Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Дискусија во 'Коронавирус' започната од LovelyGirl3, 26 јануари 2020.

1. Lancier

Lancier Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2019
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    606
    korona.jpg

На elimkd и Rabbit 97 им се допаѓа ова.
  2. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.971
    Допаѓања:
    219.543
    На 2 3 носења перам, алишта други еднаш излеземе и перам, палтата од едно носење дома веднаш на закачалка не можам да ги перам секое излегување ама преку едно или 3 најмногу перам. После епокалипсава ќе ги фрлам ионака избелени и оштетени.

Прскам парфем на кваката надворешна кога се враќам од надвор исто и на клучеви телефон , еднаш дневно со антибактериско поминувам пред праг дека тука влезната ни е директно во салонот така се направени сите домови, антибактериско купивме веќе повеќе шишиња маски хируршки денес купив 10 за 14 евра планирам да носам ама најмногу земав ракавици за маж маски и антибактериско пошо оди у црвените зони мада и ние сме тука 40 мин е. Он носи ракавици маска додека излава таму, ќе има посебна дозволна за влез и улез.

Сите оние што ќе пробат да излезат ќе одат во затвор и ќе платат казна.

Едно од друго селце ќе се затворени во зоните значи и тоа не смееш.

Ние не ни излагаме од дома освен до маркет еднаш неделно и тоа и на по пола саат пред зграда сме 2 3 пати у недела.

Не ме прашувајте како лошо се одрезува сево ова на детето прво а после на нас со беснеење тантруми инаетење јас имам болки во глава од што сум се дома среќа па имам тераса. Па користам.

До 4 април ќе биде може и построго после да се надеваме дека ќе се стиши ама стварно се надевам. Уште еден месец....
    Лошо е ама таква е ситуацијата и ја прифатив одамна.

На kikin, buba4e89, Tajnaotrovna и 5 други им се допаѓа ова.
  3. mac.mac

mac.mac Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    475
    Допаѓања:
    653
    Со какво антибактериско сагротан спреј ли, и со што шогираш?

4. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.971
    Допаѓања:
    219.543
    Џогирам со антибактериско сретство за под, или со оние за прскање што се за во кујна и бања кога како, поминувам со него па со чиста крпа после. Актибактериско сретство одамна користам за под.
    Amuchina desifettante. За раце и за телефон на пример.
    Тубите од по 9 евра.

На mac.mac му/ѝ се допаѓа ова.
  5. mac.mac

mac.mac Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    475
    Допаѓања:
    653
    Кај нас нема по аптеките веќе средство за дезинфекција за раце, и немало да носат оти биле искупувани за две години унапред. Јас имам уште пола тубичка не знам од каде ќе набавам

6. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.742
    Допаѓања:
    145.178
    Има, како нема.

На JuLleE и kukla21 им се допаѓа ова.
  7. mac.mac

mac.mac Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    475
    Допаѓања:
    653
    Не во мк германија

8. mac.mac

mac.mac Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    475
    Допаѓања:
    653
    Видов да порачам преку интернет пишува дека ќе стигне дури во август.

Почнале и од болници да крадат средства и ракавици и маски оти нема по аптеките.
    Во една аптека ми побараа тел ако случајно донесат да ми јават ама не верувам.

9. Orchidea

Orchidea Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2017
    Пораки:
    1.221
    Допаѓања:
    2.527
    Велам јас одамна дека веќе многу од нас го прележале, така мислам. Знаејќи го нашиот менталитет, нели сите знаеме дека најдобро за нас е дома да се лечиме, оти по болнициве ќе закачиме уште што ли не...

Туку, дали некоја од вас се тестирала за сезонски грип, многу луѓе беа со висока температура, кашлица? Дали некоја има потврда дека баш станува збор за сезонски грип? Еве и јас, и многу луѓе околу мене, дома се лечеа, со парацетамоли, хербион сирупи, со оцет и сенф на нозе, со лимони и цитрони...

На marchi-cool му/ѝ се допаѓа ова.
  10. mac.mac

mac.mac Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    475
    Допаѓања:
    653
    Има нешто што не ми е јасно, кога искочи вирусот во Кина после 2-3 недели објавија во Швајцарија дека има 4 заболени од вирусот кој што патувале во Кина. И толку беше. Бројот не зе зголеми дали заразиле други и сл.

Е кога настана хаосот во Италија, одма после неколку дена Германија и Швајцарија објавија од по 1 и 2 заразени кои дошле во милано. И секој ден бројот расте нагло се шири. Значи заразата по Европските држви почна од Ломбардија, демек пред тоа немало заразени во Германија, Франција и Швајцарија. Секако е имало дојдена корона од Кина по европските метрополи а не само од Италија. Само што веројатно не се биле тестирани

11. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.759
    Допаѓања:
    172.993
    Конечно објавија нешто и комшииве
    [​IMG] First 2 cases in Albania: father and son traveling from Florence, Italy to Tirana [source]

@vitamina еве скриншотот прееска што ти го спомнав, беше нормалното па едно време го намалија бројот и сега пак си е нормалниот од пресот.. не знам што им беше поентата али нема врска
    113.png

011.png

На vitamina, emiliana и Tajnaotrovna им се допаѓа ова.
  12. Shalitra

Shalitra Популарен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2018
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.982
    мене друго ме занима,дали овие туриве за Италија поводом 8ми март се реализираа? Дали некои женички стварно се згнаа да идат во Италија кога ситуацијата со CoVid-19 станува алармантна?

На emiliana, Tajnaotrovna и Srckata28 им се допаѓа ова.
  13. Lancier

Lancier Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2019
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    606
    Vo momentov ne ali za Veligden ke bide jako koga site pecalbari ke navalat doma.

На najjacha му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Јаневски

Јаневски Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2015
    Пораки:
    926
    Допаѓања:
    1.931
    За почеток една од мерките што мора човештвото да ја направи за проширувањето на чумава да се забави, е да ги затвори границите за туризам и да дозволи само карго товар.

Последна измена: 9 март 2020
  15. Peperutce1115

Peperutce1115 Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јануари 2014
    Пораки:
    2.488
    Допаѓања:
    22.685
    16 милиони луѓе во Северна Италија ставени во карантин. 133 починати за само 24 часа (пораст за 57%). Се појавија и првите случаи во Бугарија и Албанија. Во Франција заразени четворица пратеници. Во Њујорк прогласена вонредна состојба. И вие сакате да кажете дека не е ништо сериозно и дека е само обична настинка или грип? Со таква самодоверба ниту најврвните епидемиолози и инфектолози не зборуваат. Секоја чест :D.

На Ivan4e04, Јаневски, Lolipop23 и 12 други им се допаѓа ова.
  16. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.079
    Допаѓања:
    134.834
    Вчера 9 автобуси на граница од италија, полни женички. Умреф коа ги видов. У 12 вечерта.

На Јаневски, ocicka2014, emiliana и 4 други им се допаѓа ова.
  17. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.140
    Допаѓања:
    180.964
    А тие граничарите нешто заштитни одела, маски или ништо? Тие се на прва линија на изложеност.

На smile:), theowndemon, Tajnaotrovna и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Lianna Anna

Lianna Anna Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.531
    Допаѓања:
    20.059
    Значи сепак имало тури. (facepalm) Сега гордо се враќаат дома. Никој ништо не им може.

Битно парите да не им пропаднат. Каква неодговорност. Страшно.

Па после луѓето сериозно го разбирале вирусов и биле во паника. Напротив, тотално се несвесни што се случува. Во паника не се размислува трезвено, со сериозен пристап се делува внимателно.

На Ivan4e04, Јаневски, oblace1 и 15 други им се допаѓа ова.
  19. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    7.242
    Нема шанса да не донесат. Не паничи до толку, намали малку. Ете во Алди суед има на акција неделава средства за дезинфекција, исто во сабота имаше во Муелер. А башка што живеам во најризичниот дел во Германија-НРВ, па не гледам животот на некој да му застанал.

Па ни на крај памет не ми паѓа да се враќам во Мк. Овде се чуствувам далеку посигурно. (ова одговор за сите што се плашат од наплив на "несовесните печалбари". )

На Tajnaotrovna му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    Кој ти е филмов со наводнициве?

На An-na, mimiiiii, ocicka2014 и 1 друга личност им се допаѓа ова.