Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Колор шампон

Дискусија во 'Коса' започната од Wild.Child, 9 јули 2010.

1. IvusHot

IvusHot Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Имам костенлива коса и пред 2 месеци се шатирав и имам сиви прамени ама само додека имам ставено прелив а тој ми паѓа за 3-4 миења и прамените ми стануваат пожолтени :( Сакам да ве прашам дали постои колор шампон со кој можам пожолтените прамени да ги направам сиви и дали ке ми се познаваат прамените ако ставам на цела коса ?? Ви благодарам многу

2. Arhangel-maniac

Arhangel-maniac Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2011
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    124
    Лани летото имав желба да ставам црвен колор шампон, бидејќи бев заразена со Хејли Вилијамс (Парамор) и бев влезена во филм, демек моите ќе ми дозволат. Како да не. Мајка ми се сложи само на 1 прамен, и тоа плав затоа што не сакала црвена коса. |(
    Уште не ми пројде желбата да станам redhead. Ама веројатно кога ќе бидам осмо за прва ќе се зацрвенам, nothing can stop me! ]:) Освен тато :!: :D

На SAMIRA му/ѝ се допаѓа ова.
  3. lady91

lady91 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2011
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    7
    Една моја другарка има користено од палете колор сампон за сиви прамени.. пробај сигурно ќе имаш резултати :) позз

4. MissSpark

MissSpark Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2011
    Пораки:
    696
    Допаѓања:
    1.287
    А јас како скроз неупатена, да си прашам... каде можам да најдам колор шампони затоа што никако не успевам? :)

5. marija994

marija994 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    241
    Допаѓања:
    195
    Го има скоро во сите парфимерии. Сега зависи до градот во кој живееш. Но во поголемите градови 100% ќе го најдиш. А можеш да го најдиш и во веро и таквите поголеми маркети :) ;)

6. MissSpark

MissSpark Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2011
    Пораки:
    696
    Допаѓања:
    1.287

Во Скопје живеам, и тинекс и веро ми се прегледани, последен пат не можев да најдам :) Изгледа ќе треба да се обидам повторно :D

7. marija994

marija994 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    241
    Допаѓања:
    195
    Незнам каде можеш да го најдиш во Скопје, бидејќи не сум од таму. Ама дефинитивно ќе треба да се обидеш повторно. :lol: :lol: Мора да го има негде ;)

8. MarchelineAmaru

MarchelineAmaru Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    2.255
    Допаѓања:
    1.343
    Имам користено и тоа во сите можни бои - од розова (најчесто ) , па сина , зелена , црвена , кафеава , виолетова , понекогаш комбинација на неколку бои истовремено ...Ми се допаѓа сето тоа шаренило...А за оштетување ,секако дека не ја оштетува косата колку фарба ,но сепак мора да има минимално негативно влијание , што може и да се занемари , не е толку страшно ...

9. The.Complicated

The.Complicated Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    371
    Допаѓања:
    235
    Ајде денеска ќе ставам црвена, да видам дали ќе фати и ќе ставам слика :)

10. MAJAEP

MAJAEP Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Дали колор шапонот е штетен за косата ?

11. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Може да е минимално штетен, нормално дека не ја гори и оштетува косата толку како фарбата. :)

12. MissSpark

MissSpark Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2011
    Пораки:
    696
    Допаѓања:
    1.287

И? Ти се фаќаат толку разни бои? Или пак се имаш бланширано претходно?

13. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Јас утре планирам да се „офарбам“ со шампон, па можеби ќе ви поставам слика.

Се двоумам.

И да прашам, тој прелив, т.е. шампон во тубичка цел се става? Ако не се става... :wasntme: :lol: (Не е за мене, јас од тоа во кесенце мислам да ставам што пени)

14. LadyBug.k

LadyBug.k Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    13
    и јас сакам да и опнам на мојава некој колор шампон имам кафеава коса ама ми се здосади 17 год. таква аман :D :D ама незнам што боја да пробам :(

15. Isabel

Isabel Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    1.602
    Допаѓања:
    2.445
    Дали фаќа на потемна коса?

16. aleksandrappo

aleksandrappo Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    12
    Мене порано кога не ја фарбав плава ми беше темно костенлива и имав користено црвен гел што с ераствора во вода и ми излезе црвена а колор шампон имам користено тегет така нешто мастило бојата беше и ми фати а посветлите бои не фаќаат на темна коса

На Isabel му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Sephora

Sephora Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    4.481
    Daisy како излезе?
    Јас сум тапа на тема бојадисување коса.
    Ниту знам дали ја оштетува многу колор шампонот, ништо.
    Сакам црвена, ама се плашам за локните.
    И од ова ќе ги изгубам? :^)

18. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Неможам да најдам! :D :D :D

Требаше денес да ми донесе тетка ми од кај неа, затворено било.
    Или ќе треба да идам до Драчево, или да чекам до среда/четврток, кај нас да донесат. Ако донесат.

Баксуз сум значи. :lol:

Нема да ги изгубиш локните, освен што ќе ти станат црвени. Не верувам. Само го држиш 30-45 мин. и одмиваш. :)

19. butterfly.93

butterfly.93 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.099
    Допаѓања:
    655
    И јас планирам да си ставам, црвен. Само да најдам, барав порано по аптеките но немаше.
    Пред две години си ставив црвен но ми фати ептен малку, само ми светеше косата и имаше некоја нијанса која мава на црвено и се приметува само на сонце, но памтам дека шампонот беше на некоја шкљ фирма, бидејќи само тој го најдовме со другарката, а баравме на Palette. Оваа година памет во глава и на некоја проверена фирма :D

20. Anely

Anely Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2011
    Пораки:
    788
    Допаѓања:
    225
    Мислам дека од која фирма и да е нема да ти фати (доколку имаш темна коса). Кога бев шатирана ставив колор шампон црвен и ми фати само на шатираноти, а на мојата не, инаку природна ми е темно костенлива.