Планирам деновиве да се фарбам со таа фарбата од палете без амонијак што е ...како колор шампон ама сакав да ве прашам,100% не ја гори косата? иначе ќе земам малце потемна боја од мојата дека не сакам некоја драстична разлика туку малце косава да ми добие сјај Еве за ова зборам
Денес отидов демек да земам ваква фарба-шампон,што и да е ама читам состав: без амонијак ама содржи хидроген пероксид,па нели хидрогенот е тоа што уствари ја оштетува косата?
^http://www.ehow.com/how-does_4569710_what-peroxide-will-do-hair.html Овде пишува дека хидрогенот ја оштетува косата, предизвикува кршење и опаѓање, посебно ако се користи постојано, значи на секое фарбање.Е сега, овде прочитав и дека се користи за осветлување на косата, а како што сфатив ти сакаш да ја потемниш, така да, не знам како ќе делува на тебе
На крај решив да не си играм со хидрогенов ионака маки мачам со паѓањево на коса,до Фитовал дојдов така да ќе земам обичен колор шампон од оние по 80 денари што се,само ме интересираше дали се нанесува како обичен шампон или па со четка за фарба?
Се нанесува како обичен шампон,инаку си пишува на упатството за користење одзади,така да подетално можеш да видиш таму .
Земав црвен колор шампон само нешто не ми беше јасно:се нанесува на коса веќе измиена со обичен шампон па потоа само се плакне со вода или да го ставам на мокра коса па откако ќе отстои 40 минути да го измијам со шампон?Продавачката ми кажа да го ставам на измиена коса па после само со вода да ја оплакнам косата ама некако ми нема логика На упатството не е убаво објаснето,само пишува:добро измијте ја косата по боењето ..ај некој што се има фарбано со шампон нека ми објасни
Ќе си ја измиеш косата прво со шампон, па ќе го ставиш колор шампонот, па потоа откако ќе отстои ќе го измиеш само со вода.
Женски, јас имам темно руса боја на коса, па се прашував дали ако ставам, уствари дали да ставам колор шампон ако сакам да ја осветлам?Мислам, дали ќе добијам руса коса, или само како сјајче? Искуство? Аnyone? Иначе ваква ми е косата како на девојката:
Не земав колор шампон, ама другарка имаше едно color mousse се вика и ми го даде, отпозади пишува дека е пена во боја која ја зацврстува косата. Се нанесува на сува коса и би требало да фати повеќе од колор шампон.. Ама другаркава пробала и ми рече после првото миење на коса и паднало, а на мајка и после недела-две, и вечерта кога легнала перницата и се направила со боја. Пробал некој ваква пена во боја и дали е добра?
^ На баба ми и имаше останато бело од позади, не се видела и не се исфарбала таму. Ми даде едно такво колор мус, демек ќе се покриело нешто. И ставив и ништо не се случи. Ептен минимално фаќа. Претпоставувам ти сакаш цела коса да ја фарбаш со тоа, така да толку мака и на крај да не ти се фати, не се исплаќа. Според мене подобро ти е да си земеш колор шампон, барем знаеш дека е поефикасно
Подобро исфарбај се со фарба во нијансата која ја посакуваш, колор шампонот не е погоден за осветлување на бојата. Нема да ти фати и џабе ќе се мачиш и нервираш. Подобра опција ти се шатирање, вадење прамени или фарбање.
Колор шампоните се чиста утка, барем за мене и мојава коса. Јас пробав пред 3 години со колор шампон да ја направам од темно кафена - црна, нели да не ја горам со фарба, ама ништо работа. Возбудена дека ке имам црна коса, гледам пак иста. На крај си купив фарба.
Ја никогаш немам користено колор шампон и сега ми се отвори желдба да имам црвена коса. А нели Гарниер и Палете Колор Анд Шајн се фарби? Ај ако сака некој дапостира слики од колор шампон за да знам што да барам Фала однапред !!
Јас пред некој ден ај исфарбав коста со колор шампон затоа што имав малку бели влакна точно одозгора на главата и не убаво изгледаше. земав ист како мојата коса бидејќи не сакав да ја менувам бојата туку само да ги покријам белите влакна. презадоволна сум а имам и голем сјај на косата. поздрав срце оди во било која парфимерија или во голден росе во трговски ако си од скопје таму јас го купив мојот кажи им колор шампон и ќе ти понудам различни бои ти си одбираш и завршена работа.јас земав 2 пакетчиња по 70 денари беше едно поздрав мила
А на јутуб видов дека ставаат регенератор внатре. Треба ли да ставам и јас ај ако вие вака правите кажете ми
мила јас ништо не ставав внатре во колорот. прво ја измив косата со шампон и потоа и ставив колор шампон и ја масирав косата додека да се добие малку како пеничка бела и потоа ја оставив околу 40 минути и ја измив косата ама само со вода и тоа многу вода. потоа ја оставив малку да се подисуши и досушив со фен. тоа е тоа. ина4е на самото пакетче на колор шампонот имаш упатство така да ќе се снајдеш не е ништо комплицирано поздрав
A со тек на време бојата рамномерно излегува од цела коса или останува на долниот дел од косата или врвовите? Не сакам да бидам како некои фарбани и после со подрасток до пола коса, а долната половина со фарбана. И дали две пакетчиња за густа коса до под рамена се доволни?
Користела ли некоја ваков Марион колор шампон? Не мислам на нијансата, туку на брендот. Исход од користење???
^ Бојата на косата ми е отприлика ваква Спојлер и имам користено тегет и црвен (вино боја) колор шампон, од оваа марка. Спојлер 68 и 99 Црвениот бр. 99, ми излезе лилјаков, а ми стоеше околу 15 мин., па го измив. Траеше до 3/4 миења и после останаа неколку прамени во боја. Лошата работа е тоа што ми го офарба и коренот, па цела бев лилјакова. Иначе за 70 ден. бев и презадоволна од бојата.