1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Комплекси

Дискусија во 'Психологија' започната од ForeverYoung, 19 февруари 2010.

1. Shoe-Gal

Shoe-Gal Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    179
    Јас имам мн. комплекси... За телото (нозете, стомакот), голем нос, устата, шишките |(

2. vlubena

vlubena Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    627
    Имам комплекси и тоа многу за ушите, за косата,за тежината а знам дека не сум дебела ама ете тоа е што да се прави :doh: јас и моите бубачки во глава шо ги имам

3. Isabel

Isabel Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    1.611
    Допаѓања:
    2.457
    Па... секој кога ќе се загледа во огледало ќе види многу несакани работи, но кога ќе размислиш колку полошо тоа изгледа на други... доаѓа надежта.

4. fatbeautiful

fatbeautiful Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    58
    Имав комплески со мојот задник,мислев дека ми е многу голем но сега сваќам колку ми е навистина убав и каква женственост во мене ствара :D Немам некои комплекси,но не си ги сакам баш нозете :^)

5. ana-banana

ana-banana Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    751
    Имам комплекс да се соблечам пред другарки, цимерки, мајка ми поради прекумерната тежина. :tmi:

6. cigarce

cigarce Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    1.401
    Допаѓања:
    3.931
    еден и едниствен Моето лице аххх тоа е мојот омлен комплекс :D

7. emzzy

emzzy Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    11
    Deka sum debela 24/7 velam :D Ama pak i ne se zamaram mnogu za tie raboti-Nikoj ne e sovrshen :D
    [mod-kirilica:18e8ebrc][/mod-kirilica:18e8ebrc]

8. EnnieFabulous

EnnieFabulous Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    717
    Допаѓања:
    400
    Како мала имав комплекс дека имам ниско чело, па си ги избричав шишките. Последица-цели 3 месеци се шетав со платнено венче на глава.

Сега на моменти ми се јавуваат комплекси за целулитот што го имам и за 5те вишок килограми. Ама не е нерешлива работа. Со малку повеќе труд и волја ќе си го постигнам своето. Покрај тоа, имам мали гради, еден број поголем градник да носев ќе бев посреќна.

Но, кога се спремам за излегување и кога сум убаво стокмена, кога ќе застанам пред огледало ми се бришат и комплексите за малите гради и вишокот килограми.
    ---
    Сума сумарум, убаво си се чувствувам во кожата и среќна сум што немам "патолошки" комплекси, како некои други девојки, кои живеат со нив.

9. Irreplaceable.xD

Irreplaceable.xD Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2011
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    67
    Комплекс единствен и најголем ми е кога ке накачам некое кило! Абе едно да е, јас го гледам како сто!
    инаку, се сакам тоа што сум во сопствената кожа, и така неможам да се трампам за никоја друга! :)

10. goddess.Of.chaos

goddess.Of.chaos Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    1.151
    Кога ќе видам какви ружни суштества немаат демек ниеден проблем со самодовербата, одма ги снемува моите. Нема човек без комплекси, ама никогаш не давам да знаат другите, само тоа чекаат злобните. :wasntme:

11. Blabla16

Blabla16 Популарен член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    162
    Секој човек има недостатоци, меѓутоа некој им дава поголемо, а некој помало значење... Прво патев од комплекс дека имам вишок на килограми,иако сите останати го велеа спротивното... Држев диета, почнав да одам на фитнес и сега имам совршено тело :) Друг комплекс кај мене е носот. Значи многу си го мразам :devil: Малку ми е крив, и планирам да завршам средно па да одам на операција :@ Знам дека никој не е совршен, али сепак тоа е посилно од мене... Опседната сум со носот... Не можам да комуницирам со луѓето, ми ја намалува самодовербата..Секогаш го кријам :smirk: Поради тоа станав многу повлечена, не сакам ни да излегувам... Во школо мислам дека дека сите околу мене ме мразат и ме сметаат за лоша личност поради тоа што се изолирам од сите и сум многу срамежлива :devil:

12. BlovesI

BlovesI Активен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2011
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    2
    Леле луѓе помагај те! Ова е веќе страшно. Имам комплекс и неможам да се ослободам од него. Помагај те каже те ми како да се ослободам. Имам високо чело , а не е високо многу значи така така....ама не знам никогаш не ја носам косата фатена во репче ( освен дома ) Се мислам дека сите во чело ме гледаат, а дека и порано ми велеле некои другарки леле челово колкаво , не ја носи косата собрана ова она...јас секогаш ги имам тие зборови во глава и не можам !!! :sweat: :sweat:

13. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.689
    Допаѓања:
    9.350
    Епа тогаш,направи си шишки.Сигурна сум дека ќе ти го покријат челото :) .Нема зошто да имаш такви комплекси,никој не е совршен ,прочитај ги и другите ,ќе видиш дека на некој му пречи носот,ушите и така натаму,ништо страшно ;) .Се надевам дека ти помогнав :hai:

14. Smileeee

Smileeee Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    75
    Комплекси - колку само ѓи имам.
    На прво место си ги ставам дланките и дебелите прсти.
    На второ место прстите од нозете .
    Носот кој ми е широк :@
    Нозете заникаде ми се :devil: :devil:
    Може да се каже само едно нешто свиѓам на мене а тоа се очите само тоа....

15. Princess.S

Princess.S Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    653
    Имам од оние небитни комплекси како носот и ушите. Но ушите никогаш не ме спречиле да врзам репче ниту пак носот за било што друго. :)
    Полош комплекс ми се марките. Сакам да носам марка патики. Знам дека никој нема повеќе да ме цени ако носам најк место обични, но јас така си мислам. Мислам дека ми е појако со најк патики отколку без. :fubar:

16. queennn

queennn Активен член

Се зачлени на:
    17 декември 2011
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    0
    па јас на пример имам убаво тело убаво лице ама срамежлива сум и никој не ме приметува, а и да ме примети јас неможам да направам машко да ме засака, едноставно ја немам таа внатрешна харизма.. а тоа пак како ке го излечам ;(

17. no.name6

no.name6 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2012
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    57
    Комплекси...јас сум имала многу дури и не излегував од дома ако не ги прашав другарките дали сум добро облечена,потоа имав комплекс дека ми е носот голем бидејки бившиот дечко ме зафркавше за тоа... Но кога видов околу мене дека има секакви и пак се полни со себе,заборавив не сите комплекси. Најважно е тоа што го носиме во нас.

18. stylishh

stylishh Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2011
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    619
    па вака мислам дека има повеќе ,порано леле леле што правев :fubar: ама сега не ,стекнав самодоверба годиниве наназад,сега мислам дека единствен комплекс ми е тоа што мислам дека имам големи предни заби како на зајак хехех,а до пред некое време ми беше тоа што мислев дека имам големо чело ,па носев само шишки,леле искомплексирана личност бев :$ за срамота

19. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    Да. Имам комплекси со мојата тежина. И самите може да приметите дека постојано сум на некакви диета, вежбам итн, и на крај се предавам и се препуштам на јадењето. :( Така килограмите ми се враќаат, и потоа пак сум на диета и така ми поминуваат деновите ...

Не сум пре,пре дебела, немам некојa голема килажа, ама... Не се поднесувам како таква.

20. JoxyTheFreak

JoxyTheFreak Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    833
    Допаѓања:
    5.566
    Имам. Прекумерена тежина.
    И тоа комплекс набиен од околината и општеството. Научив некако да не обрнувам внимание па сега можат да ме љубат у глутеус максимусот! :)