Ke ve zamolam da mi preporacate nekoja dobra doktor/ka za leki a da ne e Danka Noveska...Zenata ne e u red mn e napadna I se RAZvikuva...Vikaat imalo nekoja privatna u leptokarija... Ako moze predlog da mi dadete...I se izvinuvam na latinicava <3
Ве молам, кој не го мрзи да ми пише информации за леќи. Блиска личност сака да носи првпат во животот, досега очила носеше. Цена, на колку време се менуваат, кои се најдобри итн.
nosam naocari veke nekolku godini,i se mislam da zemam lekji.sakav da prasam,za lekji,dali e ist diopterot od onoj na naocarite?i kakva vrska ima toa meki tvrdi ako moze nekoj da mi objasni?
Zdravo decki imam recept za naocari: -075 na ednoto so axis 94 i -.0.5 na drugoto so axis 62. Pd mi e 61. E sega jas dadov recept za naocari : -0.5 axis 94 so - 0.25 axis 62. Pd 61 Zosto sakav da ne e skroz jakiot recept, prasanjeto mi e dali AXIS ostanuva isto? Ili dokolku e prepisan poslab malce diopter od vistinskiot, dali AXIS vrednostite se menuvaat ili ostanuvaat isto? Kaj mojot recept za ocila go napisav istiot AXIS, a isto taka imam i cylindder na dvete oci
Јас, судејќи според муабетите од искусните, никогаш не би одбрал носење САМО леки... Во кмбинација со очила - да, ама не верувам тоа да трае баш многу долго... Уствари, се` е навика хах
Feminki ve molam za sovet.Nosam cilindar naocari za oddaleku.Sakam da nosam leki pa ve molam da mi preporacate koi leki se najdobri.Inaku imam sini I osetlivi oci a diopterot mi e -1
Да,се разликува.Ако ги ставиш на задната страна ке те болат очите и тоа многу(барем мене многу ме болат).Кога ке ги ставиш леќите на прст гледај какви им се краевите.Ако се малку заоблени,како да имаат вдлабнатина,тогаш се на предната страна,а ако краевите им се остри тогаш се на задната.
Јас носам Hanita lenses,од Грција ги порачувам,прилично сум задоволна од нив.За три пара леќи кои траа од3 до 4 месеци плаќам околу 1500 денари.Овие се најобични,а постојат и други видови,против ултравиолетови зраци и секакви други зрачења и заштити кои се малку поскапи.Најдобро прашај во оптика,они ке ти објаснат се.
http://prima.mk/content/images/thumbs/0000087_opti-free-express-355ml_300.jpeg Јас оваа ја користам со користам, ама renu е најдобра.
Итно. Имам носено обични месечни.Кога ги ставив првпат обичните леќи буквално немав никаков проблем,уште од првиот ден не ги ни осеќав во очите.Денес ставив тие што не се вадат ни за спиење,односно air optix day and night.Ама,цел ден некако ми се мати на моменти ми е чудно...што да правам?
Читам низ темава го фалите Ицо оптика на зелен пазар, искрено дечки да ви кажам поима немате. Дечкото не е лекар офталмолог туку диотричар со завршено вечерно и скапа машина. Лично искуство ми дава -3.25 со цилиндер. Ги носам недела дена, замалку не завршив на клиника од вртоглавица и нагон за повраќање. Одам кај лекар специјалист ќе паднеше во несвест кога виде толкав диоптер. Ми даде -2.25 и на двете очи. Ко препородена се осеќам. Планирам да му викнам инспекција, од памет ме извади мислев дека е нешто ужасно страшно. Ја не разбирам како можеме во 21 век да сме толку неуки и само на приучени со скапа техника да се потпираме. На себе сум си лута, и тоа многу. И она 1200 со 50 посто заштита рефлексија, 2400 со 100посто заштита од рефлексија. Никад не ја сфатив разликата освен нели дуплата цена, за здравје е не штеди а они се напунија со пари. Страшно.
@koritsaki ај ако можеш линкчето од леќи што нарачуваш преку ибеј? Јас веќе еднаш нарачував, а,а сега никако не можам да го најдам... Благодарам