Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Discussion in 'Коронавирус' started by LovelyGirl3, Jan 26, 2020.

1. DAngel

DAngel Форумски идол

Не ми боде ни мене, ама тоа е разлика во терминологија која треба да се направи. Таман да не можат да се бунат и оние што тврдат дека не им е јасно. Оздравени, а не излечени. И министерството прво објавуваше оздравени, после помина на излечени. И тоа со "излечени" и "оздравени" ми дојде баш со муабет од странство кога прокоментирав за девојкава. Баш реакцијата беше "затоа ние ги бележиме како опоравени, recovered, а не илечени“ затоа што за да е некој излечен треба да се лекува.

2. elenaxbbg

elenaxbbg Истакнат член

Уште одамна се пишуваше дека содржи геноми од ХИВ и други 2 вируси,затоа и тврдеа дека е лабораториски.
    ,,Францускиот научник добитник на Нобелова награда Лук Монтаниер јавно тврди дека вирусот е производен во лабараторија. Според него, не постои можност овој вирус да се појави природно. Ги има „точките за вметнување“ од 3 различни вируси. Тоа значи дека е кимера на 3 одделни болести комбинирани во 1 коронавирус".
    И интервју даваше човекот,јавно зборуваше за истово,го гледав.
    Сега па ја хакнале фондацијата на Гејтс,СЗО и лабораторија во Вухан
    Аирлија:rofl:
    А што е со истрагата,имаш нешто линк?

orevokrsacka, Bunny2, An-na and 2 others like this.
  3. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Написот за тврдењата на нобеловецот е објавен во Ле Паризјен и индицира дека вирусот би можел да биде резултат на неуспешен обид да најдат вакцина против ХИВ
    http://www.leparisien.fr/societe/co...er-est-invraisemblable-17-04-2020-8301387.php
    Е сега, секакви интереси се во игра, и кредибилитетот му го оспоруваат некои, ама ваљда врз база на факти зборува, сигурно може да се проверат и потврдат неговите тврдења.

За истрагата не е само Австралија, и Германците и Американците се тука, ама на Франција нешто не и е јасно (ваљда уште им гори под нозе, појма немам што се случува таму)
    https://www.thestar.com.my/news/wor...scuss-investigation-into-coronavirus-pandemic
    Германците уште и спомнаа ќе бараат Кина да им плати оштета:wasntme:.

Колку уште има чинови во оваа глобална драма?8-|

orevokrsacka, Bunny2, An-na and 2 others like this.
  4. fana

fana Форумски идол

Се намалува бројот:clap:
    Луѓе ќе успееме, уште само малку дисциплина. Нема да се опуштиме сега кога сме на чекор до целта(fingers)

queen19, 1209, Feminka22 and 6 others like this.
  5. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Кога почнува полицискиот час денес?

6. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Во 16ч.

7. dev08

dev08 Истакнат член

Судејќи по неговото иницирање уште на почетокот кога ги регистрираа првите заболени од корона да се стави во карантин Куманово и неговото залагање, не би рекла дека е глума. Еден Мадрид, Милано, милионски градови ги ставија во карантин а кај нас за Куманово не беше изводливо со 100тина илјади жители.

8. elenaxbbg

elenaxbbg Истакнат член

Во истото интервју во кое вика дека можеби бил обид за правење вакцина против ХИВ,го тврди мислењето погоре што го напишав,дека бил лабораториски пуштен вирус.

cresa-jagoda and *Amethyst* like this.
  9. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Што се случува всушност со Максим?
    Јас знам дека од претходно не е во добри односи со "неговите", ама не знам дали вака би се реванширале. Имаа можности и претходно тоа да го сторат, ако сакаа.
    Сега ептен излезе на виделина.
    Добар ли градоначалник е?
    Знам, го фалеа.

LejlaD likes this.
  10. veteruska

veteruska Популарен член

Мерките после 1 мај

На денешната владина седница ќе се разгледува предлогот за релаксација на мерките после првомајските празници односно за скратување на полицискиот час кој во работните денови би почнал од 19 часот и би траел до 05 часот следниот ден.

https://denesen.mk/spasovski-nie-no...dMA59ZEWxsT0eiXH8R1awW00QIr45zIqrixBsV_NMwRuE

cresa-jagoda likes this.
  11. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Чекај сега да дефинираме лечење, се важи ли и алтернативната медицина, муабетот со матичниот по телефон, инфектологот?
    Или само администрирање на лекови?

Можеби е подобар термин - оздравени, ама не гледам некоја навистина битна разлика кој термин ќе се користи.
    Буквално ништо битно, со оглед дека знаеме многу добро дека "лек нема".

12. dev08

dev08 Истакнат член

Тешки теоричари на заговор имаме овде. Одма заклучи која му е целта. Доволно беше солза само да пушти човекот. За малезискиот авион нешто да не знаеш? Да те потсетам дека кај нас 1 месец покасно дојде вирусов.

13. Arja

Arja Популарен член

Во последно време се повеќе луѓе зборуваат за нивни блиски - пријатели или роднини, на кои им биле понудени пари за да се изјаснат дека смртта на нивни член во фамилија настанала поради Корона. Не сакам да кревам паника, некако ми нема ни смисла ова да се случува (која би била поентата ако бројот на смртни случаи во Македонија расте), ама пак не можам а да не се запрашам дали е вистина штом се повеќе луѓе го зборуваат истото. Што мислите вие? Имате ли слушнато за ваков случај?

14. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Мотив, кој би бил?

15. veteruska

veteruska Популарен член

Да се надоврзам и кој така лесно дава пари?

queen19 likes this.
  16. Arja

Arja Популарен член

Мислам дека имав видено некаде на интернет да ги истриеш стаклата со сапун (оној тврд сапун за раце) и потоа да ги избришеш со хартија па демек нема да се замаглуваат после. Не сум пробала, ама можеш да побараш на интернет уште некој начин или евентуално да пробаш дали овој функционира.

shz and cresa-jagoda like this.
  17. Arja

Arja Популарен член

Не знам, и мене ова не ми влегува во глава. Која би им била поентата.

18. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

:D
    Каков нуб си.
    Напротив.
    Доволно беше да пушти солза и да ве убеди во она што го лаже, пардон зборува.

Alisa22, JuLleE and *Amethyst* like this.
  19. DAngel

DAngel Форумски идол

Да излезе државата како попогодена од кризата за да добијат повеќе пари од помош.
    Како ЕУ кога делеше помош сега што даде на Србија колку на сите други држави од Западен Балкан заедно, затоа што се најпогодени од вирусот.

Не викам дека е точно, само имам слушнато слични тврдења од луѓе чија работа е поврзана со вирусов. А од нив ич ми нема смисла да идат такви тврдења. Само тие не збореа за плаќање туку за присилување на оние што тестираат да извадат позитивен тест по секоја цена. Едноставно, веќе ништо не верувам додека не се излезе со официјални информации затоа што веќе ништо не ми е реално.

По зборовите на Филип Дик: „реално е само тоа што не исчезнува кога престанеш да веруваш во него.“

1209, Feminka22, orevokrsacka and 5 others like this.
  20. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Непријатели се со Спасовски и на професионален план и у приватен живот. На големо.
    Градоначалник како и секој друг.
    Ќе подзакрпи некоја улица и на пиедестал ќе го стават.
    Ништо значително.

christinnn, BoaVista, JuLleE and 3 others like this.