Колор шампон

Дискусија во 'Коса' започната од Wild.Child, 9 јули 2010.

1. Kristinna1

Kristinna1 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    125
    па барај во аптеки или во парфимерија и јас тоа барам сакам тиркизна боја. поздрав :wasntme:

2. thebesta

thebesta Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    19
    девојки пред 10 дена ставив колор шампон дали ек ми се измие брзо еве секој ден ја мијам бидејки не ми се допага

3. BlondeGirl8

BlondeGirl8 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    252
    Допаѓања:
    115

Ајде ке проверам инаку фала ти :$

4. mamma-mia

mamma-mia Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    1.036
    Допаѓања:
    2.271
    Девојки, имам темна коса- кафеава боја која оди накај црна. Сакам да се направам нешто меѓу црвено/портокалово (нешто како девојкиве). Ќе успее или да не се надевам попусто?! :?:
    И совет од мене, ако барате колор шампон, не го правете тоа низ големите маркети, туку низ локалните парфимерии. Поголеми се шансите дека ќе најдете таму. :)

Бојата на косата ми е најслична со девојката на оваа слика.

А, сакам нешто вака.

На krEM4Eto му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Sarasweet

Sarasweet Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2010
    Пораки:
    321
    Допаѓања:
    150
    Женски, јас сум смеѓа и сакам да и ставам плав колор шампон да ми се осветли привремено косава :lol:
    Мислите ќе успеам, имала некоја вакво искуство? :?:

И да ве прашам спреј за коса имате некаде видено?
    Се заљубив во бојата на косата на една продавачка, :lol: ја прашав со што и е косата обоена така ми рече со спреј, али ми беше срам да ја прашувам од каде,што, како... :tmi:

6. Anonnimna

Anonnimna Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2011
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    76
    Јас вечер ќе се фарбам со колор шампон,нема да се фарбам целосно туку од пола коса па надоле ќе се правам црвена.Кажете ми дали ќе ми се оштети приордната боја на косата?

7. homealone

homealone Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    1.286
    Допаѓања:
    361
    нема да ти се оштети косат бидејќи шампонот после две три миења ќе ти падне и ќе си остане твојата природна коса

8. Smileee

Smileee Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2011
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    12
    Кажете ми некој добар колор шампон.Бидејќи прв пат ќе се фарбам,незнам каков да земам. :)

9. Anonnimna

Anonnimna Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2011
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    76

Женски ја требаше вчера да се правам со колор ама се предомислив нејкам црвена,плава ќе се правам :D
    Е сега да ве прашам јас нешто.
    Природната боја на косата ми е ваква како на клои.Фарбана сум само еднаш и тоа во 7мо со нијанса посветла од мојата ама не ми фати бојата и си останав ваква :)
    Е сега сакам да ве прашам дали со колор шампон ќе ми фати плава како што клои е на врвоите..мислам дека е време да станам русокоса :P
    И ако сакате препорачајте ми некој добар и квалитетен колор шампон,и да не е многу скап до 100 ден максимум :)

10. Felicia

Felicia Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2012
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    56
    Ова не е колор шампон него боја што не се разредува со хидроген.
    Јас го имам користено и косата многу се уништува од него! Станува како мастика се тегне и се кине и единствен спас се ножиците. :envy:

Добро размислете пред да користите дали вреди да си ја уништите косата.

11. Lov3

Lov3 Популарен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2010
    Пораки:
    774
    Допаѓања:
    1.886
    А ти како го ставаше? Јас неколку пати имам правено прамени, еднаш цела коса ја направив, па ништо не и‘ беше после тоа. Сега моментално имам прамени и баш ми е нормална косата.

12. potterholic

potterholic Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2012
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    419
    Јас си најдов колор шампон. Плава. А имам темно црвена коса, природна. Ќе се фати ли? :worried: Сите ми велат нема да се фати а јас оптимистички велам дека ќе се фати :D

13. Alone-Girl

Alone-Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2012
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    27
    Искрено да ти кажам не верувам дека ќе ти фати, колку и да се размислува оптимистички, некогаш треба да се согледа и реалната страна. Јас имам смеѓа коса пак пред 2 дена ставав колор шампон плав и воопшто не ми фати, може само на некои места се забележува за нијанса минимално посветла боја на косата.. Сепак голем удел има и влакното.. ама ако сакаш да си плавца примени друг начин, не колор шампон.. неуспешно е. поЗз

14. SarahTayMomsen

SarahTayMomsen Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2011
    Пораки:
    959
    Допаѓања:
    650
    Пробај, али не верувам дека ќе се фати. И јас после ќе си купам плава. Имам темно плава, па можеби ќе се фати. :)

15. potterholic

potterholic Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2012
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    419
    Накрај си купив црна и се фати некако. За неколку нијанси ми е потемна косата ама е многу мека и многу лесно се чешла.

16. nennsy.densy

nennsy.densy Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    305
    Каде можам да го најдам овој шампон? Сакам да направам неколку праменчиња во боја.. косата ми е темно кафеава, што мислите каква боја би ми одговарала? :)

17. thebesta

thebesta Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    19
    девојки ајде тие што пробале со колор шампон нека кажат дали навистина ке се измие до крај бидејки мојата природна е смега а стив црвена и сега после 20 ден отприлика ми е портоклова-кафеава а кај бебески влакна ми е усте црвена дали ке се измиеее ве молам некој советттт :(

18. nennsy.densy

nennsy.densy Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    305
    Како што читав во оваа тема се за овој шампон, прочитав дека откако ќе го нанесеш шампонот после неколку миења на косата бојата ќе падне и ќе си ја имаш својата природна боја на коса :)

19. SarahTayMomsen

SarahTayMomsen Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2011
    Пораки:
    959
    Допаѓања:
    650
    И јас си најдов.Плав.Имам темно плава ќе се фати? А и се плашам дали после ќе можам да си ја вратам косата каква што ми беше, зш другарка ми си купи пред две недели од тоа а таа има темно плава малце побледа од мојата и уште и се познава. А косата мн пати ја миеше не излегува. :worried:

20. levely

levely Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    914
    Допаѓања:
    902
    Циклама :inlove:

Прикачени фајлови:

На nennsy.densy му/ѝ се допаѓа ова.