1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кондиломи

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од onegirl, 19 март 2010.

1. mila15

mila15 Активен член

Се зачлени на:
    14 април 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    decki pred godina vreme stranicno od vaginata mi se pojavija nekolku izrastoci kako mladeci meki i so crvena boja sakav da ve zamolam za mislenje dali se kondilomi pred nekolku meseci pravev pap i bese ureden istotaka pred mesece dena bev na ginekolog onaka za proverka vaginalen pregled i vaginalno eho mnozno li e da se raboti za hpv a da ne moze da se vidi ve molam posovetuvajteme

2. prezagrizena

prezagrizena Активен член

Се зачлени на:
    19 март 2012
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    21
    za MA4ETO

Sakav uste nesto da gi prasam site sto koristele WARTEC, a najmnogu MA4eto
    na upatstvoto na internet za Wartec pisuva deka ne se stava vnatre,tuku samo e za nadvoresna upotreba.
    Tebe doktorot ti rece i vnatre da stavas ili na svoja raka si stavase i vo vaginata?
    Fala najmnogu.

3. prezagrizena

Се зачлени на:
    19 март 2012
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    21
    samo uste sakav da dodadam deka mene 2 ginekologa i eden dermatolog mi rekoa deka nemam vnatresni(a ni sama ne gi gledam)...a privatno kaj Ancevski mi vikaat deka imam...a i eden drug privaten lekar sto tretira so laser mi rece deka imam vnatresni i deka so laser ke mi gi sredat. Ancevski pa vikaat deka ne sum za laser posto moive bile sitni...
    Znaci milion razlicni mislenja...covek da poludi. Ama sekoj za sebe si znae kako da odluci.
    Drzavno bev so plavi kartoni na dermatolog i se zacudi zosto Wartec ne mi ja preporacale, ja imalo i vo Bitola zaradi blizinata so Grcija, tuku odma otisle da me tretiraat so poinvazivni metodi. Pa ispagja deka sve e za pari...

Daj boze pobrgu da se spasime site od ova pa da ne se logirame vekje ovde...
    A za wartec koj ima iskustvo neka pise za vnatre do kade stavale

4. elenka88

elenka88 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2011
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    4
    Дали некој од вас има информација за кремата Wartec,дали ја има по Скопјево негде,зашто и за алдарата ми рекоа ја нема кај нас,па ја најдов во аптеката Виола???

5. Jasnaaa

Jasnaaa Активен член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    1
    Девојки сакам да ве прашам нешто се надевам ке ми одговорите... Дечко ми има кондиломи вантрешни. Ако може да ми кажете како да ги излечи и каде да се обрати ?

6. prezagrizena

Се зачлени на:
    19 март 2012
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    21
    Elenka, kremata ja najdov vo Ohrid, chini okolu 1600 denari. Mi ja kupija ohrigjani,ama ne znam tocno od koja apteka ama ke prasam. Drzaven kozen lekar mi ja spomna,ama neli ne smeat otvoreno da ja preporacuvaat posto e shverc-komerc :) Drzavno so tecen azot me koshtashe samo 80 denari so kartonce...
    A od istite pricini ne znam vo ohrid dali ke ti ja prodadat tebe ako ne te poznavaat. Mi rekoa i deka vo Bitola mozela da se najde poradi blizinata so grcija

jasna, ne znam kolku mu se vnatre,ama neka proba so tecen azot drzavno-em povekje iskustvo imaat, em nema za pari da te lazat.. Baska sto eden tretman kosta 10 pati poevtino otkolku da se istrosis kaj privatnite lekari
    ako ne se mnogu vnatre,neka proba so wartec

7. Jasnaaa

Jasnaaa Активен член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    1

Внатрешни се не се познаваат, со голо око не се гледаат. Течен азот нема шанси, многу ке го боли да го горат кај мочните канали со азот. Кој знае како да се излечи и каде да се обрати нека ми пише. Поздрав

8. Jasnaaa

Jasnaaa Активен член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    1
    Devojki aj ve molam kazete mi dali moze da si zarazen so HPV virusot i da imas kondilomi, a da nemas CIN1, ili nema sansi, dali posledovatelno ako imas HPV, moras da imas i CIN1, CIN2...... itn.??? Fala Vi mnogu :) koj znae neka pise.

[mod-kirilica:2fwdkff1][/mod-kirilica:2fwdkff1]

9. ana-33

ana-33 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2012
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    15
    Ve molam kazete mi dobar kozen lekar i ginekolog koj se zanimava so kondilomi.
    Edena prijatelka ginekolog mi go preporaca Glizigen,go prepisuvala i imala dobri rezultati, megjutoa ne ziveeme vo ist grad pa ne me pregleda, dva dena se mijam so gelot i denes go najdov sprejot. Dali nekoj ima iskustvo so ovoj preparat. Podolgo vreme ne ziveev vo Skopje i nemam maticen ginekolog i vo golema nedoumica sum kogo da go izberam.
    Odnapred blagodaram

10. ana-33

ana-33 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2012
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    15
    Dali nekoj slusnal za preparatot Viusid i dali moze da se nabavi vo Makedonija? Imunostimulator.

11. ana-33

ana-33 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2012
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    15
    Jas se javiv telefonski vo Viola i mi rekoa deka ne ja drzat.

12. ana-33

ana-33 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2012
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    15
    Ja najdov kremata Wartec vo Skopje , na kogo mu treba informacija neka me kontaktira preku licna poraka.

Podophyllin
    Podophyllin compound paint (15-20%) is commonly used for friable genital warts. Podophyllin is very toxic and should be applied by trained staff and not by the patient.

Apply small amounts with a cotton wool bud. Dust with tal***** powder immediately after application. The patient is advised to wash off the solution 2-3 hours after application. Later, on subsequent visits, leave the solution for an increasing length of time - up to 8 hours. Apply at weekly or fortnightly intervals.

Application of podophyllin is contra-indicated in children and in pregnancy.
    Podophyllotoxin (Wartec), available as a solution, is less toxic and may be used at home. It should be applied twice daily for 3 days and the application can be repeated for residual lesions after one week.

For the treatment of exophytic genital and anal
    warts, the US Communicable Disease Center (CDC)
    recommends that a 10-25% solution of podophyllum resin
    in compound tincture of benzoin be used. The CDC
    recommends that each treatment session be limited to
    an area less than 10 cm2 for genital or perianal
    warts. In addition, CDC recommends that the total
    volume of 10 to 25% solution be limited to less than
    0.5 mL per treatment session. Alternatively, some
    clinicians recommend that lower concentrations of the
    drug (e.g. a 5% solution) be used for the treatment of
    large (i.e. larger than 10 to 20 cm2). genital and
    anal warts. The CDC recommends that the solution be
    applied to the affected area and then washed off
    within 1 to 4 hours for genital and perianal warts and
    within 1 to 2 hours for accessible meatal warts. Some
    clinicians prefer longer periods of application, but
    this must be individualized after patient tolerance
    and compliance have been established. Most clinicians
    recommend that the duration of therapy not exceed 4 to
    6 hours. Therapy may be repeated at weekly intervals
    for up to 4 applications; if beneficial effect is not
    evident (e.g. regression of warts) after 4
    applications, alternate therapies should be used. For
    vaginal warts, CDC recommends that each treatment
    session be limited to an area less than 2 cm2;
    therapy may be repeated at weekly intervals.

На Stef., stefiboni и miciii им се допаѓа ова.
  13. ana-33

ana-33 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2012
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    15
    Poznat i snažan antioksidativni učinak imaju i preparati aloe vera (Aloe Vera Plus, Aloe Vera Gel). U stimulaciji imunološkog odgovora uz pravilnu prehranu, prekid pušenja i konzumacije alkohola, značajnu ulogu igraju i redukcija stresa, pravilan raspored dnevne aktivnosti i dnevnog odmora, odnosno ugodna dnevna rutina. Stimulacija lokalnog imunološkog odgovora rodnice postiže se regeneracijom i snaženjem prirodne vaginalne flore (Vagisan vag ili Döderlein Med).
    Prevzemeno od Poliklinika Harni-Zagreb , za alternativen nacin na lecenje na HPV
    I za Vagisan od oficijalniot sajt
    Vagisan vagitoriji

• Učinkovitost mliječne kiseline i natrijevog laktata u vagitorijima temelji se na normalizaciji pH-vrijednosti rodnice. Povratak iz lužnatog u kiseli okoliš uzrokuje za patogene sojeve nepovoljan milje, a kiseli okoliš podržava rast Döderline bacillusa. Rezultat toga je da se postiže učinkovita normalizacija i stabilizacija fiziološkog mikro-miljea vaginalne flore

14. marija2222

marija2222 Активен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
    Ја читав темава внимателно ама незнам дали разбрав нешто па би сакала да прашам на дечкоми од пред 1 месец му се појавија како брадавички и по сликите од интернет што ги најдов мислам станува збор за кондиломи прво беше едно ама почнаа да се размножуваат ама тој не сака да слушне да оди на доктор затоа што му било срам и доколку некој може да ми препорача да купам нешто што ќе го користи а за што не треба рецепта од доктор а јас бев на гинеколог за мене и ми рекоа дека немам ништо па ве молам ако може некој совет затоа што гинекологот не сакаше да ме советува за него ми рече подобро ќе било он да појде однапре па ве молам за помош

15. ana-33

ana-33 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2012
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    15
    marija2222 tvojot decko treba da se javi na dermatovenerolog. Ima poveke nacini na tretiranje na kondilomi so: podofilinski kreme, krioterapija, so laser, elekrokauterizacija... Dokolku se resi da ne odi na lekar treba da ja nabavi Wartec kremata. Za detali pisi mi licna poraka.

[mod-kirilica:l8rrvcmy][/mod-kirilica:l8rrvcmy]

16. ana-33

ana-33 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2012
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    15
    Redhott ne mozam da ti pratam licna poraka bidejki imas staveno ogranicuvanje za primanje na licni poraki.

17. tasana

tasana Активен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    ana-33 ti prativ poraka odgovorimi za Wartec kremata kade ja ima vo Skopje pls

18. nonenceee

nonenceee Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    1.016
    Tasana - ve molam , ako sakate i mene pisete mi poraka kade mozam da ja najdam kremata itno mi e :(

19. tasana

tasana Активен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Ja imalo vo Grcija, za vo makedonija cekam ana-33 da pise ona znaela kade ja ima vo Skopje

20. nonenceee

nonenceee Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    1.016
    А , дали некој ги има горено со ПОДОФИЛИН ?