Мислам дека колор шампонот не ја оштетува косата.. Ништо не прави, за недела дена ќе ти падне Ни каната не ја оштетува косата, така да откако ќе ти падне шампонот, слободно фарбај се со кана.
Ти благодарам многу за советите, секако не би сакала да експериментирам со ова особено бидејќи би ми било прв пат. Мислам дека едноставно не вреди толку да се мачиш поради тоа што косата нема ни да ти се офарба во црвено туку само ќе добие црвен сјај како што ти велиш.
Ee izvinete sto pisuvam na latinica ama mi bese rasipan kom pa segaa nesto se e ispomesano nemozam da se snajdam i nesaka neso plus da rab alt okej nmvz...tuku da si prasam kosata ja napraiv soo crven kolor sampon ja drzev 1h ubavo se fati samo ne i na korenot poso tamu mnogu mi bese crnaa ii sega koa ke ja izmijam kako da si ja zadrzam bojata dali da kupam nekoj poseben sampon ilii pak da si kupam kolor pa da si ja napravam??
Треба повторно да ја направиш со колор шампон бидејќи паѓа брзо,неколку пати треба да ставаш за да упие влакното,за шампон таков немам слушнато..
Моментално имам сино омбре, фризерката користеше прелив/боја на Еволушн. Ако следно ставам пастелна боја, виолетово/розева сакам
Не знам дали ги имаат донесено l'oreal colorista. Таму има пастелни, но ти препорачувам да земеш појака боја и да ја мешаш со регенератор. Така ќе ти излезе пастелна и нема да ти избледе толку бзо. Друга опција е Marion но таму нема пастелни. Исто и (заборавив како се викаа кутивчињата) во александар козметик имаш опции. Колку време ти стоеше Evolution (колку миења)?
Малку касно кажувам, ама во ГР продавниците има колор шампон со такви бои, знам во продавницата кај соборна на ГР има, веднаш позади продавачката се наоѓаат тие колор шампоните.
Kolor Sampion za plava od kade I kakov zimate. Zemav od dm vo kesicka 60 i nesto denari ama sto znam ne bev nesto voodusevena.... Soveti i slika od kolorot ako moze da znam kakov da baram
Сакаш да постигнеш плава боја со колор шампон или сакаш да имаш сив/жолт сјај на веќе фарбана плава коса? Каква боја ти е сега косата? Те прашувам затоа што ако ти е сега кафеава, никогаш нема да успееш да добиеш плава коса само со колор шампон, без фарба и бланш. Инаку јас лани користев Marion и бев многу задоволна, но го ставав наместо прелив, за да ми ги загасне жолтите нијанси на косата.
Каде да го најдам овој колор шампон? Баш сега бев во ДМ, во рамстор и тинекс маркетите и немаше ништо, во ДМ само некој Викторија колор шампон ама многу малце нијасни.
Plava sum no korenot mi e kafen ne se farbav zatoa sto sum trudna i sakav malku da go osvetlam korenot nesto da fati pa ponataka i ke se farbam
@CinnamonBambi во големите маркети нема. Јас купував од Дм Сити мол и по маалски парфимерии и продавнички. Ко да ми стои некое бледо сеќавање дека и во Голден Роуз имаат колор шампони. @karak ако ти поминало првото тромесечје од бременоста мислам дека можеш да користиш фарби без амонијак. Важно е да бидеш во просторија која ќе се проветрува често за да не го дишеш испарувањето од фарбата. Или пробај со колор шампонов на Марион што го постирав погоре, иако не верувам дека ќе успееш да го покриеш коренот :/
Баш со тоа сум моментално сина и трае многу подолго од очекуваното! Можеби игра улога и тоа што основата ми беше скроз бела
За @CameliaMiller и за сите што сакаат откачени нијанси, додека бев лилјакова ја одржував бојата со ова од Alfaparf. Се вика директен обојувач, но функционира исто како колор шампон, односно го држиш одреден број минути во зависност од посакуваниот интензитет. Најдобро е да го ставаш на секое миење, што е малку замарање, но ваквите нијанси си бараат време и посветеност. Цената му е 350 денари и го има во една продавничка на Максим Горки пред Радост, каде што продаваат и Eveline козметика. Јас бев шишана лоб и едно пакување го трошев на 4-5 пати. Моментално сум направена црвена со колор шампон од Victoria Beauty во нијансата Wine Red и човече, не паѓа бојава. Имам темнокафена коса со неколку посветли прамени и мислев дека ич нема да ми фати, дури го држев и повеќе од предвиденото, и кога се измив - се запрепастив Дали поради посветлите прамени, ама ептен бев црвена, и еве сега по месец ипол сѐ уште ми стои на прамените. Мене не ми смета, но ако некој не сака црвен отсјај, подобро нека не почнува со црвената „сага“, без разлика дали се работи за колор шампон, к’на или фарба.
Има во Dm колор шампони и ги имаат пробано другарки и работат. Сакам да се исфарбам или светла сива, светло розева(baby pink) или бледо виолетова или тиркизна. Ама косата ми е темна кафеава и не знам дали баш ќе има ефект и дали ќе излезе толку светло како што треба зошто оример само така со фарба не можеш.
Jas sum balajaz napravena I sega sakam da bide toa sivo dali moze so ova ili so kolor shampon I dali fakaat boite samo tamu Kade sto e farbano ili ne