Знам од време на време да си најдам по некоја мана , ама на крај на денот сваќам дека никој не е совршен , битно ми е да сум жива и здрава.
Moите комплекси се прилично тешки. Кога бев 12 години и ми се случи чудото наречено хомосексуалност набив комплекс дека јас тоа го правам за да ги повредам сите околу мене и дека не заслужувам да живеам. И сега патам од истиот комплекс само што е малку помал, но ми предизвикува нервози и слично.
Не ме сваќај погрешно, ама да побараш стручна помош? Свесна си за проблемот само не знаеш како да го решиш
LGBT хомосексуалноста не е болест. Не дозволувај општеството и средината во која живееме да ти наметуваат такво чувство. Најдобро би било мислам да почнеш повеќе да читаш и да учиш за тоа од медицински хормонален аспект. Многу се нервирам дека кај нас ова се сваќа толку трагично. Се додека си добра изградена личност, која не мисли лошо и не повредува никој со своето однесување не треба да се срамиш од тоа што си. Секој има право на среќа и љубов. Не е ничија работа со кој спиеш ти освен само твоја!
Високо чело. Искрено порано ми беше мн срам од него, но сега со тек на време немам гајле. Хахаха...и сум слушнала дека викаат оние што имале високо чело-биле поинтелигентни! woohooo ! Утеха!!!
Мали гради ама стварно ми се мали. Другаркиве мои ко за беља сите имаат големи убави гради, а јас... :'(
Секој има барем една работа кај него што не му се допаѓа, ја смета за маана, недостаток итд.. Имам комплекс но сега не се замарам до толку колку што се имам замарано порано. Во овој свет никој не е совршен, секој има свои маани и предности, така и ја. - Ова си го врежав во грава и некако успеав да го пребродам истото. И сега сум многу подобро, се стремам кон нови предизвици и успеси. Имав набиено комплекс дека сум ниска и дебела но со текот на времето си се прифатив таква каква што сум. Додека, комплексите, ние самите си ги преувеличуваме проблемите, а околу нас никој не ги забележува. Од друга страна комплексите се позитивни, имаат позитивно влијание. Личноста секогаш копнее кон тоа да го компензира на некој начин недостатокот, односно комплексот, и тежнее кон поголеми успеси. Да го земем пример Наполеон кој имал комплекс за нискиот раст, па така што се стремел кон власт и слава. Комплексите не буткаат напред, не туркаат и ни даваат мотиви. Затоа не треба секогаш да се гледаат како на лоша работа. Секако, се додека не претераме со комплексите и станат патолошки.
Ејј. ај не се нервирај за глупости жити се.Што има врска големината на градите..хм А што дека некој има `големи и убави гради` ако не успее во животот и ако не се истакне како карактер?? Тоа не треба да ти претставува пречка во животот..се додека се сожалуваме неможеме да бидеме среќни од она што навистина сме !! Поздрав. Боже,Боже па никој не е совршен...
Ако има некој човек што стварно нема комплекси, тоа сум јас.. Ко мала патев од комплекси заради носење на наочари, и се правам фраерка ништо не гледам без наочари ама нема шанси не ги носам и точка! Послем кога пораснав си викав која будала сум била еј.. И имам мали гради ама не ми се комплекс, имам стомаче исто не ми е комплекс.. Имам другарки што толку многу се искомплексирани што се им смета, леле чекај тука малце криво ми е.. едната нога ваква другара ваква Фала богу што не патам од комплекси
Познавам многу луѓе што патат од комплекси. Има такви што патат од стомачето, наочарите, веѓите, косата, очите.. патат од се. Болна работа. Имам една воспитувачка што пати од комплекс, не би го дефинирала тој нејзиниот, баш, не знам ни како, ама жената си има набиено некој комплекс изгледа, дома не може да се прави газдарица и ќе попува у интернат. На сметка на тоа сите страдаат. Ме нервираат такви искомплексирани луѓе што мрчат на се и сешто, а најмногу оние што своите комплекси ги лечат на другите.
И јас имам тежок комплекс, за жал. Дека не вредам само затоа што ме привлекува лице од истиот пол и дека треба да се самоубијам.
Немој да се навредиш но јас конкретно мислам дека треба да побараш стручна помош. Односно да се консултираш со Психолог.
Не се вреѓам, далеку од тоа. Бев еднаш на психијатар и ми препишаа лекови, ќе одам повторно да ми направат психолошки тест и ќе видам на таму како ќе се одвиваат работите.
немам комплекси...ама би требало да ги имам 100 затоа шо не изгледам ко да имам 22 год,сите ме прават помала за 2-3 години,ниска сум,слаба,имам голем нос,ситно лице ама па не се замарам за тоа
Не размислувај вака..дефинирај добро која е твојата "определба"..твоето корисничко име сепак ти е "lesbian, gay, bisexual, and transgender",имаш ставено слика-rainbow flag.. си се изјаснила,ама сепак разговарај со стручно лице,последните неколку зборови што си ги пишала треба да ги извадиш од глава..
Бев на психијатар, имам закажано и друга сеанса но сепак имам проблем, кога зборувам за овие работи премногу дткам и се случува пола час да не можам да прозборам ни зборче, за жал не можам да функционирам во друштво т.е воопшто и го немам. Се надевам дека терапијата ќе ми помогне иако не сум некој оптимист.
Jас мислам дека имам голем нос и не си го сакам, ама што е - тука е. Не ми е широк ниту имам грбка. Само ми е тесен и големичок. Всушност аголот меѓу носот и челото ми го прави да ми изгледа голем. Но научив како да се поставам кога се сликам, или ако имам репче/пунџиче и малку ја поднаведнам главата, тоа во профил изгледа солидно. Се компензира некако Така да си се помирив. Мој си е. Ако некад ме фркне нешто да се искомплексирам со тој степен да се натерам на естетска хирургија, би отишла. Тоа повеќе го гледам како алатка за зголемување на самодовербата отколку за некакво разубавување. инаку може има некој што баш во такво прчлесто носе ќе се вљуби хихихи