Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Колор шампон

Дискусија во 'Коса' започната од Wild.Child, 9 јули 2010.

1. butterfly.93

butterfly.93 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.099
    Допаѓања:
    655
    Па и темна ми е, али не кој знае колку. Свесна сум дека со било каков колор шампон косата нема шанси да ја направам црвена, но овој беше ептен шкљ, го зедовме за само 50 денари :lol: а овие поубавите шампони се околу 100 денари мислам.
    Како и да е до крајот на месецот ќе пробам секако па ќе пишам имресии..

2. Anely

Anely Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2011
    Пораки:
    788
    Допаѓања:
    225
    ^^ Колор шампонот ионака не може да ти наштети...пробај.

3. white.kitten

white.kitten Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    76
    А по колку дена се вади бојата од колор шампонот ?

4. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.683
    Допаѓања:
    6.578
    Уфф, јас ужасно сакам да си ставам колор шампон, црвен или плав (плавуша да бидам нели :D) , мада више сум, ама ајде уште поголема да станам. Ама мајка ми не ми дава, се запнала како имало штетни ефекти и дека после косата ќе ми се оштетела, никогаш немала да ми се врати на старата боја.. и ќе ми останеле некои прамени со бојата со која сум се фарбала. |(

5. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Колор шампоните воопшто не се штетни.
    Овој мојот што го ставив од Палете ми ја направи косата пресјајна и премека. Како да сум била на третман за косата, не да сум ја фарбала.
    Ама затоа ич не ми фати и немам никаква нијанса, никаква.
    Веројатно зависи многу од косата, али до сега секоја фарба кога се шатирав и кога после тоа ја потемнив косата ми фаќала, колорот е првата боја што моја ни за нијанса не ја избледи.
    А Лилит ме разочара и со Лореалот и нејзе не и фатил ич, така да веќе дури и се предомислувам за нова тура фарбање, ама може ако ме фатат будалите. Не ми се фрлаат 400 денари за џабе, кога веќе имам еден неуспешен обид :(

6. macysh

macysh Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2010
    Пораки:
    1.118
    Допаѓања:
    848
    А добро девојки,има шанси да ми фати некоја боја на многуу темна кафеава коса? Црвена,светла кафеава? :$ Не сакам за џабе да експериментирам :angel:

7. butterfly.93

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.099
    Допаѓања:
    655
    Зависи дали ќе го држиш шампонот на главата 20 или 45 минути. Ако стои 20 мислам дека беше на некои 3-4 миења, а ако стои 45мин на 9 миења. Но не сум баш сигурна во овие бројки бидејќи пред 2 години си ставав јас.

Росоњерка колку е колор шампонот на Palette?

8. Responsible

Responsible Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2011
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    434
    девојки :) а да ставевте по некоја слика а? :lol:

9. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Oколу 130, тука некаде беше. За мојата коса 2 земав. Пишуваше 20 минути, држев 45 само за да ми фати боја и ништо си се измив, имам кафена коса, а земав светла плава со цел да ми се осветли 2-3 нијанси.
    Али читав тука дека им фаќала со Палете. Мене јок. :)

На butterfly.93 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. slatkichKa123

slatkichKa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    598
    Допаѓања:
    342
    Од лично искуство ти кажувам дека нема да ти фати. Сум пробала.. :)

Може на некој му успеало, ако е така нека пише и кој колор шампон го користел :)

11. Responsible

Се зачлени на:
    20 април 2011
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    434
    јас имав плава коса, но со текот на годините бојата ми стана како светло златна, и сеуште имам плави прамени, како шатирана сум-природно шатирана :lol: ке ми фати ли плав колор шампон?

12. butterfly.93

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.099
    Допаѓања:
    655
    На плава коса би требало да фати :)
    Јас планирам црвен да ставам, па ќе видиме дали ќе фати..

13. Responsible

Се зачлени на:
    20 април 2011
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    434
    црвената ми е баш кул боја, но мислам дека нема да ми стои имам ептен бел тен :^)

14. annii

annii Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2010
    Пораки:
    3.338
    Допаѓања:
    5.879
    Е јас готово се решив ќе го земам тој тегет боја, но ќе ја правам само пола коса. :)
    Туку да ве прашам, се меша со нешто или одма се става на коса? :?:

15. el4etoOoO

el4etoOoO Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    2
    се става на сува коса се чека некои 10-15 минути и се мие као фарба...... :) а ако не си сигурна дали стварно сакаш размисли...........
    П.С пага после 1000 миење ;)

16. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Нема да ги изгубиш локните, напротив ја прави косата полесна и помека, така беше кај мене, минатото лето си става, не ми се осветли ама... планирам деновиве пак да пробам. Мене воопшто не ми влијаеше на локните, за тебе не знам

17. el4etoOoO

el4etoOoO Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    2
    Би ти препорачала да не ставаш колор шампони не се нешто нај нај. Јас сум плава фарбана со некоја лешник боја природна и ставив црвек колор, после тоа ми стана за никаде колорот ми излезе после 100 миења. Како сакаш ама јас да ти кажам.

Црвена на плава јас ставив и ми излезе темно црвена а како се миеш пага бојата и на крај ми дојде розева па се исфарбав

Последна измена од модератор: 11 април 2017
  18. butterfly.93

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.099
    Допаѓања:
    655
    За да стои мнооогу време треба ја миеш косата еднаш неделно :^)
    За месец два мислам дека би требало да падне, со миење на косата од 2-3 пати неделно.
    Јас ја миев 3 пати неделно и ми падна за месец и пол, ама го држев шампонот 45мин :)

Иначе АНи не се меша со ништо, директно се става на претходно измиена глава, си чекаш 15 или 45 мин и пак ја миеш :)

19. macencetoo

macencetoo Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2011
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    3
    Кај го има тој шампон,порано го купував од супер марио од Битола имаше и во веро сега нема,да не знаете некои поголеми маркети што ги има во вашите градови да си купам?

20. Sunlight

Sunlight Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2011
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    39
    Имам светло кафеава коса и имам пробано со темно кафеав колор и сум презадоволна..е сега од тоа што прочитав тука гледам дека посветли колор шампони не фаќале на потемна коса а баш сакав да ја осветлам за летово. Дали знаете некој вид од колор шампониве што ќе ми ја осветли барем малце косава?