Имам костенлива коса и пред 2 месеци се шатирав и имам сиви прамени ама само додека имам ставено прелив а тој ми паѓа за 3-4 миења и прамените ми стануваат пожолтени Сакам да ве прашам дали постои колор шампон со кој можам пожолтените прамени да ги направам сиви и дали ке ми се познаваат прамените ако ставам на цела коса ?? Ви благодарам многу
Лани летото имав желба да ставам црвен колор шампон, бидејќи бев заразена со Хејли Вилијамс (Парамор) и бев влезена во филм, демек моите ќе ми дозволат. Како да не. Мајка ми се сложи само на 1 прамен, и тоа плав затоа што не сакала црвена коса. Уште не ми пројде желбата да станам redhead. Ама веројатно кога ќе бидам осмо за прва ќе се зацрвенам, nothing can stop me! Освен тато
Една моја другарка има користено од палете колор сампон за сиви прамени.. пробај сигурно ќе имаш резултати позз
А јас како скроз неупатена, да си прашам... каде можам да најдам колор шампони затоа што никако не успевам?
Го има скоро во сите парфимерии. Сега зависи до градот во кој живееш. Но во поголемите градови 100% ќе го најдиш. А можеш да го најдиш и во веро и таквите поголеми маркети
Во Скопје живеам, и тинекс и веро ми се прегледани, последен пат не можев да најдам Изгледа ќе треба да се обидам повторно
Незнам каде можеш да го најдиш во Скопје, бидејќи не сум од таму. Ама дефинитивно ќе треба да се обидеш повторно. Мора да го има негде
Имам користено и тоа во сите можни бои - од розова (најчесто ) , па сина , зелена , црвена , кафеава , виолетова , понекогаш комбинација на неколку бои истовремено ...Ми се допаѓа сето тоа шаренило...А за оштетување ,секако дека не ја оштетува косата колку фарба ,но сепак мора да има минимално негативно влијание , што може и да се занемари , не е толку страшно ...
Јас утре планирам да се „офарбам“ со шампон, па можеби ќе ви поставам слика. Се двоумам. И да прашам, тој прелив, т.е. шампон во тубичка цел се става? Ако не се става... (Не е за мене, јас од тоа во кесенце мислам да ставам што пени)
и јас сакам да и опнам на мојава некој колор шампон имам кафеава коса ама ми се здосади 17 год. таква аман ама незнам што боја да пробам
Мене порано кога не ја фарбав плава ми беше темно костенлива и имав користено црвен гел што с ераствора во вода и ми излезе црвена а колор шампон имам користено тегет така нешто мастило бојата беше и ми фати а посветлите бои не фаќаат на темна коса
Daisy како излезе? Јас сум тапа на тема бојадисување коса. Ниту знам дали ја оштетува многу колор шампонот, ништо. Сакам црвена, ама се плашам за локните. И од ова ќе ги изгубам?
Неможам да најдам! Требаше денес да ми донесе тетка ми од кај неа, затворено било. Или ќе треба да идам до Драчево, или да чекам до среда/четврток, кај нас да донесат. Ако донесат. Баксуз сум значи. Нема да ги изгубиш локните, освен што ќе ти станат црвени. Не верувам. Само го држиш 30-45 мин. и одмиваш.
И јас планирам да си ставам, црвен. Само да најдам, барав порано по аптеките но немаше. Пред две години си ставив црвен но ми фати ептен малку, само ми светеше косата и имаше некоја нијанса која мава на црвено и се приметува само на сонце, но памтам дека шампонот беше на некоја шкљ фирма, бидејќи само тој го најдовме со другарката, а баравме на Palette. Оваа година памет во глава и на некоја проверена фирма
Мислам дека од која фирма и да е нема да ти фати (доколку имаш темна коса). Кога бев шатирана ставив колор шампон црвен и ми фати само на шатираноти, а на мојата не, инаку природна ми е темно костенлива.