fala ana-33 za odgovorot, megjutoa sto ponatamu, da pocnam so vitamini pak za imunitet i da pocnam da gi tretiram kondilomite....((
Mora da gi tretiras inaku ke se rasirat. Ne se plasi, kondilomite se pricineti od nisko rizicen hpv virus, znaci nema opasnost od karcinom na cerviks, no zatoa pak moze da se namnozat i se zarazni. Naoruzaj se so trpenie, reci si sama na sebe deka ke gi pobedis, pocni so vitamini i najdi si dobar kozen doktor( sto neznaci i skap). Jas odev kaj dr. Beti vo Poliklinika Cair i mnogu mi pomogna.
Здраво Девојки , еве и јас се мачам со истиот проблем веке една година , Кондиломите ги имаме со партнерот , јас еднаш ги отстранив со горење но бидејќи дечко ми сеуште ги имаше јас пак ги добив , Немам направено хпв типизација но брадавички најчесто излгегуваат од никоризичниот тип , Го користев растворот на Вартец и можам да кажам дека е ефикасен (за надворешна употреба) Деновиве почнувам да ги отрстранувам за втор пат надворешните со раастворот ,а внатрешните со горење но овој пат и дечко ми ке применува соодветна терапија дека не е ефективно ако само еден од партнерите се лечи, Овој пат немам многу се надевам дека нема да треба мн.трепии, А имунитетот треба да се варди безаразлика на све, витамини , вежбање здрав живот , и нема гајле. Јас сакав да ве прашам драги мои форумџики дали некоја од вас било на втор циклус на горење,и дали одкако сте ги одстраниле користите кондом (зосто он е превентива )и дали навистина веке не се појавиле ради неговото користење. ПОздрав.
Me interesira dali ima nekoja devojka na forumot koja go imala istiov problem , no potoa nemala probleni so bremenosta, stv mn me zagrizuva toa, bidejki site sakame eden den da ostavime zdravo potomstvo
Nemaj gajle za bremenost, dokolku se aktivni kondilomite, togas carski rez, dokolku se iscisteni ke rodis vaginalno,a za ostanuvanje bremena nemaat vlijanie
Дали на некоја феминка и останала од маста Вартек...треба да ја користам а не можам да ја купам моментално,не ни можам да ја најдам тука...Прашав и во темата за хпв, ве молам некој нека ми напише лична порака доколку има,многу ќе му бидам благодарна...
Јас денес почнав со терапија со течен азот и треба да одам уште неколку пати. Девојка ми за 2 дена ќе направи тест. Иако кај мене се појавија 5-6 кондиломи а кај неа нема ништо видливо сепак најверојатно и таа е носител на овој гаден вирус. Најтрагично е што сме си едини партнери подолго време (хмм, барем за мене си кажувам ) и појма немам како може да се појави ова. Сепак утешително е дека повеќе од 50% од млидите луѓе го имаат и ако се открие на време нема простор за паника, а не знам дали се лекува со зајакнување на имунитетот, тоа треба допрва да го видиме. Позз.
vaka i jas sakam pomos od nekoj od vas sto znae kako da se izgubat bradavickite i jas imav otidov na ginekolog doktorkata me isprati vo kozno mi rece da mi gi gorat so tecen azot .jas odam seuste eve veke se napravija mozi 10 pati kade sto odam prvite mackanja duri i kozata mi popadna od mn so me izgorea i pak nemam rezultat i gorat i nanovo se pojavuvaat ! neznat sto treba poveke da napravam ako nekoj znae nekoj lek neka mi kaze pozz.
osvem so lesersko i gorenje postoi li nekoj dr nacin za lekuvanje na kondilomi? Dali hranata, vezbanjeto, cigarite imam vlijanie? [mod-kirilica:cwl8b1fd][/mod-kirilica:cwl8b1fd]
Имам слушнато за кремата Алдара, успешно ги горела кондиломите и може да се најде само во земјите што се членки на ЕУ. А цигарите имаат влијание кај хпв вирусот, мене гинекологот под итно ми рече да ги откажам цигарите, му помагале на вирусот побрзо да се развива. Можно ли е да се појават кондиломи на грлото на матката? Читав дека кај хпв16 многу ретко се појавувале кондиломи.
А на хпв резултатот пишува или? Пошто јас имам хпв16 и гинекологот не ми спомна такво нешто. А по што може да се примети дали имам, некои симптоми? Или тоа може само гинекологот при преглед да види?
Елени мислам дека се приметуваат ако ги имаш видливи се и надворешно,сепак кај високоризичнте како 16 мислам дека не се појавуваат.
Не сум забележала ништо посебно, понекогаш знае да ми испадне некое брумченце, ама ми поминува за 2-3 дена.
Најдобро е да ти направи колпоскопија.Со неа се гледа грлото на матката.Ама штом и носител ,ризикот постои.
Колпоскопија е всушност кога гинекологот ти прави преглед и кога ти гледа внатре со едно како микроскоп или сум грешка?
Да ,всушност внесува камера,а потоа на мониторот го гледа грлото на матката.Претходно го бои со некој раствор кој има оцетна основа за да се покажат сите промени.