Ми треба совет за хајлајтер, никогаш немам користено, а сакам да почнам и каков е најдобар? Кој е поубав, од Голден Роуз, од есенс или од catrice? Јас од нив користам повеќето шминки и затоа кој што користи од тие да ми каже кој е поубав или може некој друг за светол тен? Исто да ми кажите со каква четка се става или со сунѓерче ?
Никогаш не сум контурирала со стик,ама ќе го купам и ќе пробам сигурно ќе испадне нешто хаха,фалаа ти многу
Предлог палета за контури, битно ми е да има една темна нијанса и онаа жолтеникава нијанса (мат) што е за истакнување на цртите (не знам како поинаку да се изразам), ја имав оваа од аура но реално искористени ми се само првата и онаа посветло кафената.
Можеш да ја земеш трио-палетата за контурирање од Голден Роуз. Мислам дека беше 300 и нешто, не се сеќавам. Вака изгледа, има нијанса за контури, бронзер и хајлајт. Хајлајтот е всушност мат пудра за фиксирање и осветлување на делови од лицето. П.С. Јас сум презадоволна од металс палетата, исто од ГР. Меѓутоа, кај неа има само класичен бронзер, хајлајтер и руменило. Сите се со светкав финиш, ама одлични се - неа ја користам за контурирање.
I jas ja imam ovaa paleta ali neso e do mene neznam da gi koristam ko so treba. So kakva cetka gi koristis @Mishela ne davaat nekoj rapav izgled ne ide mnogu temna onaa kafenata sto e za kontur? Toa beloto so e ko highlight kade go koristis?
Ја немам користено таа палета, туку како што спомнав, ја имам другата во комбинација со руменило и неа ја користам за контурирање. Користам четки од Аура, а продуктите преубаво лежат на лице. Тука белиот дел е класичен хајлајтер. Во другата палета нема хајлајтер туку повеќе е како обична светла пудра за фиксирање коректор под очи, итн.
Јас го користам овој презадоволна сум ! А од стикот на Мaybelline не сум воопшто не ми е некако практичен , подобро би било пакувањето да биде двострано
Ја земав сенката за очи од Catrice, нијанса Wild Ginger, онаа најдесно. Има ладен подтон, ми делува како супер замена за оваа на NYX
Limited edition се сенкиве? Ги има уште? Инаку нијансата starlight esspresso повеќе ме потсетува на Nyx, барем по сликите од интернет.
Од catrice си земи и со четка си нанесувај прашај ги продавачките тие ке ти кажат најдобро Јас и со стик и обичното го користам Прво со стикот нормално
Доколку е мат (како што претпоставувам) се нанесува под очите и местата кои сакаш да ги осветлиш, како средината на брадата и челото.
Имам блед тен ме интересира конкретно за најсветлета 001 бронзерот каков подтон има, дали мава на портоколаво и дали е матиран дека ми се виде нешто како светкаво? Сакам природен изглед. И руменилото дали е накај праска или нападно розево? Нигде не најдов тестер