Nosev naocari 4 godini, pocnaa da me nerviraat ramkite i faktot sto vo ladno ili dozdlivo vreme ne mozev da gi nosam. Mi se zgolemuvase diopterot pa morav da gi nosam recisi postojano. Razmisluvav, razgleduvav posto sepak lekite se poskapi vo sporedba i konecno resiv deka sakam da gi koristam. Pocnav vo avgust 2016 i premnogu sum zadovolna. Mi trebase vreme da se naviknam da gi stavam i vadam ali sega veke nikakov problem. Gi koristam mesecnite, mn se komotni, se otvora celo vidno pole (duri sega primetuvam kolku vsusnost me ogranicuvale naocarite) i mnogu sum zadovolna. Koga ke pocnam da custvuvam deka mi e suvo okoto stavam vestacki solzi i resen problem. Edinstveno sto ne se preporacuva da se nosat poveke od 8 casa dnevno. Jas gi nosam okolu 10 (dodeka sum na rab i nadvor), naocari samo po doma. Preporacuvam pred se zaradi komoditet
Очилата се подобри а леќите не се квалитетни треба да се чистат,да се пазат па може да дојде до црвенило на окото,треба внимателно да се чуваат
http://stores.ebay.com/billiglinsenonline/ Јас последно од овој селер нарачав. Еве веќе 2 месеци кај што ги носам и се супер.
Носам очила,не носам леќи,ме убедуваа ама може да се здобие црвенило или инфекција,мора многу да се пазат
Ако водиш хигиена како што треба, нема да дојде до никаква инфекција, ни на очи, ни на било што друго. Не те разбрав што сакаше да кажеш со тоа дека леќите се неквалитетни. Има најразлични типови, а според тоа каков диоптер носиш, можеш да најдеш одлични и високо квалитетни леќи.
Ако така лесно се фаќало инфекции тогаш зошто луѓето би носеле леќи уствари зошто некој ги измислил. Нормално дека ќе фатиш ако не оддржуваш соодветна хигиена ,исто како и за други работи. И леќите и очилата си имаат свои предности.
Ги користам овие контактни леќи , но чувствувам нелагодност, многу ми се занаглува видот, никако не можам да се навикнам на нив па бидеќи имам уште 1 пар сакам да ми препорачате некој други леќи.
Во почетокот и јас се мачев кога ги ставав и ги вадев леките, ама сега ги ставам и вадам буквално за 1 секунда. Само полека, ќе се научиш.
@Slavicak Не можеш воопшто да ја ставиш леќата? Не знам што техника користиш мене најлесно ми е - со палец и показалец да го расширам окото (показалец горен капак, палец доле) и со другата рака на среден прст леќата и лепам одма. Фокусирај се на една точка и во неа да гледаш и залепи. Сега и без огледало можам да ги ставам