Секогаш имам комплекс околу тежината а свесна сум дека не сум дебела воопшто,ама некои периоди ме фаќќќа лудилото и нон стоп сум на диети како некоја последна будала.Имам пошироко колкови,тие не ми сметаат баш си ги сакам,ама јас мислам дека колку и да ослабам пак ќе се гледам како дебела тоа е проблемот. И мразам кај себе тоа што некој амо ми префрли нешто јас си го земам здраво за готово,и си го прифаќам при срце,ама тоа мора да го сменам,си дадов ветување МОРАМ!ПА НИКОЈ НЕ Е СОВРШЕН,а и не сакам да ми влијаат туѓи мислења поната низ животот за тоа што не треба,и што ме онерасположува,веќе почнав да работам на себе и на тие работи.
Mожеби некој ке мисли дека се глупирам или дека сум луда,но мене комплекс ми се градите и рацете уште како мала почнаа ненормално да ми растат,па ме зафркаваа на училиште,потоа тешкотии на физичко и купување на прслуци,блузички и фустани Cо нив не можам да стојам Спојлер гола ми тежат и многу се ежам,а кога требаше да ја дојам керка ми-не можев да издржам се утепував од плачење,нејкев некој да ме допира,и форумалата ми сврши работа,а сега се чуствувам виновна што не ја хранев,и кога се гледам на слики,збеснувам Hекој ке рече еј супер си имаш големи,ама не е супер,уф колку ке сум срекна да ми се помали
кога бев помала мислам до 13 год неможев да ја кажам буквата Р,а мене и во името ми ја имаа таа буква и ми беше срам да си го кажам името,за срека се пушти во школо значи дополнително кој сака да учи француски покрај англиски и јас отидов така покрај бонжур ја научив буквата-и го снема комплексот...потоа следен комплекс градите имав најголеми гради во генерацијата и ми беше премногу срам послебно еднаш кога слушнав Зоза бе цицката аууу крај...како растев почнав да се помирувам со тоа,а сега толку си ги сакам градиве ( прво они влеват после 5 мин јас хахах) сега немам никаков комплекс,дури се смејам кога ке се сетам какви широки маици носев само да не ми се познават градиве,а мојот дечко сега ми вели дека ми се преубави и дека секоја втора што плаче за гради би била срекна барем пола како моите да се...признавам еднаш ми стана срам кога ме праша дали се силикони хиххих
Иако сум веќе во години кога треба да се прифатам себеси таква каква што сум ,многу сум ископлексирана...имам желба убаво да се облечам и нашминкам,но никогаш не сум задоволна од ликот во огледалото..и тогаш се бришам и се облекувам наједноставно.. и не сакам да ме приметат ,би одела насекаде ако може во последните редови..ненаметливо и тихо...
Дефинитивно имам комплекс,секогаш ама баш секогаш ќе бидам на некоја диета,и со секое зрно изедено плус ќе си запаѓам во депресија..ете така се додека не бидам 50кг
Комплекси? Па кој ги нема а лично јас си ги имам така повеќе А најголем комплекс ми е носот ах тој пусти нос гледам на повеќето ни е комплекс ама јас стварно си го мразам бидејки ми е мал ама широк Си го мразам, па кога би била во добра финансика состојба одма би направилааж пластична операција ама и често си се тешам дека има луѓе со понеубав нос и се трудам да си се сакам таква каква што ме дал Бог со сите мои комлекси
И јас имам сличен комплекс, само што мојот нос не е голем,туку гледамо оддесно во профил ми е грбав,поради скршеница. Освен тоа, ме комплексира и внатрешноста на бутовите ,се отепувам од вежвање и тие пак ми се тресат! Во налет на нервоза ги фаќам тие кожите и ки корнам,ги гмечам,сакам да ги снема! И сакам да добијам на лото за да им направам една липосукција !
Женски сме... и во различни периоди од животот си додаваме комплекси.. некогаш, кога пукаме од самодоверба или успех, комплексите се занемарени. Мислам дека комплексите се самосоздадени кога ќе се споредиме со некој друг, „посовршен“ од нас. И јас сум имала за малите гради, носот, бицепсите, кривите нозе, па дури и за големиот газ (кој, всушност, сите ми го сакаат). Ама веќе подолго време си се сакам себе си онакава каква што сум. Овие комплекси што сум ги имала сум сфатила дека не можам да ги променам. И, продолжувам понатака. Лесно е. И сега, удобно се осеќам во своја кожа.
Никој не е совршен, па така и јас не сум . Не се оптоварувам со тоа, ама воопшто. Ако нешто ми смета или не ми се допаѓа реагирам и го решавам проблемот. Се сакам самата себе си таква каква што сум.
па немам набиено многу комплекси освен онај за носот.. на прв поглед онака добар е али во профил хаос (според мене)
Не постои човек кој нема комплекс.Најчесто самите знаеме да ги преувиличиме работите,најчестите комплекси се поврзани со тежината иако пред очите на другите ние изгледаме сосема нормално но кога лично ќе се погледнеме пред огледало со свои очи се гледаме 10 кг +,друг комплекс кои ние жените го имаме се градите ни сметаат ако ни се премногу мали па сакаме поголеми и обратно,комплекси си создаваме и за нашите нозе,задникот итн.... Сепак најдобро е да се прифатиме такви какви што сме,да ги засакаме нашите мани, доколку сакаме и другите да не прифатат
Имам страшен комплекс.Имам рамен цврст стомак цврст обликуван задник ама нозеве долу мускули горе малку само и кога ќе ги видам ........ нз што д аму правам да подизлези уште некое мускулче
хахахахаха ве читам и на глас се смеам девојки заеднички комплекс ви е носот ... од толку носеви што си ги критикувате сигурно некој е убав хахахаха а се обложувам дека на сите ви се убави . секој нос не може да биде убав на секое лице затоа има различни носеви за да им одговара на различни лиценца поздрав и неми замерувајте за коментаров