Колор шампон

Дискусија во 'Коса' започната од Wild.Child, 9 јули 2010.

1. kitty.lover

kitty.lover Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2012
    Пораки:
    601
    Допаѓања:
    351
    јас имам темно кафена чоколадна боја на коса и утре планирам со колор да се правам црна. се е во ред тоа и имам густа коса ќе ставам 2 пакетчиња па да видимо што ке испадна, а искрено и се плашам! :^) А сакам да прашам дали бојава со сигурност ке излезе до крајот на јуни, бидејќи потоа е лето и одмори следуваат не можам да се бањам и се околу мене да биде црно :lol: :lol: е така. тоа ме интересира па ако може искусна феминка да помогне :)

2. DirtyQueen

DirtyQueen Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2011
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    179
    Девојки, може да ми препорачате колор шампон за да добијам ваква нијанса на косата? [​IMG]

И, да.. ми имаат кажано дека color & shine не биле баш колор шампони туку фарби, и дека ја гореле косата исто како и фарбите..Ако траат до 28 миења, паѓа целата боја од косата или до пола,бидејќи не сакам да се гледа кафено-портокалова :?:

3. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.896
    Допаѓања:
    4.903
    Мене во последно време ме фати еден огромен мерак да бидам црвено коса,ама несакам со фарба,пошто знам дека после ќе ми бидит жал.И се одлучив за колор шампон.Е вака сега јас имам црна коса,и некаде ми е малку посветла.Е сега сакав да прашам: дали ќе ми фатит од едно ставање колор шампон за да добијам ваква боја [​IMG] и дали воопшто ќе фатит? :lol:

4. Spring17

Spring17 Активен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    6
    Леле планирам да се правам црвена со колор.... ама имам темно кафена боја... и сеа не знам што ќе испадни ???? Некој совет?? :( :(

5. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.668
    Допаѓања:
    4.620
    Нема да ви фати ни на двете , само малку црвен сјај ќе добие , бидејќи имате темна боја на коса

6. high.heels.girl

high.heels.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Промена на боја на коса (нетрајна)

Сакав да ве прашам дали некоја знае дали кај нас има колор шампон во добра црвена, розева или накај виолетова боја? Сакам некоја промена ама не трајна,бидејќи сеуште не сакам да ја сменам целосно бојата на коса :)
    Фала однапред

7. MarchelineAmaru

MarchelineAmaru Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    2.261
    Допаѓања:
    1.347
    Промена на боја на коса (нетрајна)

Има пени за коса во боја , на фирмата Annyer - Paris се , чинат околу 120 денари , ама фаќаат само на плава коса .

На devil-angel му/ѝ се допаѓа ова.
  8. high.heels.girl

high.heels.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    а нешто за кафеава не многу темна коса?

9. devil-angel

devil-angel Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    5
    а дали ги има колор шампониве по аптеките (Зегин),Жито или Кит Го??? :?:

10. twoB

twoB Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    88

11. The.Pink.Angel

The.Pink.Angel Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2012
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    132
    Јас пред пред нова година користив колор шампон и го купив од Диор 60 денари :)

12. twoB

twoB Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    88
    a treba da se poraca ili samo odis i si go kupuvas vo dior? i od koja marka bese ako ti teknuva?

13. twoB

twoB Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    88
    Devojki da ve prasam, ste gi koristele li kolor samponite na 'Subrina' ? Dokolku da, ke moze da mi kazete dali se dobri?

14. TeddyS

TeddyS Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    121
    Јас имам користено и колор шампон и прелив па и од тие пените :D

Имам светло кафеава коса , како мала ми беше плава , па сеуште имам некои руси прамени , користев една портокалова нијанса ама на бланширани прамени оти поинаку не фаќа :D Па и оние со руса коса сигурна сум дека ќе добијат сосема трета нијанса од таа што ја очекуваат :)

Пената е како обична пена , само во боја , косата се здрвува (нели како кога користиме лак или пена) . А преливот е нешто слично како колор шампонот паѓа по неколку миења доколку пената по едно миење паѓа :)

Главно , не фаќаат на кафеава , црна коса и слично :) Онаа оригиналната боја се добива само со бланширана коса , најчесто онака да не речам бела да е косата :) Значи некоја пре пре пре руса нијанса :D

15. LittleFairy

LittleFairy Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2012
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.935
    За оштетување незнам , али ја како шо сум си швркната ја имав направено со колор шампон розева (прамени) :lol: :lol: :lol:

16. Megyy

Megyy Активен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Имам светла боја...Нешто помеѓу портокалово-плава :rofl: ..Би можела ли со колор шампон да добијам онака баш убава плава без протокаловиов сјај :@ ?

17. The.Pink.Angel

Се зачлени на:
    9 февруари 2012
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    132
    не треба ништо да се порачува одаш во диор и си зимаш појма немам која марка беше :?:

18. The.Pink.Angel

Се зачлени на:
    9 февруари 2012
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    132
    Сакав да прашам дали има колор шампон да добиеш плава боја ? знам дека има црна и кафеава а за плава не сум баш сигурна може ли да ми одговорите ако знаете фала :)

19. potterholic

potterholic Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2012
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    419
    Мојата коса е темно црвена, природна. Сакам да си купам црн колор шампон. Ќе се фати ли?
    Али тешко овде да се најде. Знае ли некој дали и каде има во Гевгелија?

20. MejkApGirl

MejkApGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2011
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    58
    Пред месец дена употребив вино црвен колор шампон, на тие од 60 ден што се, се нанесува на мокра коса, се прави пена, и го остадов за 1 саат. Убаво испадна, само некаде не ми фати дека ми беше потемна косата, а каде што ми беше посветла ми фати повеќе. Ми ја направи многу мека косата, само што не ми се бендиса нијансата.. а има поголем избор на црвена. Така да падната ми е бојата, но сеуште се познава тој сјај, кога ќе се загледаш подобро. :)