црна кна пак и тоа само затоа што не ми избледува како фарбите.Така да ако некоја е заинтересирана само за краткотрајна боја нека не пробува со кна.Зошто јас лани со три бланширања едвај малку ја осветлив кната

10. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.202
    Допаѓања:
    8.431
    Дали фаќа колор шампон на фарбана коса?

11. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.822
    Допаѓања:
    7.045
    Инаку не мие светло кафена туку темно кафена
    мене мие да не ми излези розева :/

12. plazma23

plazma23 Активен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    0
    Во право си јас цели 2 години неможев да ја отсртанам скроз.. или треба да се шишаш постојано или да ти ставаат некои препарати ( ми ги кажаа на фризер) и не се баш ефтини.. затоа ако сакате краткотрајна боја колор шампонот е спасот

13. Olgica22

Olgica22 Активен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2012
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    1
  14. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.892
    Допаѓања:
    4.896
    За сите вие што мислите дека каната го зацврстувала влакното и коренот,да знаете дек се лажите.И исто до денес и јас така мислев,но не било така.Разговарав баш со фризерката денес,и ми викаше дека не била толку убава каната,добро со исклучоци од некои посебни фирми кои биле добри.Но имало и таква кана со која можело да дојде и до опаѓање на косата.

Колку е точно незнам и мене ми кажаа. :D

15. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.674
    Допаѓања:
    6.563
    Имам светло смеѓа коса, сите ми викаат сум имала као темно руса коса :) Отсекогаш ми било желба црвена коса да пробам, и си ставив color mousse, демек пена за коса во боја, жар црвена и супер ми испадна, ама тоа се измива одма кога ќе се избањаш. Е сега, читав во темата за колор шампон и некои мислења ме разубедија, имале коса ко мојата и го држеле колор шампонот 40 минути и косата им добила само црвен отсјај. Се мислам да ја направам со кна, ама незнам кај можам да најдам и не сум баш упатена, ај некој ако сака да ми објасни? :$

Исто ме интересира ако ставам кна, дали после 2-3 месеци скроз ќе ми падне бојата зашто не сакам после да шетам ко папагал, и да не ми ја промени природната боја на коса зашто си ја сакам мојата :)

16. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.892
    Допаѓања:
    4.896
    Јас би те советувала со колор шампон,кога веќе си решила да си е фарбаш.Немој со кана ќе си ја упропастиш косата,каната само израснува заедно со растењето на косата,а не паѓа.Затоа немој.И после ако се офарбаш со кана а сакаш некоја друга боја да ставиш,затоа што немат да можеш,фарба на кана не фаќа.Се добиваат некои чудни нијанси.
    Сепак ти си знаеш најубаво :)

На blueeparadise му/ѝ се допаѓа ова.
  17. wild.wild

wild.wild Активен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2012
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    3
    имав природно плава коса накај кафеава. пред недела дена се офарбав темно црвена... и сега некои ми велат дека ми стои а некои не. како да ја вратам природната боја на коса? со к'на ќе може? или пак да се офарбам со фарба со слична нијанса на мојата коса?

18. heart.stealer

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    278
    вистина ли е ако ставиш црна к'на после тоа неможе да ти прима ниту една фарба ?еве на пример врз црната к'на црна фарба може ли така или не прима никаква фарба к'ната ?ова е за ако сакаме да мењаваме неизменично к'на - фарба

19. MerlinMonro8

MerlinMonro8 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    209
    К'ната е подобра и за косата да се користи, а и не паѓа толку брзо како колор шампонот, но и поефтина е . Имам зборено со постари жени и тие велат дека к'ната порано не била иста како сега, дека порано к'ната многу и годела на косата покрај тоа што ќе и се смени бојата. Сепак бирам к'на.

20. macam

macam Активен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    3
    Ако сакаш бојата на фарбата да ти остане тогаш исфарбај се со к на, а ако сакаш бојата да ти падне исфарбај се со колор :rofl: Ама Внимавај твојата боја на коса никогаш нема да ти се врати така да размисли :devil: