Комплекси

Дискусија во 'Психологија' започната од ForeverYoung, 19 февруари 2010.

1. Anely

Anely Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2011
    Пораки:
    788
    Допаѓања:
    225
    Имам комплекси....и тоа многу, некој само да ми рече нешто одма ми создава комплекс!

2. lola-86

lola-86 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    198
    Секогаш имам комплекс околу тежината а свесна сум дека не сум дебела воопшто,ама некои периоди ме фаќќќа лудилото :D и нон стоп сум на диети како некоја последна будала.Имам пошироко колкови,тие не ми сметаат баш си ги сакам,ама јас мислам дека колку и да ослабам пак ќе се гледам како дебела тоа е проблемот.
    И мразам кај себе тоа што некој амо ми префрли нешто јас си го земам здраво за готово,и си го прифаќам при срце,ама тоа мора да го сменам,си дадов ветување МОРАМ!ПА НИКОЈ НЕ Е СОВРШЕН,а и не сакам да ми влијаат туѓи мислења поната низ животот за тоа што не треба,и што ме онерасположува,веќе почнав да работам на себе и на тие работи.

3. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    Mожеби некој ке мисли дека се глупирам или дека сум луда,но мене комплекс ми се градите и рацете :D
    уште како мала почнаа ненормално да ми растат,па ме зафркаваа на училиште,потоа тешкотии на физичко и купување на прслуци,блузички и фустани |(
    Cо нив не можам да стојам
    гола
    ми тежат и многу се ежам,а кога требаше да ја дојам керка ми-не можев да издржам се утепував од плачење,нејкев некој да ме допира,и форумалата ми сврши работа,а сега се чуствувам виновна што не ја хранев,и кога се гледам на слики,збеснувам :devil:
    Hекој ке рече еј супер си имаш големи,ама не е супер,уф колку ке сум срекна да ми се помали ;(

4. Zoza

Zoza Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    297
    кога бев помала мислам до 13 год неможев да ја кажам буквата Р,а мене и во името ми ја имаа таа буква и ми беше срам да си го кажам името,за срека се пушти во школо значи дополнително кој сака да учи француски покрај англиски и јас отидов така покрај бонжур ја научив буквата-и го снема комплексот...потоа следен комплекс градите имав најголеми гради во генерацијата и ми беше премногу срам послебно еднаш кога слушнав Зоза бе цицката :( аууу крај...како растев почнав да се помирувам со тоа,а сега толку си ги сакам градиве ( прво они влеват после 5 мин јас хахах) сега немам никаков комплекс,дури се смејам кога ке се сетам какви широки маици носев само да не ми се познават градиве,а мојот дечко сега ми вели дека ми се преубави и дека секоја втора што плаче за гради би била срекна барем пола како моите да се...признавам еднаш ми стана срам кога ме праша дали се силикони хиххих

5. kankus

kankus Популарен член

Се зачлени на:
    31 декември 2010
    Пораки:
    1.472
    Допаѓања:
    871
    мојте мали бутчиња се мо комлекс дефинитивно :lol: :lol: :lol:

6. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.821
    Допаѓања:
    101.073
    Иако сум веќе во години кога треба да се прифатам себеси таква каква што сум ,многу сум ископлексирана...имам желба убаво да се облечам и нашминкам,но никогаш не сум задоволна од ликот во огледалото..и тогаш се бришам и се облекувам наједноставно.. :( и не сакам да ме приметат ,би одела насекаде ако може во последните редови..ненаметливо и тихо...

7. cindy

cindy Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    307
    Допаѓања:
    166
    единствен комплекс ми се пегите на лицетоооо ГИ МРАЗАМ :devil: :@

8. Iva-Mici

Iva-Mici Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    239
    Дефинитивно имам комплекс,секогаш ама баш секогаш ќе бидам на некоја диета,и со секое зрно изедено плус ќе си запаѓам во депресија..ете така се додека не бидам 50кг

9. kankus

kankus Популарен член

Се зачлени на:
    31 декември 2010
    Пораки:
    1.472
    Допаѓања:
    871
    маче не си набивај комплекси познавам девојки кои имаат исто така пеги мене ми се чинат сипатични :) :)

10. cindy

cindy Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    307
    Допаѓања:
    166
    а да ти ги дадам носи ги па биди ти симпатична :lol: да не речам на лице шарена ко јајце од ластовичка

11. minne-mouse

minne-mouse Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    625
    Допаѓања:
    536
    Комплекси? Па кој ги нема а лично јас си ги имам така повеќе :D
    А најголем комплекс ми е носот ах тој пусти нос гледам на повеќето ни е комплекс ама јас стварно си го мразам бидејки ми е мал ама широк :( Си го мразам, па кога би била во добра финансика состојба одма би направилааж пластична операција ама и често си се тешам дека има луѓе со понеубав нос и се трудам да си се сакам таква каква што ме дал Бог со сите мои комлекси :)

12. MarchelineAmaru

MarchelineAmaru Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    2.261
    Допаѓања:
    1.347
    И јас имам сличен комплекс, само што мојот нос не е голем,туку гледамо оддесно во профил ми е грбав,поради скршеница.

Освен тоа, ме комплексира и внатрешноста на бутовите ,се отепувам од вежвање и тие пак ми се тресат!
    Во налет на нервоза ги фаќам тие кожите и ки корнам,ги гмечам,сакам да ги снема!
    И сакам да добијам на лото за да им направам една липосукција ! :swear:

13. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.522
    Женски сме... и во различни периоди од животот си додаваме комплекси.. некогаш, кога пукаме од самодоверба или успех, комплексите се занемарени. Мислам дека комплексите се самосоздадени кога ќе се споредиме со некој друг, „посовршен“ од нас.
    И јас сум имала за малите гради, носот, бицепсите, кривите нозе, па дури и за големиот газ (кој, всушност, сите ми го сакаат). Ама веќе подолго време си се сакам себе си онакава каква што сум. Овие комплекси што сум ги имала сум сфатила дека не можам да ги променам. И, продолжувам понатака. Лесно е. И сега, удобно се осеќам во своја кожа. :)

14. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.342
    Никој не е совршен, па така и јас не сум :) . Не се оптоварувам со тоа, ама воопшто. Ако нешто ми смета или не ми се допаѓа реагирам и го решавам проблемот.
    Се сакам самата себе си таква каква што сум.

15. mamma-mia

mamma-mia Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    1.036
    Допаѓања:
    2.271
    па немам набиено многу комплекси освен онај за носот.. :(
    на прв поглед онака добар е али во профил хаос (според мене)

16. Queen-Nefertiti

Queen-Nefertiti Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    46
    Не постои човек кој нема комплекс.Најчесто самите знаеме да ги преувиличиме работите,најчестите комплекси се поврзани со тежината иако пред очите на другите ние изгледаме сосема нормално но кога лично ќе се погледнеме пред огледало со свои очи се гледаме 10 кг +,друг комплекс кои ние жените го имаме се градите ни сметаат ако ни се премногу мали па сакаме поголеми и обратно,комплекси си создаваме и за нашите нозе,задникот итн....
    Сепак најдобро е да се прифатиме такви какви што сме,да ги засакаме нашите мани, доколку сакаме и другите да не прифатат :)

17. cooLive

cooLive Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2011
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    11
    Имам страшен комплекс.Имам рамен цврст стомак цврст обликуван задник ама нозеве долу мускули горе малку само и кога ќе ги видам ........ нз што д аму правам да подизлези уште некое мускулче

18. A.d.e.l.a

A.d.e.l.a Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    98
    хахахахаха ве читам и на глас се смеам девојки заеднички комплекс ви е носот ... од толку носеви што си ги критикувате сигурно некој е убав хахахаха а се обложувам дека на сите ви се убави . секој нос не може да биде убав на секое лице затоа има различни носеви за да им одговара на различни лиценца
    поздрав и неми замерувајте за коментаров

19. Denna

Denna Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    180
    Допаѓања:
    87
    Јас не си ги сакам нозете,мислам дека ми се криви :tmi:

20. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол