Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Discussion in 'Коронавирус' started by LovelyGirl3, Jan 26, 2020.

1. zhap4e

zhap4e Форумски идол

да е игра на карта паника и не е толку страшно. Да не е игра на карта малверзации, свесно манипулирање со бројките заради корист.. барања за помош и ред слични работи.

vitamina, JuLleE, Bunny2 and 2 others like this.
  2. veteruska

veteruska Популарен член

Разбирам потреба од шетање на миленици,но не разбирам зашто изметот не се собира и фрла во канта?

Shmizla94, *Amethyst*, fana and 2 others like this.
  3. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Токму под тој сомнеж се разгледува Италија која го одби пакетот финансиски од Еу.

Оти тоа не се љубители на животни туку се говна. Мршник народ тие и дома во смрдеа седат со круната на глава.

4. ostoun

ostoun Истакнат член

И јас мислам дека мерките се задоцнети, како намерно да сакаа да се прошири вирусот. Зошто уште не почетокот кога се знаеше дека може да го донесе некој што доаѓа од странство (под претпоставка дека не циркулирал претходно), не ги носеа задолжително сите што влегуваа во земјава во карантин 14 дена. Сега сите сме затворени наместо да беше обратно.

WildMk, H.VAGA and zhap4e like this.
  5. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Затекнати верници, демек.

Не знам зошто не реагираа властите. Еве одма добив идеја - да се прати војска, да се блокира влез излез и да си седат две недели таму во карантин. Сигурно нема да им е лошо.
    Вака испаѓа дека се над закон, над се'.
    Не знам зошто не можеа да почитуваат едноставни мерки, со растојание и без гужва.

6. veteruska

veteruska Популарен член

eli25 and Ahoy like this.
  7. 1209

1209 Форумски идол

Ќе не уништат психички, мислам дека и тоа е намерата, не затворија уште од март, со најстроги мерки и сега место да ги олабавуваат после празникот и наводниот пик тие ќе додаваат уште мерки. Ма забранете и да се дише и да се јади и дома секој да седи иста соба, забранете и до двор да се излегува. Затворете не еден месец дома скроз. Тотална лудница е ова што се случува. Ништо не е како што треба иако почна така, сега сфаќам дека тотално е неправедно, оти тие што не почитувале мерки не почитуваат ни сега, џабе сме затворени другите, скроз погрешно.

8. fana

fana Форумски идол

Да, оти и преку асфалт се пренесува :!: |(
    :rofl::rofl::rofl:

9. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Моја многу топла препорака до сите вас со грам памет останат во главите заради ситуацијата, не се жештете на тоа едно лажиче и на Бигорски. Не посакувајте армии, полиции. Немате поима што си посакувате и што доброволно повикувате за себе,најблиските и нас останатите и нашите најблиски. Шансите дека тие луѓе ќе умрат од стрес е поголем од факинг корона. Почнете поразумни да бидете.

10. veteruska

veteruska Популарен член

Мене седењето дома не ми смета,ако сакаат и 24/7 карантин нека има,но ми смета една група на граѓани кои не ги почитуваат мерките,поради тоа и јас сум за мерките да се укинат,ние затворени,а други си прават ескурзии.

11. Justicija

Justicija Форумски идол

А од каде ќе знаат дека само еден член излегува надвор?
    Со ова ќе дојдат големи конфликти во семејствата ,поготово со пензионериве што сакаат да си шетаат по маркети и банки

Shmizla94, candy.cane and Cutiepie1 like this.
  12. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Мерките да почнат да се укинуваат, освен ако целта не им е пошандрцан народ !
    Нашиов градоначалник да заборави на 2во неделен карантин, за да добие некоја парка помош за општинската каса му е, која е во долгови до гуша, не му е за народот, не радувајте се.
    Не ни верувам дека е заболен.

Овој циркус фашистички мора да запре. После укинувањето на мерките, кој сака да седи дома, слободно нека седи, ако смета дека така е најбезбеден.

13. ElenaOfRivendell

ElenaOfRivendell Популарен член

Ако немаше мерки, ќе се буневме зошто нема. Сега има, се буниме зошто има. Не може ништо да ни се погоди, факт е тоа, секогаш ќе има нешто што не ни одговара и што не ни е погодено.

elenaxbbg, moonbae74, JuLleE and 7 others like this.
  14. veteruska

veteruska Популарен член

Искрено незнам како ке ги спроведат,ни мене не ми е јасно.ако знае некој нека објасни?

Justicija likes this.
  15. DAngel

DAngel Форумски идол

Препораки се тоа. Нешто со што одамна требаше да почнат. Така цел нормален свет функционира. По еден пазари, си излезат нормално за прошетка, се води сметка кои се во самоизолација. Тоа се три основни работи што во Македонија не се направија.

16. Justicija

Justicija Форумски идол

Ние сме мн далеку од дисциплината што ја имаат тие држави ,на пр : чекам во ред пред продавница со едно девојче пред мене , и иде еден и ни вика :Отворена е продавницата ?
    Ние :Да.
    Тој: Па што чекате надвор -преку ред ни срам ни перде си влезе пред нас .... ваквите мерки само конфликти ќе настанат во семејствата .
    Сметам дека треба да се укинат сите мерки , за да се стекне колективен имунитет , а постарите и хронично болните да седат дома

*Amethyst* likes this.
  17. An-na

An-na Форумски идол

Таман мислев дека го допреа дното, ме изненадија :D Секогаш можеле “подобро” |( Врвот е со уште поголемото ограничување на пензионерите и подигањето на пензии. Сега сите три групи имаат еден ден да ја подигнат пензијата, почнувајќи од 27 април чинам беше. Гледајте што ќе се случува тогаш |(
    ЛУ - ДА - ЦИ!!!! :x

Некој погоре ја спомна Најчевска и предлогот пензионерите да тужат.
    Јас неа посебно не ја сакам, ама ова може да помине. Не кај нас, секако, ама ако се запнат може на меѓународен да добијат. Лудило е ова што го прават.
    Па и со идејата до Нова година да биле дома!!! Тачни ли се овие бе!!!!

18. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Ќе да е заради 5Г то:worried:(facepalm)
    Ќе го задолжат МИОА да измислиме некој систем за следење, одобрување, штотијазнам изживување. Јас гласам систем за телепортација да воведат за да биде изводлива мерката, еден да испазари, во Скопје, во период од 2 часа, еднаш неделно:|
    Ма нека јадат скапано овошје по нарачка, шо има да пребираат по продавници:swear:

Last edited: Apr 19, 2020
  19. fana

fana Форумски идол

Жал му е за пензионерите:|

Ко шо му е жал ко ќе му кратат пензии.
    Срамота и греота за луѓето.

An-na likes this.
  20. 1209

1209 Форумски идол

Ќе им кратат пензии? Озболно?