Здраво да ве прашам другарка треба да земе леќи од оние што се носат на два месеца па се менуваат имате ли некакво искуство со нив??
Сврти неколку страни наназад има многу мислења. Всушност месечните леќи може да се носат два месеци максимум и тие се истите.
Ви се случило ли да неможете никако да ја извадите чеќата? Носам леќи 10тина дена и супер ми одеше вадње ставање. Денес сум заспала со леќите и сега едната никако неможам да ја извадам. Го вцрвив окото , ме пече леќава не излегува, како залепена.
Да ми се случило ако подолго ги носам, преку 12часа некогаш и ми се исушило окото, па како залепени се после леќите. Пробај да ја мрднеш со прст лево десно и ќе се извади, внимателно само ама ќе се извади. Почетник дека си потешко ти е, не се секирај, не е страшно.
Матно гледав со окото мислев од сувост, ама изгледа леќата не е таму. Како може да ми паднала сама а да не сетам?
Види убаво на светлина се гледа леќата, а со прстот кога ќе допреш на окото и кога ќе добреш на леќата не е исто.
Незнам утре ќе одам во болница на очно, неможам да ја видам.Ме глочка нешто , ама неможам да видам. Фала ви на сите срцки сте .
Таму кај што осеќаш подигни го очниот капак или долу, мора да ја видиш. Мене неколку пати ми има "избегано" горе. Или триј го местото лево десно ќе се подизмести ќе ја извадиш.
Бев на доктор вчера, немам леќа во оково, со некои капки што бојат проверуваа....којзнае каде е хаха. Само го изиритирав оково, па сега го лечам сум го изгребала. Се смири веќе но 2 недели нема леќи носење. Веројатно кога се миев лице одкако преспав сум ја извадила незнам што да кажам... Фала ви на сите за одговорите.
Епа затоа прво ќе ги вадиш леќите, па се друго по ред. Исто и прво ќе ги ставаш, па шминкање Како и да е, ќе си купиш други. Најважно е да нема посериозни проблеми.
Ајде конечно зедов пак леќи, ќе дадам се од себе да се префрлам скроз на нив. Леќите ми се Air Optix plus HydraGlyde, а течноста Avizor Unica Sensitive со хијалуронска киселина (?). Според ваши искуства, океј ли се? Леќите како леќи и комбинацијата течност со леќи? Лутам на темава уште, страв ми е да не сум утнала нешто, многу пари ме чинеше некако.. Spoiler Spoiler https://cdn.alensa.co.uk/imagesCdn/11063/12241-800x600.jpg
Вакви леќи и јас користам многу долго време. Добри се. За течноста не знам, не сум ја користела оваа .
Истиве леќи долго време ги користам и супер се. За течност не знам немам користено на Авизор, земам Рену.