Девојки , постои ли розев колор шампон или некој спреј? Сакам да си ги направам напред двата прамени со розева боја
Si kupiv crn kolor shampon, kako se koristi? Kosata mi e temno kafena i dali ako stavam kolor shampon kosata kje mi ispadne nekoja druga boja?
Јас купив исто црн колор шампон и го ставив на кафеава коса, имаше минимална разлика и ми падна после првото миење. После ми кажаа дека не фаќа колор шампон ако се фарбаш додека имаш менструација, затоа можеби така.
Какоо тоа шо има врска шампонот со циклусот? Инаку мој предлог е да го држите 2 часа за да има поголема долготрајност
Пред да се траскаш, акаш у ѕид можеш прво да прогуглаш и прочиташ. Еве ти една статија од мене ако те мрзи. Има врска со хормоните
Јас ќе продолжам да ја акам главата у ѕид бидејќи не ми се верува дека веруваш во се што ќе прочиташ на интернет. Еве ја отворив статијата и види што прочитав А исто така прочитав и други статии па еве ти една и ти да прочиташ: https://www.health.com/beauty/the-truth-about-6-hair-color-myths
Не сум прочитала на интернет, ми се случило. Можеби нема кај сите таков ефект, кај мене има а и не сум единствениот случај, така да можеш да смириш малку страсти, ок? Не е докажано дека е така, ама не е докажано ни дека не е така. Ова што си го постирала ти не е заснован на ниту еден факт, а не си ни пробала за да коментираш.
А како си уверена дека ради менструацијата не ти фатил колор шампонот? Јас сум се правела и кога сум немала менструација, па се дешавало и да не фати. Се зависи од косата и од шампонот, менструацијата не игра никаква улога.
Па ако фати добро бојата додека немам менструација, и ако не фати скоро ич додека имам менструација, кажи ми, до што е?
Може да е до тоа колку време си го чувала шампонот на коса, можеби шампонот не бил во рок, можеби составот не му бил погоден... Како и да е не би повеќе да се расправам за нешто што не е научно докажано.
Дали некој пробал шампон и Црна фарба да ја намачка косата кжда одстои 2 до 3 мин и да ја измие дали ке добие сиви прамени??
Сакам да ставам темно кафен колор шампон, природно ми е кафена и не ми е фарбана година ипол. Одамна немам ставено колор па имам заборавено како и дали паѓа целосно?
На влажна, миена коса го ставаш и чекаш 20-30 минути, зависи како сакаш да ти фати. Паѓа на секое миење по малце, целосно баш после месец дена.
Памтам пред 4-5 години ставив црвен колор шампон и црвенкаст сјај имав долго време на косата. И темно кафеав имав ставено уште поодамна ама не ми текнува ич дали останува некаков сјај или си се враќа косата во нормала после одредено време .