Па и темна ми е, али не кој знае колку. Свесна сум дека со било каков колор шампон косата нема шанси да ја направам црвена, но овој беше ептен шкљ, го зедовме за само 50 денари а овие поубавите шампони се околу 100 денари мислам. Како и да е до крајот на месецот ќе пробам секако па ќе пишам имресии..
Уфф, јас ужасно сакам да си ставам колор шампон, црвен или плав (плавуша да бидам нели ) , мада више сум, ама ајде уште поголема да станам. Ама мајка ми не ми дава, се запнала како имало штетни ефекти и дека после косата ќе ми се оштетела, никогаш немала да ми се врати на старата боја.. и ќе ми останеле некои прамени со бојата со која сум се фарбала.
Колор шампоните воопшто не се штетни. Овој мојот што го ставив од Палете ми ја направи косата пресјајна и премека. Како да сум била на третман за косата, не да сум ја фарбала. Ама затоа ич не ми фати и немам никаква нијанса, никаква. Веројатно зависи многу од косата, али до сега секоја фарба кога се шатирав и кога после тоа ја потемнив косата ми фаќала, колорот е првата боја што моја ни за нијанса не ја избледи. А Лилит ме разочара и со Лореалот и нејзе не и фатил ич, така да веќе дури и се предомислувам за нова тура фарбање, ама може ако ме фатат будалите. Не ми се фрлаат 400 денари за џабе, кога веќе имам еден неуспешен обид
А добро девојки,има шанси да ми фати некоја боја на многуу темна кафеава коса? Црвена,светла кафеава? Не сакам за џабе да експериментирам
Зависи дали ќе го држиш шампонот на главата 20 или 45 минути. Ако стои 20 мислам дека беше на некои 3-4 миења, а ако стои 45мин на 9 миења. Но не сум баш сигурна во овие бројки бидејќи пред 2 години си ставав јас. Росоњерка колку е колор шампонот на Palette?
Oколу 130, тука некаде беше. За мојата коса 2 земав. Пишуваше 20 минути, држев 45 само за да ми фати боја и ништо си се измив, имам кафена коса, а земав светла плава со цел да ми се осветли 2-3 нијанси. Али читав тука дека им фаќала со Палете. Мене јок.
Од лично искуство ти кажувам дека нема да ти фати. Сум пробала.. Може на некој му успеало, ако е така нека пише и кој колор шампон го користел
јас имав плава коса, но со текот на годините бојата ми стана како светло златна, и сеуште имам плави прамени, како шатирана сум-природно шатирана ке ми фати ли плав колор шампон?
Е јас готово се решив ќе го земам тој тегет боја, но ќе ја правам само пола коса. Туку да ве прашам, се меша со нешто или одма се става на коса?
се става на сува коса се чека некои 10-15 минути и се мие као фарба...... а ако не си сигурна дали стварно сакаш размисли........... П.С пага после 1000 миење
Нема да ги изгубиш локните, напротив ја прави косата полесна и помека, така беше кај мене, минатото лето си става, не ми се осветли ама... планирам деновиве пак да пробам. Мене воопшто не ми влијаеше на локните, за тебе не знам
Би ти препорачала да не ставаш колор шампони не се нешто нај нај. Јас сум плава фарбана со некоја лешник боја природна и ставив црвек колор, после тоа ми стана за никаде колорот ми излезе после 100 миења. Како сакаш ама јас да ти кажам. Црвена на плава јас ставив и ми излезе темно црвена а како се миеш пага бојата и на крај ми дојде розева па се исфарбав
За да стои мнооогу време треба ја миеш косата еднаш неделно За месец два мислам дека би требало да падне, со миење на косата од 2-3 пати неделно. Јас ја миев 3 пати неделно и ми падна за месец и пол, ама го држев шампонот 45мин Иначе АНи не се меша со ништо, директно се става на претходно измиена глава, си чекаш 15 или 45 мин и пак ја миеш
Кај го има тој шампон,порано го купував од супер марио од Битола имаше и во веро сега нема,да не знаете некои поголеми маркети што ги има во вашите градови да си купам?
Имам светло кафеава коса и имам пробано со темно кафеав колор и сум презадоволна..е сега од тоа што прочитав тука гледам дека посветли колор шампони не фаќале на потемна коса а баш сакав да ја осветлам за летово. Дали знаете некој вид од колор шампониве што ќе ми ја осветли барем малце косава?