Скроз плава ми е, думата ми беше дали ќе испадне скроз после месец или после 3 4 5 миења, не сакам да изгледам на Баба рога После месец сакам да си се вратам на фризерка да ми праи плава
Јас со години бев црвена, и се "фарбав" со колор шампон. Издржливост имаше до месец дена. И сјајот од црвеното е засекогаш. Можеш да ја обновуваш на 2-3 недели со колор шампон и доброто е што нема да ти се оштети косата за разлика од фарбање со црвена фарба. Е сега зависи и твојата нијанса на коса и дали самото влакно ти фаќа лесно боја. Кај мене е фаќаше црвен колор шампон како фарба.
Ми фаќа доста колорот, порано имав црвена, ама на сонце поголем отсјај даваше нормално. Е сеа сум плава ептен, па тоа ми е стравот дека ако стаам црвен колор, плавото нема да биде плаво никогаш повеќе и дека нема да фати бланшот за да ми биде плава....се знам себеси, брзо ми здосадува една боја..од црвена ќе сакам на плаво плаво.. фризерката е со големо НЕ, ама јас пусти мерак...
Уф види црвено се вади после само со ножици. Независно дали е колор шампон или фарба, црвениот отсјај е засекогаш. Со фарба уште повеќе се познава. Така да ако си плава, едно што колор шампонот ќе фати мн по интензивно, друго после ќе си грдо црвено портокалова. Така да од плава на црвена НЕ, освен ако не се правиш после константно плава. Ја од црвена плава ја пеплоса косата и уште не е убава.....
Брат ми, јас не. Ама он ја затемнуваше косата со колор шампон и му фати убаво. А за бели влакна не би знаела, би требало
Девојки купив колор шампон за бринета коса од балеа. Денес го испробувам заедно со регенераторот! Регенераторот исто и шампонот имаат светки у нив и кератин за сјај. Имам природно ледено руса коса а претходно руса фарбана жута и ја одраснав сега ми е како омбре и сакам да го покријам жутото да бидам бринета! Промена малце ми здосади од плава цел живот Па ќе видиме што ќе направам
Не е лош но не фарба многу. Жутите прамени ми станаа како карамел боја, така да не е лошо како омбре ми е. И сјај дава но е повеќе за бринета коса а мојата е природно руса а и фарбана руса и израсната моментално
Здраво, колку често може да се користи колор шампон? Брзо ми падна сакам пак да ставам ама не пишува на колку време смее повторно да се стави. Кесичка колор шампон купена од ДМ
Ја ставав на две недели, ама користев црвен колор шампон што магично фарбаше подобро од фарба. И немаше потреба да ставам пречесто. Ама мислам дека и тој интервал од две недели е сосема океј.
Девојки помош! Имав црна коса фарбана 3 години, одлучив да сменам и да се фарбам во Cherry Red. Со професионални фарби на фризер коренот и излезената боја ( природно смеѓа ) фарбата совршено фати, но кај што била темна и црна има само црвен сјај. Се фарбав 3-4 пати и секогаш е така. Вчера ставив фарба пак, но нема некоја разлика. Сега планирам да ставам 2 колор шампони со истата нијанса на потемниот дел, па ме интересира да ли постои шанса шампонот да ја осветли темната нијанса? Ве молам за одговор пошто стварно ми е битно.
Тоа што фарбата не фатила колор шампон па ич нема шанси.Колорот дава само како црвен сјај и баш неможев да го тргнам.Бојата паѓа црвен сјај останува.Најубаво да си одиш на фризер да ти ја извадат бојата и на ново Cherry red.