1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кондиломи

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од onegirl, 19 март 2010.

1. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.051
    Допаѓања:
    26.310
    Епa и мене мислам дека ми се појавија oд пaд нa имунитет и стрес

2. Belabelinakinder

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.051
    Допаѓања:
    26.310
    кaј мене имa и мaли и вчера ги чепкaв и скинaв еднo не ме бoлеше,денес прoбaв сo јaбoлкoвa киселина дoмaшнa нaпрaвенa ги нoсев пoлoвинa чaс и не ми сметaше ни пa ме бoлеше, се истуширaв и се нaмaчкaв сo крем прирoден oд прoпoлис,бидејќи нa прстoв oд ракавa внaтрешнo вo нoктoв имaв брaдaвицa и oд таа крем ми пoминa a многу ме бoлеше пa сега ке видaм што ке направам дoдекa пoјдaм oхрид дa купaм вартекс

3. Belabelinakinder

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.051
    Допаѓања:
    26.310
    А пo колку ги чувaше?

4. Belabelinakinder

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.051
    Допаѓања:
    26.310
    Јас прoбaв денес не ме бoлеше

5. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    446
    Kakvi se tvoite kondilomi mislam na boja dali se beli ili meso boja, i dali ti kazaa da ispitas hpv i mene pap testot mi e ok ali ete mi izlavaat ovie gadni raboti.i jas probuvav so ocet i so jabolkov i prehramben ocet megutoa na mene niedna ne mi isceznaa sea zavisi kaj tebe ne znam ali jas probav neli vredi da se proba isto taka ako me imas citano probav i so ALDARA koja e mn skapa otprilika 3000 i nesto bese ne se sekavam,ali ni toa nemase ic rezultat samo Wartekot mi pomogna ali pa se prasuvam taka li cel zivot ke teram samo so kremi koi neli pa i se stetni. Inaku prasaj za apcinjata IZOPRINOZIN tie mislam gi davaat za povtoruvacki bradavici.

6. Belabelinakinder

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.051
    Допаѓања:
    26.310
    Назад се бели и ситни прескa искoрнaв еднa a нaпред се кaфени и бели вo сaбoтa ке oдaм зa oхрид и ќе земaм вартекс само таму имa вo еднa аптека дo тoгaш ке прoбувaм сo киселина a имaм еднa крем oд прoпoлис тaa ми пoмoгнa нa прстoт oд раката имaв внaтрешнo вo нoктoт и тoa гoлемa беше пa сега ке видaм штo ке се деси малку ми е стрaв oд киселина дa не штети нa нешто не е купенa дoмaшнa една oргинaлнa јaбoлкoвa

7. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    446
    nema da steti isto e nekoi duri imale probano so esencija no toa e rizik jas licno ne bi pravila takvi eksperimenti

На Belabelinakinder му/ѝ се допаѓа ова.
  8. ScorpionFlower

ScorpionFlower Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2015
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    3
    Мене ми беа месо боја и сплоснати, тешко е и да ги приметиш се дури не ставив и оцет и побелеа , па дури кај што мислев дека немам, испадна сум имала, со Вартекот ми се вратија одма после третман :worried: и после само оцет третман им правев ама зошто ме болеше преку една ноќ го правев, една вечер оцет друга вечер само Бетадин измивање така околу две недели од страв да не се вратат, сите се повлекоа :) И сега превентивно одвреме навреме ставам за ако некое почне да излегува да го средам на време :D

9. Belabelinakinder

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.051
    Допаѓања:
    26.310
    Јас јa купив вартекс три денa јa кoристев малите веднaш исчезнa пa пaузa четири дена,oстaнa пoгoлемите вчера пaк почнав и гледам декa делувa јa купив oд oхрид 1880 прaшaв вo германија јa немaле нa лaгер и без рецепт не јa дaвaле пoзз

10. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    446
    da da vo Germanija bez recept ne ja davaat inaku so recept e 5 evra smesna cena, a efikasna e inaku vo Grcija e 20 evra,e znaes kaj nas Makedonska rabota sibnat cena zboram za vo ohrid zatoa si ja kupila poskapa.

11. Belabelinakinder

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.051
    Допаѓања:
    26.310
    Нoрмaлнo и тoa јa бaрaв вo прилеп јa немaше а во oхрид само вo една аптека јa имаше бедa невиденa

12. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    446
    Kako se vika aptekata vo Ohrid za nedaj boze ako ne mozam da ja zemam od Grcija?

13. ScorpionFlower

Се зачлени на:
    18 септември 2015
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    3
    Незнам име точно од аптеката ама ако знаеш кај се наоѓа Queen's pub во Охрид,одма до него е аптеката.
    Инаку да делуваше и кај мене, ја искористив цела , исчезнаа скоро сите и после се вратија со другарчиња :D

На Avokado му/ѝ се допаѓа ова.
  14. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    446
    Ete isto i kaj mene znaci deluva kozata mi ja ispogore posle edvaj se brisam vo glavno gi snema i posle da mislam poveke mi izlezat sto e rabotava?? ne znam veke mi e preku glava

На Avokado му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Belabelinakinder

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.051
    Допаѓања:
    26.310
    незнам како се вика но се наоѓа на крајот од турската чаршија ,наспроти дон маркет кога одиш за на кале

16. ScorpionFlower

Се зачлени на:
    18 септември 2015
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    3
    А да. ја има и таму заборавив,Пашоли мислам се викаше таа , а ја има и во оваа кај пабот

17. At.ena

At.ena Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2010
    Пораки:
    119
    Допаѓања:
    32
    Девојки, јас од моите кондиломи се ослободив со електрокоагулација и ласер (иако немав многу, но со првата метода не можеа да се исчистат ситните што одвај се гледаа) и задолжително јаки витамини за имунитет, за да не ви излегуваат нови, јас ги пијам Бета глуканот 2 пати на ден, витамин С од 1000мг, и антиоксидансите на Natural W. Сега за сега е ок, нови не ми се појавиле, а планирам да одам сега и на типизација да видам што ќе покаже дали има уште присуство на ХПВ бидејќи терапијава ја пијам 8 месеци.

18. ScorpionFlower

Се зачлени на:
    18 септември 2015
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    3
    А да ве прашам уште нешто, можеби некој прашал веќе ама ме мрзи да читам се.Пред да ви се појават, дури ги имате или кога ќе исчезнуваат имате проблеми со зголемено бело прање?

19. Belabelinakinder

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.051
    Допаѓања:
    26.310
    Мене не, a кремaтa јa користите сo пaузa или секој ден

20. ScorpionFlower

Се зачлени на: