Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кондиломи

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од onegirl, 19 март 2010.

1. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.389
    Допаѓања:
    12.789
    Проблемот со течниот азот е тоа шо најчесто не е трајно решение. При “горењето” се врши расејување на вирионите на ХПВ и првично тие се повлекуваат, ама по некое време повторно се јавуваат во поголем број, па има потреба од повторно горење итн.

2. Anchooy

Anchooy Нов член

Се зачлени на:
    5 октомври 2022
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Каков е тој спреј ако може да споделиш те молам.

3. ognennn

ognennn Активен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2022
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    2
    Здраво девојки да ве прашам дали знаете кај има третман на кондиломи на пенисот со радио бранови? Јас сум од Штип па незнам дали овде има нешто такво, се распрашувам и никој не знае...?
    Дали некој од вас знае и колку би чинело третманот и колку третмани се потребни? Моментално пијам Изопринозин таблети 1000 денари, Виусид 1150, Витамин Ц обичен, капсули едни со печурки околу 1200 денари се, се мачкам со Старопланински мелем за кондиломи и одвреме навреме со Подофилин една кафеава маст. Имам 22 години и многу ме нервира тоа што го имам долу на пенисот...! Заштедените пари планирам да ги дадам за радиобранова терапија. Дали по Скопје има радиобранова терапија, оти стварно веќе главата незнам кај ми е!?

4. Waverly Raven

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.389
    Допаѓања:
    12.789
    Мислам дека во ординацијата на д-р Анчевски ја имаат таа метода. Најдобро исконтактирај ги, нека ти кажат точно.

А си пробал со Quimodia? Ете на претходната страна некој член напишал дека ја има во Еурофарм, а ја немаше кај нас официјално.

5. ognennn

ognennn Активен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2022
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    2
    Викаа дека во Виола ја имало, бев до Ск само за тоа и ми кажаа дека ја немало. Тоа пред неколку месеци некаде беше.
    Имаш ли ти или некој друга личност искуство со тој лек? Колку му е процентот на успешноста во лечење ако може да се каже?

6. Waverly Raven

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.389
    Допаѓања:
    12.789
    Јас лично немам, но на претходната страна член објавил слика од лекот и дека ќе почни со користење, па прашај го.

7. ognennn

ognennn Активен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2022
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    2
    Не ми е вратил уште.

8. Печурче

Печурче Активен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2021
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    3
    jas imav malku, 3-4 nadvoresni i te prskaat so azot da, ne boli ama pecka samo i momentalno e toa posle nemas gajle. Dermatologot ke ti kaze dali treba povtorno da i dojdes na prskanje po vtor pat,a moze i po tret zavisi od toa kolku gi imas. Problemot so azot gorenje ili “krioterapija” e sto e dolg procesot za cistenje so nego i meguvreme znaat da se pojavat novi bradavicki za koi sto treba pak novo prskanje.

На Meddy му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Печурче

Печурче Активен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2021
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    3
    Pzu derma estetik , doktor Natasa

10. lanaqueen

lanaqueen Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2015
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    2
    Здраво, сакам да ве прашам дали некој во скоро време бил на ласерско отстранување, колку чини и дали имате препорака за каде да се оди?

На Min4ey му/ѝ се допаѓа ова.
  11. ognennn

ognennn Активен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2022
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    2
    Луѓе дај кажете брзо решение од овие кондиломи... Пијам едно чудо витамини и пробав со секакви креми и слично. Дај кажете како да се решам. Ме стават во неудобна ситуација кога сум со женска ми и ми влијае на самодоверба. Како да се решиме да најдеме некое решение... Има ли некој од Штип овде што се спасил од овие ситни и грди кондиломи...!?

12. ognennn

ognennn Активен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2022
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    2
    На претходните страни читам многу за растворот wartec. Каде може да го купам тоа кај нас во Мкд? И дали го има по аптеки или се порачува?

13. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Го имаше порано во аптеки Виола-1200 денари е.

14. Печурче

Печурче Активен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2021
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    3
    Тешко да се средат тие и да досадни се многу.. нема лек за тој вирус, ќе треба имунитетот да ти биде секогаш супер да се конзумираат витамини за да може твојот организам да се избори против вирусот,бета глукани знам помагаат исто, секој пат кога ќе ти падне имунитетот може да ти се појават повторно.. :?: мислам дека ласерско отстранување е најдобро решение. Знам луѓе што отишле со ласер ги отстраниле и не им се појавиле повеќе никогаш.

На ognennn му/ѝ се допаѓа ова.
  15. ognennn

ognennn Активен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2022
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    2
    Болен ли е процесот со ласер?

16. ognennn

ognennn Активен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2022
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    2
    Барав ама нема...

17. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Тогаш во Грција веројатно.

18. Печурче

Печурче Активен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2021
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    3
    Препорачливо е ако ги имаш многу, да болно е бидејќи те гори :?: некогаш знаат и анестезија да стават на нив да ги боцнат,тоа зависи од кој доктор како си практикува да си прави. Прашај си ја матичната односно дерматологот што најдобро мисли.

19. ognennn

ognennn Активен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2022
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    2
    Да ме боцнат на пенисот? :sweat:

20. ognennn

ognennn Активен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2022
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    2
    Исто ли е радио бранови со ласерски третман? И Дали знаете кај има третман на кондиломи со електрокаутеризација и колку е успешно ова, има ли некој задоволен или искуство било како до електрокаутеризација?