Ве молам за мислење: по 3 пат имам уреоплазма, два пати пиев антибиотик и ништо. 19+ сум. Не знам дали да паничам или не. Докторот ми вели дека наместо антибиотици, да пијам пробиотици. Како да ја искоренам бактеријава?
Јас ја имав бактеријава. Прво со вагиналети пробавме да ја излечиме и ништо. После пиев антибиотик еритромицин од 500мг седум дена два пати на ден, па пауза една недела, па сумамед три дена. Контролни брисеви правев по две недели од терапијата и бактеријата конечно ја немаше. Инаку, имам пишано тука, слушав од една трудница дека и препорачале линекс и бактеријата ја немало веќе.
Во резултатот не се сомневам зашто сама си го гледам исцедокот..инаку, да се сомневав сигурно ќе одев на друго место
Колку коштаат брисевите на микробиологија на клиника? 3. 4 бриса беа... да знам отприлика колку пари да земам со мене... 13 недела бремена иначе
Во упатот ако ти пишува дека си бремена (шифра Z34 бременост) е беспари, само матичниот за земање стапчиња ми зема.
@DuchessAnn @crvenkapa :* А не ги праќаат од кај матичниот на клиника? Сами ги носите? Мене баш денес ми се јавија, ми потврдија дека има термини, ама колку што сфатив они ги носат, само сепак мора да се има термин.
Аа...епа за носењето може да си платиш, јас секогаш сама сум ги носела стапчињата не знам колку би те коштало, ама во микро не наплаќаат за испитувањето за бремени.
Да. Ќе прашам, ми кажаа дека може и сама да ги однесам. Ќе видам колку пари ќе побараат, па тогаш ќе решам. Сигурно не е некоја енормна цена.
Кај моите мисла 300 денари земаат за да ти ги однесат. Се исплати за цело малтретирање до клиника, барање паркинг, време губење.. они после и резултати ти земаат.
Јас обично ми ги зима матичниот и сама ги носам на микро.. ама сега нешто ми лажа матичниот немало термини... па отидов на Гак и таму док рече нема проблем тука ќе ти земам и ќе ти дадам упат... нз што ќе биде вторник треба да идам
Mesinja aj pomos. 32 nedela sum na brisevi mi izleze rezultat enetroccocus species. Utre odam pravo na ginekolog. Imala li nekoja od vas iskustvo so bakterijava? Do posledno se lecev od ureaplasma, pomina toa sega pa ova. Off nema mir. Za 3 nedeli sum pak za streptokoka i izgleda toa e posledno?
Ми најдоа уреоплазма на брисевите... никогаш не сум ја имала, бремена сум 15 недела, ме интересира како се добива, од што и дали се искоренува лесно?
Seksualno prenosliva e. I jas ne znam kako sum ja zakacila ama ete, izgleda vo bremenost pocuvstvitelni sme. Se lekuva so antibiotik, sumamed najcesto i za soprugot isto ima plus antibiotik. Na sledni brisevi bi trebalo da ja nema. Sex isklucivo so zastita. A ako ne ti dadat terapija za soprugot obavezno potseti go doktorot. Kaj mene ne dadoa slucajno doznav deka i soprugot treba da pie. Posle mesec dena on zema terapija. Sreka nemavme odnosi toj period pa ne sme si ja prenele po vtor pat.
Mesinja na mikrobiologija za prvite kontrolni brisrvi i torc mi rekoa rezultati za edna nedela . Neli edno vreme za tri dena bea gotovi? ili ovie se nesto pospecificni? Si imam maka pa ne sakam da cekam
Антитела за Toxoplasmosis, Rubella, Cytomegalovirus, и Herpes simplex virus. Имав конкретно за ова пишувано порано тука: Контролни брисеви во бременоста