Колор шампон

Дискусија во 'Коса' започната од Wild.Child, 9 јули 2010.

1. VivienLeigh

VivienLeigh Популарен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2016
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    10.092
    Мислам дека колор шампонот не ја оштетува косата..
    Ништо не прави, за недела дена ќе ти падне :)
    Ни каната не ја оштетува косата, така да откако ќе ти падне шампонот, слободно фарбај се со кана.

2. Briar Rose

Briar Rose Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2016
    Пораки:
    2.387
    Допаѓања:
    13.683
    Ти благодарам многу за советите, секако не би сакала да експериментирам со ова особено бидејќи би ми било прв пат. Мислам дека едноставно не вреди толку да се мачиш поради тоа што косата нема ни да ти се офарба во црвено туку само ќе добие црвен сјај како што ти велиш.

На Avery и CameliaMiller им се допаѓа ова.
  3. Glorcheto

Glorcheto Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2016
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    12
    Ee izvinete sto pisuvam na latinica ama mi bese rasipan kom pa segaa nesto se e ispomesano nemozam da se snajdam i nesaka neso plus da rab alt okej nmvz...tuku da si prasam kosata ja napraiv soo crven kolor sampon ja drzev 1h ubavo se fati samo ne i na korenot poso tamu mnogu mi bese crnaa ii sega koa ke ja izmijam kako da si ja zadrzam bojata dali da kupam nekoj poseben sampon ilii pak da si kupam kolor pa da si ja napravam??

На kuc му/ѝ се допаѓа ова.
  4. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.241
    Допаѓања:
    84.734
    Треба повторно да ја направиш со колор шампон бидејќи паѓа брзо,неколку пати треба да ставаш за да упие влакното,за шампон таков немам слушнато..

На Glorcheto му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Glorcheto

Glorcheto Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2016
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    12
    ee bas ti blagodaram :)

6. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.460
    Допаѓања:
    1.482
    Има во боја. Пастелни послабо. Но пастелни се добиваат со мешање. Каква ти треба?

7. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.698
    Допаѓања:
    273.910
    Моментално имам сино омбре, фризерката користеше прелив/боја на Еволушн. Ако следно ставам пастелна боја, виолетово/розева сакам :)

8. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.460
    Допаѓања:
    1.482
    Не знам дали ги имаат донесено l'oreal colorista. Таму има пастелни, но ти препорачувам да земеш појака боја и да ја мешаш со регенератор. Така ќе ти излезе пастелна и нема да ти избледе толку бзо. Друга опција е Marion но таму нема пастелни. Исто и (заборавив како се викаа кутивчињата) во александар козметик имаш опции.
    Колку време ти стоеше Evolution (колку миења)?

9. Triksy27

Triksy27 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    357
    Малку касно кажувам, ама во ГР продавниците има колор шампон со такви бои, знам во продавницата кај соборна на ГР има, веднаш позади продавачката се наоѓаат тие колор шампоните.

На CameliaMiller му/ѝ се допаѓа ова.
  10. theunforgiven

theunforgiven Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    1.848
    Допаѓања:
    3.199
    Има ли некаде да се најде колор-гел за коса?

11. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.448
    Допаѓања:
    5.411
    Kolor Sampion za plava od kade I kakov zimate. Zemav od dm vo kesicka 60 i nesto denari ama sto znam ne bev nesto voodusevena.... Soveti i slika od kolorot ako moze da znam kakov da baram

12. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.769
    Допаѓања:
    14.571
    Сакаш да постигнеш плава боја со колор шампон или сакаш да имаш сив/жолт сјај на веќе фарбана плава коса? Каква боја ти е сега косата?

Те прашувам затоа што ако ти е сега кафеава, никогаш нема да успееш да добиеш плава коса само со колор шампон, без фарба и бланш. Инаку јас лани користев Marion и бев многу задоволна, но го ставав наместо прелив, за да ми ги загасне жолтите нијанси на косата.
    AFC888C1-B51B-42EB-9F42-A7F9918F9FDC.jpeg

На shining_star му/ѝ се допаѓа ова.
  13. CinnamonBambi

CinnamonBambi Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2013
    Пораки:
    415
    Допаѓања:
    465
    Каде да го најдам овој колор шампон? Баш сега бев во ДМ, во рамстор и тинекс маркетите и немаше ништо, во ДМ само некој Викторија колор шампон ама многу малце нијасни.

14. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.448
    Допаѓања:
    5.411
    Plava sum no korenot mi e kafen ne se farbav zatoa sto sum trudna i sakav malku da go osvetlam korenot nesto da fati pa ponataka i ke se farbam

15. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.769
    Допаѓања:
    14.571
    @CinnamonBambi во големите маркети нема. Јас купував од Дм Сити мол и по маалски парфимерии и продавнички. Ко да ми стои некое бледо сеќавање дека и во Голден Роуз имаат колор шампони.

@karak ако ти поминало првото тромесечје од бременоста мислам дека можеш да користиш фарби без амонијак. Важно е да бидеш во просторија која ќе се проветрува често за да не го дишеш испарувањето од фарбата. Или пробај со колор шампонов на Марион што го постирав погоре, иако не верувам дека ќе успееш да го покриеш коренот :/

На karak му/ѝ се допаѓа ова.
  16. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.698
    Допаѓања:
    273.910
    Баш со тоа сум моментално сина :D и трае многу подолго од очекуваното! Можеби игра улога и тоа што основата ми беше скроз бела :)

На Oxymoron му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Oxymoron

Oxymoron Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.394
    Допаѓања:
    12.261
    За @CameliaMiller и за сите што сакаат откачени нијанси, додека бев лилјакова ја одржував бојата со ова од Alfaparf. Се вика директен обојувач, но функционира исто како колор шампон, односно го држиш одреден број минути во зависност од посакуваниот интензитет. Најдобро е да го ставаш на секое миење, што е малку замарање, но ваквите нијанси си бараат време и посветеност.

Цената му е 350 денари и го има во една продавничка на Максим Горки пред Радост, каде што продаваат и Eveline козметика. Јас бев шишана лоб и едно пакување го трошев на 4-5 пати.

Моментално сум направена црвена со колор шампон од Victoria Beauty во нијансата Wine Red и човече, не паѓа бојава. Имам темнокафена коса со неколку посветли прамени и мислев дека ич нема да ми фати, дури го држев и повеќе од предвиденото, и кога се измив - се запрепастив :o Дали поради посветлите прамени, ама ептен бев црвена, и еве сега по месец ипол сѐ уште ми стои на прамените. Мене не ми смета, но ако некој не сака црвен отсјај, подобро нека не почнува со црвената „сага“, без разлика дали се работи за колор шампон, к’на или фарба.

На Jane Lane му/ѝ се допаѓа ова.
  18. snowflake5

snowflake5 Активен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2018
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    88
    Има во Dm колор шампони и ги имаат пробано другарки и работат. Сакам да се исфарбам или светла сива, светло розева(baby pink) или бледо виолетова или тиркизна. Ама косата ми е темна кафеава и не знам дали баш ќе има ефект и дали ќе излезе толку светло како што треба зошто оример само така со фарба не можеш.

На душленце му/ѝ се допаѓа ова.
  19. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.698
    Допаѓања:
    273.910
    Без многу светла основа, скоро бела избланширана коса, ништо нема да фати. Од искуство :)

На snowflake5 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. lina11

lina11 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2014
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    12
    Jas sum balajaz napravena I sega sakam da bide toa sivo dali moze so ova ili so kolor shampon I dali fakaat boite samo tamu Kade sto e farbano ili ne