kondilomi Dali kondilomite se rizicna i opasna bolest, kako se infeciraat, poradi sto nastanuvaat i dali so tek na vremeto mozat sami da se izlecat bez lekarski terapii ili intervencii...
Не е болест, туку вирус и е потребна терапија, сами од себе речиси нема шанси да поминат, плус и мнпогу брзо се шират
Здраво феминки... Веке три месеци сум во италија и не сум имала сексуални односи но сепак долу ми се појавија брадавици слични на тие како што вие ги опишувате кондиломите. Дали тие можат да се појават и покрај тоа што немам односи или се работи за нешто друго... Ве молам пишете зошто овде со гинеколог не можам да се консултирам а дома одам дури за две недели...
Знам дека е вирус и се сексуално преносливи а со оглед на тоа дека си немала сексуални односи, можеби не ти се кондиломи. Можеби е нешто др. Еве ти линк прочитај си http://www.zazdravje.com.mk/upload/cont ... uminata%29
За машки - ти препорачувам да посетиш уролог ако имаш кондиломи или било какви надворешни промени на пол.орган, а понатаму ако не е за кај него работава ќе те упати кај треба да се обратиш, но мораш да почнеш од некаде и јас мислам таму најсоодветно. Консултирај се со матичен дали ти треба упат за на уролог да ти пише.
Имам проблем.Најпрво забелезв брадавици на нозете на меѓуножјето.Направив пап тест и излезе дека сум имала кандида. Првиот гинеколог ми реце дека тие брадавици не биле кондиломи бидејки се на нозете. Потоа бев кај втор доктор и таа ми реце дека сум имала кондиломи и дека треба да правам хпв типизација. Испаничив и многу се изнервирав и отидов истиот ден кај трет гинеколог. Таа ме виде и ми рече дека тоа се брадавици кои се лечат со некоја маст или пак со некои народни обичаи дека тие не се проблем туку сака да види дали имам нешто во вагината. Ми рече дека немам нисто и дека тоа што го имам не се кондиломи. Е сега некој да ако можи одма да ми каже што да правам. Навистина незнам.
Имам проблем.Најпрво забелезв брадавици на нозете на меѓуножјето.Направив пап тест и излезе дека сум имала кандида. Првиот гинеколог ми реце дека тие брадавици не биле кондиломи бидејки се на нозете. Потоа бев кај втор доктор и таа ми реце дека сум имала кондиломи и дека треба да правам хпв типизација. Испаничив и многу се изнервирав и отидов истиот ден кај трет гинеколог. Таа ме виде и ми рече дека тоа се брадавици кои се лечат со некоја маст или пак со некои народни обичаи дека тие не се проблем туку сака да види дали имам нешто во вагината. Ми рече дека немам нисто и дека тоа што го имам не се кондиломи. Е сега некој да ако можи одма да ми каже што да правам. Навистина незнам.
zdravo vnimatelno te sledam i tebe i site drugi so vakvi problemi,treba da se obratite na dermatovenerolog posto oni si ja rabotat taa rabota.pozdrav
Zdravo jas vnimatelno ja razglav celata tema i moram da vi kazam deka kondilomite se virusni bradavici koi se prenesuvaat 0d VISoko rizicni soevi na HPV virusi i ako ne se lecat mozat da predizvikaat kako sto IMA CIN 1,2,3 se dobiva i carcinom na vaginata i penisot tn.VIN iLi PIN.JAS MOZAM DA VI PREPORACAM DOBAR TIM NA DERMATOLOZI KOI GI RABOTAT OVIE RABOTI PROFESIONALNO.POZDRAV [mod-kirilica:2vvaml9u][/mod-kirilica:2vvaml9u]
Тие колку што знам јас не треба да се остават за да стојат туку треба да се лекуваат,сами од себе не исчезнуваат.
Ајде сподели ја информацијата со пројател(к)ите. Или, ако се смета тоа за реклама испрати ми во ЛП и на мене како се вика течноста?
Јас користев спреј глизиген, по препорака од мојот матичен гинеколог, а истовремено и вагиналети гинекс форте... за една недела ми се повлекоа... И моја препорака: подобро идете на гинеколог, ќе ви препишаат нешто со што да ги третирате, од колку да одите по козметичари или дерматолози!!! Мене првиот пат докторката ме праќаше кај дерматолог, каде што еден третман беше околу 2000 ден. а беа потребни повеќе третмани. Но отидов кај овој гинеколок, кој сега ми е и матичен гинеколог и ми ги препиша гореспоменатите медикаменти... Што ме чинеше 5 пати поефтино, а беше и поефикасно...
се вика wartec solution тука ја нема морас од грција.се става на кондиломите 3 пати во неделата наутро и навечер секогас во истите дениви до 6 недели,во зависност од големината е и времетраењето на лекувањето. поздрав
па мислам дека до крај треба да се искористи, а тоа од прилика беше 10тина дена до 2 недели... паметам само дека брзо ги снема, навистина, за една недела исчезнаа и поизразените и поситните... сепак, ништо не земајте на своја рака! отидете на гинеколог, он ќе ви каже што и како треба...
Здраво девојки, се изначитав се што сте напишале па сакав да ве прашам за мислење и помош. Пред околу три недели на отидов на гинеколог да проверам што се малите израстоци на вагината и та ами рече дека се кондиломи и дека мора да се горат со течен азот и ми препорача да одам на кожен лекар па отидов кај Анчевски. Првиот пат имав околу 7-8 ситни кондиломи и ми ги третираа со радиобранови за што плаитв 3600мкд. Ме зигореа и по џебот и по половиот орган. Во меѓувреме направив ПАП тест и сит емикробиолоШки тестови и се излезе ОК, освен кандида, Што не ме загиржи особено. Гинекологот разгледа и дали имам внатрешни кондиломи,но не ги забележа. Кај Анчевски ми закажаа следен третман за една недела. Втората недела 2-3 кондилома не беа уништени со радиобрановите и пак ги третираа со радиобранови. Си платив 2000 мкд. Ми закажаа пак за една недела и тогаш заедно дерматологот ме помина со течен азот заедно со гинеколог за да видат дали имам внатрешни и констатираа дека имам. Ми ги гореа и внатрешните, а и нови надворешни, што при претходните 2 третмани не ми ги забележаа (или ги немав, не знам што да мислам веќе)... Платив 1400 мкд. Ми закажаа повторно за две недели,но поминаа 5 дена оттогаш а јас забележав 5-6 ситни , но видливи кондиломи и не ми се чека усте 10 дена, туку закажав повторно за 3 дена. Во меѓувреме дечко ми беше на преглед и немаше ништо, но нему му рекле дека ми трбале уште два третмани ке сум се исчистела ??? како можат тоа да го тврдат кога мене во меѓувреме ми излегуваат нови и дали е можно сама да ги ширам со потење при пешачење и други дневни активности ? До кога ќе ми излегуваат нови и дали ова има крај? Гинекологот сто ме третираше заедно со дерматологот рече да не очекувам чуда и дека не се тргале со магично стапче,ама јас векје немам живци да ме горат, а нови да ми сикачаат....дали да пробам со кремата или да одам кај доктор пановски? Моите кондиломи се скоро невидливи и ситни околу 1 милиметар, ама знам дека ги има, па дали таа кремата алдара или њартец да ја пробам? докторката што ме гореше кај Анчевски ми спомна за Алдара ама ми рече дека не била таа за сега, туку за понатаму??? Зошто з апонатаму кога нелои од вас се фалат дека им помогнала? Ве молам з амислење. Ме фаќа очај, а и психички веќе не можам да издржам Ч( Фала унапред