@ванилала prima.mk. Ја има оптикава и во Сити Мол. Јас од таму земам. Мислам дека се најефтини. Има леќи и со цилиндри колку што знам, само тие се поскапи мислам.
Девојки какви се тие леќи што се користат повеќе од 8 часа? Случајно прочитав негде , па да ве прашам. Уште не можам да се навикнам , два пати во денот да си брцкам во очи
Јас овие ги користам веке подолг период и ги вадам неделно еднаш или на две недели и можам да кажам дека со нив правам работи што не би се осудил да ги направам со наочари.. како на пр. Прашина,ниркав во море со отворени очи без маска, и уште многу друѓи работи...
Колку пари се овие и дали може да бидат замена за обичните? Јас моите 7000 ги платив , за месец дена , 3 пара.
може јас ги порачубам од Албанија 3600 ден со 300 ден карго за 14 работни дена ти се дома и плакаш кога ке ти ги донесат
Spoiler http://prima.mk/air-optix-night-day-aqua-6-леќи-во-кутија Да знаеш дека ги има и во Македонија, да не плаќаш карго Бидејќи каргото е бесплатно Не знам колку е препорачливо под вода да се иде со леќи, другарка закачи инфекција во море и на базен бидејќи такви експерименти правеше.
Имам потреба за очила само за заштита од зрачење и за читање затоа што многу ми се замараат очите и по одредено време ме болат а за диоптер мислам дека немам..дали некој знае колку би коштале таков вид на очила?
Znae nekoj koja cena e proverka na vid vo optika ( neznam Kako se vika) vo Vero centar se naoga od desna strana na t mobile I zadovolni li ste?
izvini ne naglasiv za bitola. vo bitola vo sekoja optika e besplaten pregledot za diopter na drugi mesta ne znam ..
Дали може леќи да се рекламираат? Во смисла отвараш, не гледаш со нив, матно е се, не се во ред, дали може да се вратат? Или ако се скине пример?
Не знам како така не гледаш, ако диоптријата на леќата е соодветна со таа што ти треба тебе. Пробај си ја среќата прашај, ама се сомневам дека ќе ти ги вратат зашто се веќе отворени и користени.
За 5 години ова втор пат ми се случува. Отворам, ги ставам на очи, матно, не гледам со нив, се залепуваат ептен јако на окото и просто го гњават. И фрлам штом не бива. Сигурно се со фабричка мана или со поминат рок шиткаат. Инаку, читам доста не има со леќи или очила. Технологијата си го зема данокот.