Колор шампон

Дискусија во 'Коса' започната од Wild.Child, 9 јули 2010.

1. Shpagetta

Shpagetta Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2011
    Пораки:
    730
    Допаѓања:
    2.392
    Од секогаш сум сакала плава коса, ама бидејќи сум мала, сакам да пробам со колор шампон. Колку ќе можам да ја осветлам? Еве слика од мојата коса :)

Прикачени фајлови:

• 200420144215.jpg
      200420144215.jpg
      Големина на фајлот:
      232,5 KB
      Прегледи:
      280
  2. WaffleGirl

WaffleGirl Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2014
    Пораки:
    877
    Допаѓања:
    1.046
    Ќе ја осветлиш вака како на сликата.Но јас би ти препорачала да не ја чепкаш,убава ти е бидејќи другарка ми има могу слична коса како тебе,односно имаше :P
    Се напрај со колор шампон и не и се вади само со сечење |(
    Ова е едно искуство,другите што мислат..? :)

Прикачени фајлови:

На Shpagetta му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Dog-lover

Dog-lover Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    3.743
    Шпагета, и јас ти препорачувам да не ја чепкаш. Преубава коса имаш. :inlove: Една моја дргарка имаше плава коса и со колор шампон се направи црвена. Премногу брзо и падна бојата и на ништо не и личеше после косата, баш на сонце премногу и се познаваше,негде плава негде црвена, а и малце и се оштети. :|

На Shpagetta му/ѝ се допаѓа ова.
  4. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.460
    Допаѓања:
    1.482
    Косата со сигурност не може да се оштети со колор шампонот! Особено не со еднократно ставање.

5. Stefani999

Stefani999 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2012
    Пораки:
    702
    Допаѓања:
    601
    Јас да заврше школската година и сите бои ќе ги испробам :rofl: (само црна може не оти мислам дека нема да ми стои).Прв на листата ми е тој од палете црвениот granat-red шо е...Косата ми кафена со некоја сивкаста нијанса.Пусти мерак за црвена :rofl: Мислите дека ќе фати? Должината ми е 3 прсти под рамена.Две пакетчиња таман ќе бидат или многу? :?:

6. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.503
    Имам темно кафена коса и сакам да добијам посветла кафена нијанса со колор шампон? Дали треба да земам колор со посветла нијанса од мојава боја или плав колор?

7. cooll

cooll Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    3.096
    Допаѓања:
    10.894
    Џабе ќе се трудиш ич нема да ти фати .Ако сакаш нешто ефикасно и без оштетување купи фарба од гарниер Olia.Незнам зошто воопшто ги произведуваат плавиве колор шампони :^)

8. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.112
    Допаѓања:
    81.606
    Па плава ти е косата, има ли нешто поубаво од природна руса нијанса !? :)
    Интересни сте.

На ines.h му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Stefani999

Се зачлени на:
    3 февруари 2012
    Пораки:
    702
    Допаѓања:
    601
    Еве сум јас пак на темава :* :rofl: .Значи пробав со оној Палете инстант колор шо е.Само таков има овде |( .Сега одиме во продавница и јас одма за црвената и мајка ми нема шанси,па ќе почнеме да се караме таму и вика плава може.И океј плава земаме онаа Sunshine gold и ај пробав само на еден прамен и не фати абе како да не сум ставила.И денеска викам ќе го дотурам па шо сака нека биде.И фино лепо се измив си поседив пола саат и гледам фатила.Рекацијата- :rock: :dance: :party: .Ама пишуваше дека за средо долга коса или долга треба да се земат 2 пакетчиња.Следниот пат ќе земам па ќе видиме :)

10. Ekatarina95

Ekatarina95 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2014
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    37

Ќе може да ми кажеш каква боја на коса имаше пред да го ставиш колор шампонот и дали ти фати баш убаво плаво ? :)

11. Stefani999

Се зачлени на:
    3 февруари 2012
    Пораки:
    702
    Допаѓања:
    601
    Имав кафена,потемна(ама не ептен) со некоја сивкаста нијасна.Само и даде посветла нијанса оти јас требаше да ставам 2 пакетчиња ама кај шишките најмногу ми се познава.Не е како на сликата ама пак се познава дека е плаво.Нешто посветло од dirty blonde :?:

12. Shpagetta

Shpagetta Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2011
    Пораки:
    730
    Допаѓања:
    2.392
    Од светлото можеби испаднала посветла на сликата, ама не ми е плава :D .

Инаку, сега ставив колор шампон па ќе видиме :)

Прикачени фајлови:

• 060520144460.jpg
      060520144460.jpg
      Големина на фајлот:
      186,7 KB
      Прегледи:
      260
  13. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.188
    Допаѓања:
    13.617
    Имам темно кафеава коса прво испбробав црн колор шампон во кесички е не се сеќавам што марка беше, во кесичка со залепено на него ракавици околу 60 денари беше и да ви кажам не сум задоволна ако се запотам летно време или ако заврне дожд ми остава темни траги на облеката пушта боја.
    После по година дена се прелажав користев како мојата боја малку посветла ама не фаќа не сетив разлика во бојата...

14. cooper

cooper Активен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2014
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    1
    Коj kolor sampon e najdobar za plava kosa, i kade vo Veles mozam da najdam.

15. Shpagetta

Shpagetta Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2011
    Пораки:
    730
    Допаѓања:
    2.392
    А дали честото користење на колор шампон е штетно? :)

16. Emilia.Attias

Emilia.Attias Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    909
    Допаѓања:
    575
    Баш сега пробав плав колор шампон. :) Во парфемиријата ми рекоа дека ќе ми даде само сјај и можеби ептен малце ќе ја осветли. Ќе пишам повторно што сум направила. Повеќе ми е за сјајот отколку за бојата, бидејќи на мојата сува коса итно и е потребен сјај. :D

Едит:И даде малце сјај а и ја осветли малце. Врвовите не ми се воопшто осветлени ама корените ми се многу повеќе. Добро сега кај мене и онака ми беа светли корените па поради тоа бојата фати и сега се уште посветли.Промената не е многу видлива, но сепак задоволна сум. :)

17. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.732
    Допаѓања:
    25.836
    Дали сината боја фаќа на кафена коса? Значи сина не руса. :)

18. sweet-star

sweet-star Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2012
    Пораки:
    1.524
    Допаѓања:
    1.738
    Пишав пред некое време дека сакам да се фарбам, но моите не ми дозволија.Но за колор шампон мајка ми дозволи и денес ја направив косава со црвена боја која излезе супер, ама за жал не се приметува многу, само некој сјај. :| И не излезе баш црвена туку повеќе накај портокалова, исто како што сакав.
    Можеби требаше да ставам две ќесички, со оглед на тоа што косата ми е навистина густа и прилично долга, но не е важно, за две-три недели пак ќе ставам. :D

19. angelce7

angelce7 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    7
    Јас сакам да се направам црвена..Ама темно црвенка :angel: Имам кафена коса, не многу темна..Дали ќе фати? И да, како се нанесува колор шампонот? Подетална информација.. ? :)

20. bubu1

bubu1 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2012
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    12
    Има ли кафеав колор шампон?