Ги имам пробано колор шампоните од Марион и од Палете. Имам многу меко влакно и Палете колор шампонот косата ми ја направи слама, толку сува од ниту една фарба не ми била. Колор шампоните од Марион ми се ОК, досега имам користено неколку нијанси и сите ми фатиле и останувам на нив се додека не најдам некој подобар. Вечерва се направив со колор шампонот на Марион, бордо нијанса и мнооогу ми се допаѓа како ми стои.
Го истурив на коса и масирав се додека не се направи пена. Претходните пати ми го нанесуваше мајка ми исто како што се нанесува фарба. Пробај на овој начин, мислам дека вака има повеќе ефект.
Може да ми кажете совет?Јас имам природно плава коса ама имав мерак на црна и се исфарбав со колор шампон и еве веќе шест месеци не ми излага само во темето ми е посветла затоа што ми расте и надолу дури сега почна малку да ми се осветлува јас сакам побрзо да ми излезе затоа што цела сум шарена ама не сакам со нешто да ја изгорам косата и се мислев со плав колор шампон ама ми е страв дали сеа ќе ми фати што мислите вие за тоа и за тоа како да ја извадам бојата без да ја оштетам косата позз плс помогнете ми
Не нема шанси со плав колор шампоин да се прекрие црното , црната многу тешко се вади било да е фарба, колор шампон...јас би ти препорачала да си одиш на фризер најубаво
Имам темно кафена коса, сакам да си ставам плав колор шампон (знам дека нема да ми искочи така), па ме интересира дали ќе добијам посветло кафена коса?
Мислам дека тешко да ти се осветли. Пред десетина години со другарка се "фарбавме" со колор шампон. Јас црвена , а таа плава али и фати само на шатираните делови , а останатата коса и мирисаше на фарбано само. Мене ми фати црвената одлично. Сега има нови фирми па може ќе ти фати. Јас од искуство зборам дека тешко. Сепак пробај си. Или ако има некоја искуство друго нека сподели па може да сменам и јас за нова нешто
јас му дадов трета шанса на колор шампонот од голден роуз но дали јас незнам да го употребам или незнам што е проблемот одвнатре истекува само вода и чат пат има по малку боичка внатре
Jas vcera so ovaa se farbav,mnogu ubavo mi izleze, mnogu ubav sjaj dobi kosata..Na pakuvanjeto pisuva tönung, ne sum sigurna dali e isto so kolor sampon (nemam iskustvo so farbanje do sega )
Imam temno kafeava kosa,nakaj crno, i sakam da ja osvetlam za edna nijansa, pa dali ke uspeam ako stavam nekoj svetol plav kolor shampon? Znam deka nema da ima golema razlika, ama sakam barem nekoj posvetol sjaj da dobijam. Izvinete za latinicata..
^Moze da ti izleze nekija portokalova nijansa, ako saka ja farbas. Najubavo prv pat na frizer otidi si. Jas sama probuvav ombre da napravam, a imam takva boja na kosa, i prv pat na portokalovo mi izleze.
Редовно си користам црвенкасти колор шампони, не сакам да си ја оштетувам косата со фарба (веќе доволно ми е оштетена )..Мислам дека тие не ја оштетуваат косата, ваљда се како обични шампони
zdravo zenski...jas se imam farbano so farba pred skoro 2 nedeli ama sega sakam da stavam i kolor shampon za use malce da se dobie posvetla nijansa, pa ne znam dali bi fatilo?! inace koristam garnier 8.1 plava farba
cinderella93 најверојатно нема да ти се осветли дополнително, може само да ти се освежи веќе постоечката нијанса.
Женски,шо мислите дали ќе ми фати црн колор шампон,на претходно осветлувана смеѓа коса со спреј за осветлување од балеа ? Да не испаднам зелена