1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кондиломи

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од onegirl, 19 март 2010.

1. Deki.sk

Deki.sk Активен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    4
    Здраво девојки! :hai:
    Јас сум машко и се регистрирав само за да го споделам моето искуство што го имав со кондиломите. Имав повеќе од десетина брадавички во делот околу коренот на пенисот и доста читав на нет за тоа како да ги отстранам. Читав за скапите терапии и креми и за најразличните искуства што ги имале одредени луѓе со нив, но исто така прочитав на еден хрватски форум за третирање на овие брадавици со оцетна киселина. Бидејќи овој начин ми беше наједноставен (воедно и најевтин) решив првин да го применам него. Најпрвин пробав со јаболков оцет (натопен памук со оцет го ставав директно на брадавичките и го држев неколку минути) и во првите 2 дена немав никаков резултат. Бидејќи бев нестрплив за да видам резултат (а на форумот прочитав дека веќе за 2 дена треба да има видлив резултат, решив да пробам со алкохолен оцет. Исто така држев со памук на брадавичките и веќе после првиот третман забележав промена во бојата на брадавичките (почнаа да поцрнуваат, што беше одличен знак за мене бидејќи прочитав дека такво нешто треба да се случи). Веќе после 3 дена третирање сите брадавички поцрнеа и после туширање истите испаѓаа. Во моментов немам ниедна брадавичка! :) Затоа сите вие што имате ваков проблем, немојте да фрлате пари за скапи третмани и креми кои не ви гарантираат 100 % отстранување на проблемот, пробајте на овој начин, па и да се појават брадавичките повторно после неколку месеци или година ќе можете пак да ги третирате на ист начин, барем оцетната киселина не е скапа како кремите или ласерските третмани :D а и резултатите се видливе веќе после 2-3 дена!
    П.С. Обидете се да го третирате само местото каде што имате брадавички со оцетната киселина, бидејќи од форумот каде што читав имаше искуства каде што одредени луѓе кои ставале облоги и на здрава кожа и ја држеле подолго време, подоцна имале оштетување на кожата и црвенило (кое го санирале за кратко време со мачкање на крема). Но за да не си создадете дополнителни проблеми, третирајте ги само брадавиците и тоа само по десетина минути, барем 2-3 пати во текот на денот.
    Се надевам дека бев јасен, доколку имате дополнителни прашања, можете слободно да ми пишете! Со среќа во борбата со малите непријатели! :D

На Belabelinakinder, MissyS, stefiboni и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. brida

brida Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    2
    Deki.sk ако ништо друго барем ми ја врати надежта во борбава против овие „мали гнаси“, пошто веќе станав очајна :)
    Барем убаво е да се слушне една успешна приказна и да се добие мала мотивација, а со оглед на тоа што не е некој скап метод за разлика од другите, мислам дека ништо нема да изгубам ако го пробам.
    Само кажи ми дали се работи за обичен алкохолен оцет (од тој белиот) или некаква посебна оцетна киселина??
    И од кога ќе го ставиш памукчето со оцет колку време треба да се држи така над брадавичката?

3. Deki.sk

Deki.sk Активен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    4
    brida станува збор за обичен алкохолен оцет што го користиме по дома. Јас памукчето го држев 2-3 пати во текот на денот по десетина минути (можеш и подолго да го држиш, но немој да претераш за да не ти се појави црвенило по кожата како знак на иритација од оцетот). Биди упорна и сигурен сум дека ќе имаш резултати за неколку дена! :) Се изначитав еден куп искуства од различни луѓе што пробале и сите ги имаат уништено сите брадавици. Затоа и сакав да го споделам искуството за да се рашири и сите што го имаат овој проблем да се спасат (на многу евтин начин).

4. Aleksandra789

Aleksandra789 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2013
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    460
    Dali dokolku bradavickite gi imas poveke vreme moze da pretstavuvaat problem vnatresno vo ogranizmot na bilo sto? ili toa e samo nadvoresna infekcija?

5. sunshinein

sunshinein Активен член

Се зачлени на:
    12 јули 2013
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    да, јас имав внатрешни и ги отстранив со ласер. тоа треба гинеколог да ти каже. моја препорака е ДА НЕ ОДИШ ДА ГИ ОТСТРАНУВАШ СО ЛАСЕР доколку немаш внатрешни... боли после тоа, зараснува 1 месец, да не збориме дека е прескапо.. Но, јас не знам друг начин за отстранување на внатрешни освен со ласер

6. Aleksandra789

Aleksandra789 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2013
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    460

a osven toa imav odnosi bez zastita... dali e 100 % sigurno deka ke se pojavat kaj decko mi? :/ i dali se cuvstvuva koga imas vnatresni... ?

7. sunshinein

sunshinein Активен член

Се зачлени на:
    12 јули 2013
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    јас не чувствував дека ги имав, ми кажаа на гинеколог. оди нека те видат. немора да значи дека ќе се појават и кај дечко ти. оди на гинеколог најбрзо што можеш и нека ти каже. ништо не е страшно. јас се потресував џабе

8. Masnicka.5

Masnicka.5 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    381
    Допаѓања:
    767
    Незнам дали е уште активна темава ама сакам да прашам само на приватно остарануваат со течен азот или може некаде да се иде со плави картони каде би чинело поефтино???

9. sunshinein

sunshinein Активен член

Се зачлени на:
    12 јули 2013
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    На дерматолог со плави картони.
    Јас бев во "Дермакорект" во Карпош, д-р Зоран (не ми текнува како се презиваше), презадоволна сум.

10. milce

milce Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    22
    ве молам да ми одговорите под хитно дали во дрзавна прават ласерско одстрануванје на кондиломи и кој доктор го прави тоа.фала вииии

11. milce

milce Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    22
    никој ли не знае да ми казе дали во дрзавна прават ласерско острануванје на кондиломи и кој др го прави тоа?????

12. mackamacka

mackamacka Активен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Јас им ставав и јаболков и бел и побелеа и така стојат бели никако да поцрнат се нервирам сто не поцрнуваат незнам што да направам

13. Girly90

Girly90 Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2013
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    1.104
    milce lasersko otstranuvanje pravat vo pzu skin solution kolku sto se informirav samo da znaes deka mislam deka ima moznost pak da ti se pojavat. moj sovet leci gi so azot ili so aldara krem zatoa sto toa e virus i po 2-3 godini sum slusala deka pak se pojavuvale

14. milce

milce Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    22
    дали некој има користено крема папилома од белград и какво искусто се има од неа????велат дека е се на база на билки

15. Girly90

Girly90 Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2013
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    1.104
    И јас и дечко ми имавме кондиломи и орален секс имавме откако тој ги излечи кондиломите.. До сеа не сум забележала нешто абнормално не знам.. има симптоми за тоа? :/

16. maratam

maratam Активен член

Се зачлени на:
    31 март 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    даа јас ка користев папиломата меѓутоа никаков ефект немаше само што ми излегоа плус неколку а исто и кај мојот партнер немаше ефект(((

На Bubamaricka му/ѝ се допаѓа ова.
  17. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    561
    Дали кондиломите болат? Јас се исплашив многу...Вчера одеднаш почувствував болка во крајникот...како што си седев и потоа видов дека всушност имам едно како испакнато под јазикот, но такво тенко...малку го повлеков, се скина малце и почна да ми тече крв.....не се сеќавам да сум се изгребалла некако случајно или нешто такво...Мислам дека зедов чоколадо и од тогаш не заболе. Се плашам да не е кондилом :worried: Но имам читано дека не болат...а мене дури до увото и крајникот ме боли...црвено е.....гледам дека на другата страна од јазикот како да имам исто такво, но многу помало и не ме боли....Ве молам за одговор :(

18. Eleni.S

Eleni.S Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    28
    Па не би рекла дека се тоа кондиломи. И мене ми испаѓаат такви, но не ги чепкај. Испери ја устата со чај од камилица и доколку не ти помине болката утре право на лекар. Позз

19. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    561
    всушност видеов дека не е тоа тоа што ме боли, туку едно понапред...мааалку испакнато само и зацрвенето, како пред да излезе афта, синоќа го намачкав со сода и мед, црвенилото е повлечено малку и болката, но тоа се уште стои...Ќе видам што како....Јас секогаш паничам...се надевам не е страшно :)

20. Eleni.S

Eleni.S Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    28
    Мене такви ми испаѓаат кога јадам зачинето, луто или пак кисело. Нешто како афти се. Остави го, само од себе ќе си помине. А од таа паника за непотребни работи некој ден срце ќе не фати (иста сум и јас) :D