1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кондиломи

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од onegirl, 19 март 2010.

1. Laura88

Laura88 Активен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    isto i meneee mi e itno :worried:

2. bebi

bebi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2010
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    2
    ве молам ako nekoj ja користел маста 5-fluorouracil може да ми каже колку пати дневно треба да се мачкаат кондиломите???и дали се повлекуваат од оваа маст ??? :((((

3. detelinkaa

detelinkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2012
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    60
    И мене ми се имаа појавено пред 2 години би рекла, може и помалку, кога мајка ми ги виде сликите кај кожниот лекар од незабележани на време и нелекувани кондиломи, ќе паднеше во несвест. Одвратно нешто, али за да дојде до таа фаза треба да помине ехехееееее време и време... Мене ми ги гореа со течен азот и ми се повлекоа за две недели да речам и од тогаш да не се подречам, немам ништо.
    Без паника, има голем број на масти и креми но најефикасно е со течен азот затоа што ги вади од корен!

На ana-33 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. eve123

eve123 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2011
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    6
    Здраво до сите на форумот,

Би сакала да ги прашам тие што имаат искуство со лечење на кондиломи, што мислите, дали после успешно лечење на истите сеуште сте заразни, па може да го заразите партнерот со кој планирате да имате односи?
    Јас барав одговор на оваа тема низ интернетов, но сеуште гледам дека има поделени мислења околу тоа, односно некои тврдат дека без оглед на тоа што немаш видливи симптоми сеуште си преносител, додека други веруваат дека кога си излечен тешко да ги пренесеш...

Секој одговор ќе е добредојден!

5. one.man

one.man Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2010
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Jas imav Condylomi na Anusot pred 2godini, i pocnaa mn da se sirat,gi gorev so ELCTO CUTER, TECEN AZOT,CONDYLYN 0.5%, GLIZIGEN, LASERsko gorenje 13pati kaj dr.Nikola Panovski vo aerodrom, i usete kakvi ne lekovi za pokacuvanje za imunitetot i nisto ne mi pomogna,pomina 1 godina i na kraj razbrav i probav so mast WARTEC ja ima sekade vo stranstvo - samo kaj nas NE 28Evra. gi mackav 3 dena i ne se povtorija!! No najbitno e da imate verba vo boga i da bidete uvereni deka za se ima lek-dodeka ima gospod. srekno.. pisete ako nekoj go interesira nesto.

6. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.304
    Допаѓања:
    41.408
    Мене уште одамна многу ми се појави ситна брадавичка околу анусот, јас бев тогаш на гинеколог за ехо и се беше во ред,колку што може на ехо да се види.Брадавичката докторката ми рече дека не е страшна, е сега од тогаш помина доста време, а мене уште ми стои, само една е и понекогаш ме чеша, ама не крвари и не ме боли, треба да одам за пап тест ама сега не сум во можност бидејки немам сини картони и чекам тоа да се реши.Сакам да прашам дали може тоа да е нешто друго, зошто е само едно е многу време, а од слики мене ми изгледаат поинаку, ама пак ме загрижува, ако не е тоа што дуго би можело, зошто долго го имам.Имам редовен сексуален партнер кој нема никакви симптоми, а и јас си имам редовна менструација и никакви други проблеми со здравјето, ако тоа е нешто битно.Некое мислење од вас за ова што може да е ако не е кондиломи? :^)

7. ana-33

ana-33 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2012
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    15
    Devojki pisuvaj te mi licni poraki ako Ve interesira za kremata, na site sto mi pisale sum im odgovorila.

8. ana-33

ana-33 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2012
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    15
    Dali nekoj ima iskustvo so krioterapija kaj dr. Beti -dermatolog od poliklinika Cair?

9. eve123

eve123 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2011
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    6
    дајте некој нека ми одговори на прашањето погоре. верувам дека имате некој совет бидејќи очигледно е дека сите имаме искуство со нив. кое е вашето?

10. tasana

tasana Активен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Zdravo neodamna pisav za mojot problem so kodilomite,ja kupiv Wrtec ja koristam veke 3 nedeli no seouste ne mi se pominati,sega pocnaam i da me peckat me bolat...ajde nekoj sto e bil korisnik na wartec neka kaze iskustvo....pocnav da gubam nadez :(

11. freebird

freebird Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    2
    Најбрз и најефикасен начин е со горење со течен азот. Тоа го прават дерматолозите. Доколку не си пробала, можеш да пробаш на тој начин. Постапката воопшто не е болна, чувството е како да се прскаш со дезодоранс. Можеби Wartec да не ти одговараат, па затоа пробај на овој начин, секако со консултација на дерматорогот. Поздрав

12. ana-33

ana-33 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2012
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    15
    Mene od kremata ne mi pominaa :(

13. ana-33

ana-33 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2012
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    15
    Devojki predlozete mi dobar kozen doktor so koj ste imale pozitivno iskustvo, jas so mojava se iznamaciv, gi gori i ne gi dogoruva i ne dogleduva, ednas za sitnite veli kondilomi se, drug pat mi veli ne se. Poludev!!!

[mod-kirilica:1loxuycr][/mod-kirilica:1loxuycr]

14. ana-33

ana-33 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2012
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    15
    Dali nekoj se tretiral kaj stariot doktor Pesic? Zakazav pregled kaj nego vo Derma Medika pa me interesiraat vasite iskustva feminki

15. pepapa

pepapa Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    1.123
    Допаѓања:
    909
    dali kremata vartic moze da ja koristat i maski sto imaat kondilomi?

16. ana-33

ana-33 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2012
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    15
    da mozat i mazi

17. pepapa

pepapa Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    1.123
    Допаѓања:
    909
    a kade vo sk moze da ja najdam?

18. ana-33

ana-33 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2012
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    15
    Oficijalno cista :) Na koj mu trebaat soveti slobodno neka pise u inbox.

На jar4e му/ѝ се допаѓа ова.
  19. pepapa

pepapa Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    1.123
    Допаѓања:
    909
    Zdravo, imam golem problem I ako znae nekoj poveke bi sakala da me upati bidejki se procitav I vo bunilo sum...Znaci na papot vo maj se pojavi hpv I kandida, pravev tipizacija vo manu I drzavna I nemase nisto, megjutoa pred izvesno vreme mi se pojavija sitni beli kako tocki kondilomi...e sega kako e mozno da nemam hpv a da mi izleguvaat kondilomi?

20. ana-33

ana-33 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2012
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    15
    Brisot sto go zemaat za tipizacija go zemaat od cerviks, taka da rezultatot koj go dobivas e deka nemas hpv na cerviks. Treba da se zeme od vulva, megjutoa toa vo Makedonija nikoj ne go pravi. Nema kondilomi bez hpv. Kondilomite se predizvikani od virus i toa od hpv nizkorizicen najcesto 6 i 11.