Ја немав фарбано косата некои 5,6 месеци,последниот пат се исфарбав кафеава (каква што е и мојата коса) и ја оставив да расте. Меѓутоа,од миење и од сонцето почна фарбаната коса да станува посветла,т.е.врвовите,а коренот кафен,и бев шарена Барав и најдов колор шампон во Космо, Lorvenn Paris. Косата ми беше иста ко фарбана,мека и со сјај,бојата ми траеше до некои 5,6 миења. Задоволна сум,и топло го препорачувам Пошто немам живци на секои 2 недели да се колорисувам пред два дена пак си се исфарбав Еве го шампонот,не најдов слика само од него (кутијата на која пишува color balsam)
Evellyn а шампонов содржи хидроген или нешто што ја оштетува косата, или е како и ообичните колор шампони ? пошто неможев да најдам никаде во ск ваков,и во космо барав али ништо. п.с колку пари е?
Не содржи хидроген,како обичните колор шампони е. Јас го земав од космо што е во супер тинекс во карпош,само таму најдов,а го пребарав цело Скопје.За цената мислам дека беше некаде околу 230-260 денари.
Па планирам потемна као за проба. Цел живот сум плава и сакам промена. Ама не со фарбање, со колор шампон прво.
После неколку миења бојата опаѓа. Сепак тоа е само шампон, не е фарба! Јас имам ставано на плава коса црн колор шампон и после 2-3 недели целосно ми падна бојата!
Да, да, со секое миење паѓа бојата по малце. Колор шампонот не ја обработува хемиски косата внатрешно, не ја менува бојата на влакното туку површно го бои.
Имам темно кафена бoja на косава,еве ваква и сега ме интересира дали е можно да добијам ваква боја од шампонот ???
Мислам дека не, и јас предходно имав прашано ама ми рекоја не, јас исто имам темно кафеава и си кладов црвен колор шампон и многу малце фати, мислам дека на посветла коса поуабаво можат да фатат колор шампоните.
Alanna на колор шампонот јас што го користев пишува дека може косата да ја направи само потемна,а дека неможе да осветлува
Јас разговарав со мојата фризерка и ми рече дека колор шампоите и дават сјај на косата и не се штетни дури се и по препорачливи и од кната за коса
Женски ја сакам колор шампон ама син, онака светло син. Барав насекаде и најдов на Битпазар и ми дадоа тегет, но оди кон црно. И сега да ве прашам дали после неколку миења ќе се осветли, ќе стане по светла бојата или пак не? Бидејќи многу е темно така.
Знае ли некој дали има црвен колор шампон во Верото во Тафталиџе? Сакам утре да си земам, уште сум неодлучна помеѓу Гарниер и Палете, сакам да ми излезе Ријана црвена, може малку помалку дречлива, инаку имам средно светла кафеава коса. И не сфатив, некои сте пишувале биле во прав, некои како фарба Никогаш се немам фарбано ниту колор шампон ставано и врска си немам како се користат ни едното ни другото,а сакам да пробам да видам како ќе ми стои црвено.