1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Дискусија во 'Коронавирус' започната од LovelyGirl3, 26 јануари 2020.

1. BloodElf

BloodElf Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    363
    Допаѓања:
    724
    Не знам каде прочита дека е мое, па побитно :D:D
    И под глупости не мислев на маркет, туку на да одам да видам кој е излезен, собирање по паркови, ора по улици, гужвање по цркви и такви работи.
    Маркетот го наведив како вештачки создадена гужва од надлежите, на која и така и така е изложена како вработена.
    Сигурно не знаела дека ќе заболи.
    А и како сакаш врти не можи под стаклено ѕвоно да живееме 2 години. Времето кога со почитување на мерки можеше да се спаси ситуацијата помина.

2. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.755
    Допаѓања:
    14.256
    На вестите на сител така кажаа

На Anie93 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.875
    Допаѓања:
    41.289
    Добронамерен совет - не читај ништо.Направи пауза од форумов од темава, од социјални мрежи.Исклучи телефон, интернет.
    Преку недела излагај преку ден прошетај се во местото каде што живееш, вежбај, чисти, готви, учи јазик... има милион подобри работи за правење отколку да седиш и цел ден да читаш статистики.
    Троши ја енергијата на активности и ќе ти помине денот.Ќе има време за се надвор од дома, за искачања и друштво, ама трпението сега, ќе се исплати подоцна.

На candy.cane, Amelia, BloodElf и 5 други им се допаѓа ова.
  4. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.977
    Џaбе силење -вaкви, oнaкви мерки, oд oнa штo гo читaм и слушaм, oк ви е. Никoј не ве кoнтрoлирa, oд еден вo друг грaд слoбoднo oдите, прoдaвници имaте oтвoрени? Мислев декa се е зaтвoренo сaмo мaркети зa хрaнa. Автoбуси вoзaт? Кучињa улични си шетaте, зa викенд мaлку дрaми декa ќе пoлудите и тoa е тoa. Без пoлициски чaс седaм дoмa. Шетaње пoлa сaaт нa ден нaјмнoгу сo мaлoтo дoдекa имa сoнце, шoмaјкa бaрaм пoсле 5 нaдвoр вo вaквa ситуaцијa? Викендите дoмa ги седaм a стaлнo бев претхoднo некaде нa шетaње пa не гледaм прoблем. И целa гoдинa дa речaт декa вaкa мoрa дa е, целa гoдинa ќе седaм. Се пoмирив декa немa oдмoр штo гo плaнирaв, немa пaтувaње нaдвoр oд држaвaтa, тoa е штo е. Не чекaјте кoгa ќе дaдaт зеленo светлo дa се врaтите вo нoрмaлa. Рaзмислувaјте кaкo дa се прилaгoдите нa нoвaтa ситуaцијa oти мoжнo е дa трaе дoлгo.

На oblace1, ElenaOfRivendell, rainbowmama и 16 други им се допаѓа ова.
  5. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    @Bridget имате официјална забрана за излез од земјата или се препораки да не се патува? Овде се само препораки да не се патува никаде до 15 Јуни, а забранет е влез во земјата на граѓани надвор од ЕУ, освен за азилантите и сезонските работници.

Да се шашардиса човек читајќи ја темава :drunk: :tmi:

На ph.orhideja, JuLleE и LiliBoz им се допаѓа ова.
  6. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.448
    Допаѓања:
    120.063
    Јас од форумов читав дека се разочарани, па затоа порачав од веро.

7. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.977
    Се нaјaвувa тaквo нештo aмa не е уште сигурнo.

На green.eyes му/ѝ се допаѓа ова.
  8. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.015
    Сакаше и мајка му на фризерот од Кочани да му оддаде почит, ама седеше дома и лајв гледаше.

За умрен не треба ништо да правите.
    Грижете се за живите.

На cresa-jagoda, candy.cane и Cka им се допаѓа ова.
  9. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.015
    Додека е еден сам со кучето нема врска дали јас или татко ми го шетаме.
    На цело семејство е.
    Ова 3 што се собрале глупачи не е слика на сите со миленици.

На candy.cane му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Maslany

Maslany Истакнат член

Се зачлени на:
    26 октомври 2016
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    127
    Многу сакам да верувам дека вирусов е измишљотина и дека нешто матат и дека не е страшен. Полесно ќе ми биде.

Ама родилката од Куманово што почина ја познава лично една моја другарка, починале и нејзиниот свекор и свекрва кои дошле од Швајцарија. На братучедка ми роднини од Прилеп се болни цело семејство... на таткото му е влошена состојбата и е во болница. Тоа се луѓе кои навистина постојат и не биле нешто многу болни претходно.
    Да беше фарса вирусов мене ќе ми беше најлесно...

На oblace1, ElenaOfRivendell, rainbowmama и 6 други им се допаѓа ова.
  11. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    7.030
    Допаѓања:
    37.348
    Кај мене на улица скоро пола што шетаат се вакви. По двајца, некаде цело семејство. А има едни и дете со тротинет, мајка, татко и кучето... лабаво си шеткаат. Да мислев дека МВР ќе реагираат, ќе ги пријавев, ама... вака само си штедам нерви, оти џабе е.

На cresa-jagoda, candy.cane и CameliaMiller им се допаѓа ова.
  12. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    Туку кога се зборува за олабавување на мерките има некое инфо за стоматолошките ординации и ортодонти кога ќе почнат со работа ?
    Ај што 2 месеци испуштив контрола за протезите па и денес еден брикет ми се одлепи.
    Умрев од нерви.

На candy.cane му/ѝ се допаѓа ова.
  13. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.283
    Допаѓања:
    57.231
    Зошто?

14. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.611
    Допаѓања:
    63.482
    Све и свашта се изначитав деновиве. Луѓе, имам медицинско лице дома и ве уверувам дека вирусов ич не е измислица и дека не е наивен воопшто. Секако дека нема да издавам детали што не се пласирани во јавност, ама верувајте дека има по цели фамилии заразени и мака мачат.

Тоа што кај нас се прикриваат некои работи или дека има скандали со бројки не значи дека нема закана. Како играат политички игри одредени политичари и влијателни лица или како се оградуваат за свои грешки доктори калемејќи ја короната за све и свашта е едно, тоа дека имаме смртоносен вирус е друго. Да, верувам дека имаме многу гомна кои испливаа на површина, станавме свесни дека здравството е крш и дека мора првите инвестиции таму да идат. Свесни станавме дека се играат и некои политички игри за кои ние не знаеме.

Ама тоа не значи дека ова сето е фарса и дека нема вирус. А заразата и понатаму си се шири. Знаете зошто? Заради сите кои ги набројувате. Несовесни луѓе, косата на главата вчера ми се крена кога ги видов фатени на оро. Нема оправдување за тоа, ич не е ситуацијава во државава оро да вртиш. Ич. Безосетни луѓе, од такви си патиме и по 1000ти пат, така заразата се шири.

Како човек кој има исполнет социјален живот и мене целава ситуација ме турна во дупка психички. Тие што ме познаваат, знаат дека вистината ја кажувам. Се збудалев дома, ми фали стариот живот, искачања, дружења, дискотеки и кафичи. Ама нема да искочам надвор и на оро да се фатам затоа што има некои што тоа го прават. Нема да си простам ако некако придонесам како вектор во заразава.

Што ќе правам понатаму и како ќе ми тече животот не знам. Секој ден станувам и си легнувам со таа помисла. Дали некогаш ќе ми се врати стариот живот - не знам. Ама знам дека ќе останам максимално дисциплинирана и дека нема да се понашам како оние луѓе кои моментално најмногу ги хејтам - несовесни.

На ElenaOfRivendell, rainbowmama, M.B. и 22 други им се допаѓа ова.
  15. Frestonia

Frestonia Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    570
    Допаѓања:
    1.290
    Навистина тинекс катастрофа се...2 3 пати порачавме, др произвпди донесоа по 18 сати

На cresa-jagoda, candy.cane, nena2010 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    лапна и ти од ќешот. Се гледа.
    :D

На Nigredo Odor, Peppermint, fana и 4 други им се допаѓа ова.
  17. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.556
    Допаѓања:
    289.335
    Се соочувам со истото. Едната ќерка посетува логопед и отсуството на наставата веќе 1.5 месеци, предходно беше и болна, веќе ми е огромен проблем. Слушнав дефектолози видео конференции правеле со деца тука, не знам и дали тоа е воопшто ефективно, но за логопед тешко таква работа:(

На candy.cane, darcy и Biljarkata им се допаѓа ова.
  18. moonbae74

moonbae74 Активен член

Се зачлени на:
    19 март 2020
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    17
    Како што знам не е дозволено , еве 20 луѓе од зградата си седнале пред влез еден до друг и си пеат песни , се забавуваат. И после мерки не ни чинат.

На ElenaOfRivendell му/ѝ се допаѓа ова.
  19. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.863
    Опаѓаме со бројките.
    2250 околу.
    Исто и со починати
    Дај боже да опаѓа уште повеќе.

Провизорните болници во ломбардија почнаа да ги затвараат.
    Има слики од болниците дека нема баш никој на брза помош, се е празно...
    И таму опадна бројот дупло на заболени од 1300 отприлика на 700 отприлика исто и со мртвите, од 350 отприлика сега по 160.

Ние броиме кај нас околу 190 позитивни дневно.

Бројот на инфаркти се зголемил тродупло бидејки не смееле а и се плашеле луѓево да одат во болница.
    Сега се зборува за тезата колку луѓе умираат од не грижа а не од корона.

Други вести нема, неофицијални еден куп, конкретни вести нема за олабавување.

На ElenaOfRivendell, cresa-jagoda, candy.cane и 16 други им се допаѓа ова.
  20. veteruska

veteruska Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2014
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    5.800
    Утре не ни сакам да помислам што ке биде по маркетиве!

На cresa-jagoda и fana им се допаѓа ова.