Контактни леќи или очила?

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од OrdinaryGirl, 26 јуни 2010.

1. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    6.268
    Допаѓања:
    5.774
    И јас ги носам месечните по 2 месеци, се сеќавам така ми кажа докторот уште кога почнав да носам пред 15 години и не сум имала проблем до сега.
    Само внимавај на течноста во која стојат и ги миеш, бирај поквалитетна. Прокулин не.

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  2. evinaevina8

evinaevina8 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 октомври 2024
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    305
    Немам никаква штета долго време ги носам по 2 месеца , всушност и докторката така ми рече.

3. GirlVolley

GirlVolley Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2020
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    3.474

Не ти смета толку многу време дс носиш еден пар?
    Јас ги носам максимум 40 дена,значи ќе му дојде месец и една недела отприлика и се приметува кога веќе за фелање,се деформираат, ме гребат,матно гледам….и не спијам со нив и секогаш гледам дома да сум со наочари. Убаво е окото да диши и ти препорачувам да не спиеш со нив,иако може. И добро е да се држиш до рокот на носење…не знам…многу некако пролингираш….знам дека се скапи,ама штетно е….

4. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    10.176
    Допаѓања:
    14.950

5. GirlVolley

GirlVolley Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2020
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    3.474
  6. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    10.176
    Допаѓања:
    14.950
    И еве си отворив нови леќи, тие ги фрлив, носени се 5 недели. Абе знаеш, лекар нешто кога ќе каже, јас тоа го сметам за веродостојно, рече 2 месеци, е сега дали така кажуваат оти знаат дека народов нема пари, не знам. Треба лекарот да е поверодостоен од чат џпт, не обратно.

7. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    2.988
    Допаѓања:
    18.449
    По 2 месеци ги носам и ваѓам секоја вечер. Ми се случило да спијам со нив инцидентно, да заминам на пат, а сум заборавила течност да земам и немам аптека во близина, да снемам течност дома ама следен ден ги ваѓам обавезно. Ако спијам со нив премачно ми е следниот ден, така да не гледам проблем никаков во ваѓање на леќите пред спиење. Секако миеш лице и рутина тераш некоја сигурно и на сабајле и на вечер, па максимум 2 минути дали одзема миење раце и ваѓање и ставање на леќите во кутивче.

Носам леќи 15 години, инфекција не сум фатила фала Богу, на овој начин функционирам цело време.
    Течност користам Рену.

На Tanjamm и Manako2 им се допаѓа ова.
  8. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    10.176
    Допаѓања:
    14.950
    Двапати дневно секако ги мијам. Спиењето со леќи, лекарот ми рече дека е за да окото не се опушта и да биде цело време под диоптер. А кој ти кажа дека месечни се носат и по два месеци? Мене и лекарот и во оптика така ми кажаа и тоа првпат кога почнав да користам, влегов и си прашав и така рекоа.