1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Колор шампон

Дискусија во 'Коса' започната од Wild.Child, 9 јули 2010.

1. DeVoJkaTa999

DeVoJkaTa999 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2011
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    33
    Женски сакам на црвенава коса да ја правам пола црвено пола црно (по хоризонтала како кога ја делиш на два дела за плетенки) но црната саакам да биде прелив.
    Дали некој има пробано црн прелив на црвена коса ?

2. Macci.007

Macci.007 Активен член

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    8
    Имам кафена коса,ни темна и светла,средно,но сега сакам да ја осветлам.... ако ставам гарниер или палете колор и шајн ќе треба пак да се фарбам? a jас сакам да испрбам само и потоа да ми се врати мојата боја :D

3. dolly.doll

dolly.doll Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    505
    А може да се деси да ми се исфрли главата од колор шампонот ? Иначе на колку години првпат користевте ?

4. bella.honey

bella.honey Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    639
    Допаѓања:
    295
    Си користам...За разлика од фарбите мислам дека не ја оштетува косата. Јас имам здрава коса која што не ја горам со пегли бидејќи и онака ми е ептен права. А што се однесува до колор шампонот, можда ја оштетува ама јас кај мене не сум приметила некои негативни резултати. Задоволна сум. :)

На Biajbi му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Bel-Golub

Bel-Golub Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2011
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    48
    зенски сакав да ве прасам нема фарбано никогас коса и сега дали коло сампонот ке ми ја остети косата многу и на светло кафеава да ја осветлам и сто мислите ке се осветли однапред? фала за одговорите.

6. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.150
    колор шампонот нема да ти ја оштети косата дури и по три до четири миења бојата паѓа што значи ако не ти се допаѓа новата боја на коса ништо страшно , за тоа дали ќе можеш да ти ја осветли косата донекаде зависи и од квалитетот на шампонот ,но и од твојата боја на коса,можеби ќе добиеш нијанса посветла од твојата боја на коса

7. AlanisM

AlanisM Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    590
    Искрено јас не сум задоволна со колор шампонот. Го имам користено 2 пати и ниту еднаш не ми ја бојадиса косата. Ниту малку не се познаваше..

8. Macci.007

Macci.007 Активен член

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    8
    Имам слушнено дека кога имаш добиено меструација,и пред меструација не треба да се фарбаш зошто бојата нема да ти фати...дали важи истото за колор шампон? :D

9. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.664
    Допаѓања:
    29.415
    Од септември што имав црвен колор шампон користено, уште имам црвеникави прамења и не не ми паѓа бојата, ама убави ми се :D
    Него сакам пак сега да експериментирам нешто и ми треба мала помош, што боја е отприлика оваа боја на коса и дали има можност ваков колор шампон да најдам?

Прикачени фајлови:

На DirtyQueen му/ѝ се допаѓа ова.
  10. lalala3

lalala3 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2012
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    2
    Ставив еднас на мед боја коса,блонди колор сампон и само ми направи малце помаранџесто и нисто друго |(

11. Frosina93

Frosina93 Активен член

Се зачлени на:
    20 мај 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Dali mozhe da mi kazhete vo koj market ili kade da go kupam color shamponot,bidejki porano imashe vo veroto vo taftalidze,sega nema :)

12. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.668
    Допаѓања:
    4.620
    Има во DM новиве маркети баш вчера гледав

На Frosina93 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. BlackAntoanette

BlackAntoanette Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    5
    ставив еднаш и никогаш повеќе... ставив 3, и воопшто косата не ми испадна црна, се затемни малку, па и делуваше и како виолетова на светлина...

14. Frosina93

Frosina93 Активен член

Се зачлени на:
    20 мај 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Fala mnogu :)

15. Frosina93

Frosina93 Активен член

Се зачлени на:
    20 мај 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Fala ti mnogu :)

16. Frosina93

Frosina93 Активен член

Се зачлени на:
    20 мај 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    kade go kupi,nigde nemozham da najdam?

17. Frosina93

Frosina93 Активен член

Се зачлени на:
    20 мај 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    mnogu e losh,ne se fakja,a i boite se chudni,siva plava neznam shto :D

18. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.733
    Допаѓања:
    6.721
    Имам светла кафеава коса, со плави праменчиња, и сакам да се направам плава сега. :) Мислите ќе ми фати, да не трошам пари за џабе? И ако веќе да, кој колор шампон е поквалитетен, ако не да земам и два-три, да не купувам само еден па да не ми фати.

19. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    ^ зависи од нијансата. Мислам дека ќе фати, освен ако не одиш во некоја екстремно многу плава.

На blueeparadise му/ѝ се допаѓа ова.
  20. AmericanWoman

AmericanWoman Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    559
    Која е разликата меѓу прелив и колор шампон? Можда е малце глупаво прашањево, ама денес првпат се "фарбав" со колор шампон, и бидејќи сама го нанесував, а сум така прилично несмасна, не ми фати баш нај нај. Имам кафеава коса и сакав нешто потемно, chestnut или chocolate brown. Е сега горе на коренот сум темна, а на врвовите посветла ама ајде, следното миење ќе земам уште едно паковање и ќе ја замолам мајка ми да ми помогне, што е сигурно сигурно е. :lol:
    И да, јас во Охрид не најдов ни една друга марка освен тие од 60 денари што се, Мерион или како и да се. Ако има некој информација каде да најдам од Палете нека сподели.