Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Дискусија во 'Коронавирус' започната од LovelyGirl3, 26 јануари 2020.

1. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.963
    Допаѓања:
    219.396
    Ако мене ме прашуваш подобро не. Воопшто не е наивна состојбата и самиот вирус. Расте многу брзо бројот на заболени ако ме прашаат мене требаше до сега летот од милано и тревизо да се затворени веќе.
    И после се ширел е ќе се шири како што се рашири овде пошо ниеден лет не беше и не е затворен.

Не ни треба да не чуди зошто се шири толку брзо од земја во земја.

На Bezimenka90, Ицолгудбејбе, mariz и 2 други им се допаѓа ова.
  2. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.963
    Допаѓања:
    219.396
    Пробав да ставам линк од фб ама не бива
    Не знам како да го прикачам за да не се апдејтирам нон стоп со пишување

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  3. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.232
    Допаѓања:
    76.239
    Не ни можат да стигнат до кај што сакаат како и да е, за до таму како што го разбрав маж ми требаше низ двата градови што се затворени да поминат. Нема да одат 100% Е сега друга паника за работата имаме, ама здравје пред се.. Ни роба нема да може да стига од таму најверојатно... Ама се надевам нема да стане до толку :(

На vitamina му/ѝ се допаѓа ова.
  4. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.557
    Допаѓања:
    7.974
    Ние треба на крајот на Март во Рим да одиме на продолжен викенд. Има ли информации дали има заболени во Рим? Барав, ама ништо не најдов на интернет.

5. Peperutce1115

Peperutce1115 Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јануари 2014
    Пораки:
    2.488
    Допаѓања:
    22.685
    Очекувам да прогласат пандемија... загрижена сум.

На Mrs. Lovett и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  6. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.963
    Допаѓања:
    219.396
    Јас се надевам дека ќе се стиши. Еве мерки се превземаат луѓето реагираат. Останува да се стрпиме малку.
    Пр
    Сега за сега ситуацијата е лоша, ама лоша, денес еве официјално над 200 заболени значи за рок од 24 часа бројките се дуплираат. Во Рим за сега нема, но како што тргна работава доста вероватно ќе биде да се рашири.
    Јас сега за сега на твое место не би ишла ни под разно, ќе видиме дај боже се ова да се стиши наместо да се шири уште повеќе. Но како ден за ден се зголемува бројката богами страшно е.

Апдејт. Еве и кај нас прв случај на корона вирус, се сумња дека е пациентот ѕеро а како ќе откријат дека е пациент ѕеро не знам битно се пријавил во болница во лоша состојба а бил токму во тој бар и со тир луѓе што веќе починаа. Се чекаат резултатите од тестот.

Официјално над 200 заболени и 4 мртви. Починатите се лица над 70 год.

На buba4e89, mariz, fairy88 и 2 други им се допаѓа ова.
  7. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.557
    Допаѓања:
    7.974
    Фала за информациите витамина, и јас викам да почекам.
    Откажување нема, ќе чекам до крај па како ќе биде ситуацијата ќе одлучиме дали ќе одиме. Направивме само осигурување во случај ние да сме болни.
    Ама и да пропаднат картите и хотелот големо чудо.
    Инаку проблемот што се рашири толку е што претходно се мислело дека е сезонски грип и не се сфаќало како сериозна ситуацијата.
    Се надевам ќе се стави под контрола во сите држави овој опасен вирус.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Mrs. Lovett

Mrs. Lovett Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2018
    Пораки:
    822
    Допаѓања:
    3.125
    Пациент зиро се смета само оној за кој се верува дека од него започнал вирусот без претходно да има заболено друг човек, така да пациент зиро е некој кинез. Ако нашиве така го нарекле пациентот е срамота како доктори така да се изразуваат. Ме интересира кај виде тоа дека е заболен од Корона? Имаше негде на вести или?

На Bezimenka90 и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  9. Peperutce1115

Се зачлени на:
    18 јануари 2014
    Пораки:
    2.488
    Допаѓања:
    22.685
    ПРЕВЕНЦИЈА ОД КОРОНА ВИРУС
    FB_IMG_1582547084547.jpg FB_IMG_1582547082419.jpg FB_IMG_1582547080511.jpg FB_IMG_1582547078373.jpg FB_IMG_1582547076095.jpg FB_IMG_1582547073854.jpg FB_IMG_1582547071545.jpg FB_IMG_1582547069388.jpg FB_IMG_1582547067122.jpg

На theowndemon, cresa-jagoda и WildMk им се допаѓа ова.
  10. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.230
    Прво превенција, па после се' друго.
    Јас сум исплашена малку, признавам, ама па стравот ништо добро не носи. Претпазливост да, паника и страв никако.
    Гледам да си го чувам имунитетот, да јадам квалитетна храна, хигиена на највисоко ниво, и лична хигиена и хигиената во домот. Џабе се', ако не се мијат раце редовно (да не речам, често). Подобро почесто ќе ги мијам, нека им изгледам на другите како фрик, ама уште се запрепастувам кога ќе видам дека некој си излегува од тоалет без да измие раце. Не Корона, црна чума ќе дојде така...

И нормално, спиење, опуштање, смеење, љубов. И тоа е добро за имунитетот. Баш за смеењето читав во последно време. Пуштете си некоја комедија и опуштете се, јас мислам дека ќе се стиши и ова. Повеќе е кревање паника отколку вистинска опасност. Ама ај да видиме.

На Amellie13, cresa-jagoda, Mrs. Lovett и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.963
    Допаѓања:
    219.396
    Пациент ѕеро го кажувам оти тука така го нарекуваат цело време дека не е најден и тоа најмногу отежнува. Имаше сомнежи за кинези ама сите тие се негативни на над 10 испитувања што и правеле нон стоп.
    Се верува дека е овој павиентот бидејки бил во близина кај милано неодамна на некој состанок знаејки дека областа кај милано ломбардија е најзаразена и таму се 80 посто од жртвите односно инфектирани. Потоа пренел на човекот што почина незнајки самиот дека е заразен бидејки седел се дружел и движел баш во таа област дека настана епидемијата во венето односно кај падова, знаејки дека вирусот не е наивен се верува дека го носел ама не знаел и немал веднаш симптоми бидејки за разлика од 78 човек што има дијагнози овој е 60 и бил здрав.
    Баш сега за ова читав и преведувам како што е пишано и на крај се останува да се видат резултатите за 2 3 часа и да ги потврдат или поништат претпоставките.
    Иначе човеков е од нашата зона.

Нон стоп читам се информирам поготово за нашава зона венето и пишувам тука.
    Вестите не се ми од мк портали .

На buba4e89 и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  12. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.963
    Допаѓања:
    219.396
    Не мора иначе да значи дека е кинез. Бидејки во областа емилиа ромања сам италјанец се врати пред 2 3 недели од вухан заболен од вирусов.

На buba4e89 и mariz им се допаѓа ова.
  13. Mrs. Lovett

Mrs. Lovett Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2018
    Пораки:
    822
    Допаѓања:
    3.125
    Да де ама вирусот не е од пред 2-3 недели туку од декември 2019. А пациент зиро е првиот човек од кој почнало заразувањето, т.е. првиот заболен или да речеме првиот човек во светот што се пријавил во болница со симптоми на тој вирус, а колку што знам се збореше дека првиот бил кинез кој работел на тоа пазарот. Каде слушна за тоа дека и кај нас имало некој со симптоми на ковид 19?

Едит: Сега видов оние пациент 0 го нарекуваат тој што го донел вирусот кај нив во Италија. Нз зошто така го викаат, уствари они го бараат првиот кој дошол во Италија заболен. А пациент 0 до сега и во сите книги и документарци е како што кажав погоре.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  14. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.963
    Допаѓања:
    219.396
    Епа јас ти го зборам тоа за кое што ти си се едитирала. За пациентот ѕеро за кај нас во венето дека не е пронајден а ти друго си сфатила.
    Зборувам за тукашниот пациент ѕеро за во венето дека сеуште не е пронајден.

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Peperutce1115

Се зачлени на:
    18 јануари 2014
    Пораки:
    2.488
    Допаѓања:
    22.685
    Сега кажаа 150 патници од Италија дошле во Македонија авионски. Никакви проверки немало на аеродромот...

На buba4e89, cresa-jagoda, Bezimenka90 и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Ицолгудбејбе

Ицолгудбејбе Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2015
    Пораки:
    404
    Допаѓања:
    1.145
    Наречете ме ширач на дезинформации,јас не верувам во нашата спремност за вирусов...Страшна работа....господ да не чува..

На Konfetka, buba4e89, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  17. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.963
    Допаѓања:
    219.396
    Абе секој ден идат, вчера ојдоа од венето од тревизо у среда има лет пак. Романија ги ставала у карантин мк абер нема како и секогаш за се :)

На buba4e89, cresa-jagoda, Bezimenka90 и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Peperutce1115

Се зачлени на:
    18 јануари 2014
    Пораки:
    2.488
    Допаѓања:
    22.685
    Тоа беше муабетот де.
    Никакви мерки немало вчера.
    Си се шетаат слободно патнициве меѓу нас.

На cresa-jagoda, vitamina и Rama им се допаѓа ова.
  19. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.477
    Допаѓања:
    55.024
    Е па Господ нека ни е на помош:wasntme:
    Јас не знам какви несовесни луѓе се овие што во ек на вируси, постојано патуваат од држава во држава, и после нека си го добива некој ни крив-ни должен оти на господата им се шетало бе:@
    Едно здравство спремно што имаме ние, едвај на крај со морбили излеговме, а не сега со Коронава, која си коси и коси наоколу...
    Не сакам да ширам паника, ама лично самата јас сум многу исплашена, познавајќи си го имунитетот кој едвај ми се справува и со мала настинка...не сакам ни да помислам што би било.....
    Не е се само до миењето раце, 100 пати на ден се мијам и раце и храната добро ја обработувам, ама што ми вреди тоа кога некој друг несовесен слободно може да ме зарази:devil:

Кај нас нели во Кичево двајца Кинези
    се чуваат во некоја куќа, се фалеа на вестите дека биле негативни, ај тие се може под ред ставени, ама што правиме со напливов на туристи и нашинци кои постојано прават иди ми-доџи ми, а знаејќи какви се нашите контроли на аеродромот....тешко ТЕШКО нас!!!!

На Mia Fuentes, Darlingzz, buba4e89 и 4 други им се допаѓа ова.
  20. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.676
    Допаѓања:
    25.237
    Има некој заболен на балкано?