Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Дискусија во 'Коронавирус' започната од LovelyGirl3, 26 јануари 2020.

1. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.198
    Дечки, чисто добронамерно: одете да завршувате обврски после 14 часот. И во маркети и во институции нема гужва тој период.
    Знам дека за секого не е изводливо ова, но за тие што можат е пожелно.
    Истата работа ќе ја завршите, со помалку гужвање...
    Јас ова го правев и кога работеа до 15ч зашто се ми е блиску и за 2мин бев дома. Буквално тие колоните од сликите по фб ги нема после 13-14часот нигде. Наутро е хаос, а и фер е да ги оставиме старите да завршат обврски на раат...

На mira.mira, Ivan4e04, Waverly Raven и 15 други им се допаѓа ова.
  2. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.411
    Допаѓања:
    260.135
    Најубаво. Јас некни така направив, во 15:15 појдов, пред полициски час. Кај нас се и тутунарите и банките се до 17 часот. Преку ден, особено во Стопанска, не се иде на ред. Вака, за 5 мин завршив, празна банката.

На cresa-jagoda, poppie и СуперДевојка им се допаѓа ова.
  3. Stache

Stache Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2019
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    815
    Градоначалник на Куманово негаивен ?

Maksim Dimitrievski

Почитувани пријатели, драги граѓани,
    - Ви се заблагодарувам од срце на сите пораки со подршка и желби за закрепнување.
    Сакам да ве информирам и Вас и јавноста дека вчера заедно со сопругата почитувајќи ги сите безбедносни протоколи и процедури направивме тестирање на Ковид 19 на сопствена сметка во неколку релевантни лаборатории во државата, воедно претходно и тестирање од страна на ЦЈЗ Куманово на сите членови од моето семејство.
    - Сите тестови се НЕГАТИВНИ
    Денеска од епидемиолошката служба при ЦЈЗ Куманово побарав да ги разгледа резултатите од тестирањата, по потреба да го повтори тестирањето и под ИТНО да достават барање за укинување на решенијата за самоизолација за мене и членовите на моето семејство и сите мои контакти посочени во епидемиолошка анкета.
    Се надевам дека моето барање ќе биде итно разгледано и реализирано во рамки на процедурите бидејќи покрај негативните тестови здравствената состојба на мене и семејството е добра и не постојат никакви симптоми ниту показатели на инфекција од Ковид 19 со цел да се вратам на секојдневните работни обврски и заедно со мојот тим во ОШЗС да продолжам со борбата против епидемијата во нашиот град и државата.
    - Ги отфрлам сите обвинувања околу наводната мојата позитивност, анатемата мора да се тргне.
    Посакувам брзо закрепнување на сите мои граѓани кои во моментов се борат со болеста а на сите останати да ги почитуваме мерките и да држиме социјална дистанца.
    #StopCorona

Извор: https://www.facebook.com/MaksimDimitrievskiOfficial/posts/1874404216023343

Истово се случува со повеќе луѓе, посебно оние коишто се во лош однос со властите..

На cresa-jagoda и zhap4e им се допаѓа ова.
  4. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Ајдеее... Кои други се 'позитивни'? Или нова непотврдена теорија е?

5. Aneta92

Aneta92 Популарен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2016
    Пораки:
    569
    Допаѓања:
    2.867
    Дали некој правел тест во болницата Жан Митрев ? За колку време даваат резултати?

6. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Брисот ми го земаа во Ремедика ама го изработија во Жан Митрев. Утредента беше готов. Може ако го правиш директно таму истиот ден ќе биде готов.

7. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Така и изгледаше од старт, @Stache :) Градоначалникот на Чешиново-Облешево исто.
    Нека се одмотува клопчето.

На cresa-jagoda, 1209, An-na и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Zaljubena26

Zaljubena26 Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    2.267
    Допаѓања:
    31.282
    Немам коментар. :x Истиве муабети се вртат и за многу од оние лица кои се во самоизолација а наводно се позитивни. Човек стварно да се замисли пред да се тестира...

На cresa-jagoda, Tanjamm, candy.cane и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Stache

Stache Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2019
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    815
    Можеби за нас, обичните смртници, не би правеле вакви "ујдурми", но сигурно играат некаква игра со луѓе коишто не им одговараат.

На candy.cane, poppie, queen19 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Zaljubena26

Zaljubena26 Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    2.267
    Допаѓања:
    31.282
    И тоа што викаш. Иако било кој може да настрада доколку од некоја причина им затреба бројка.

11. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.411
    Допаѓања:
    260.135
    Заговор :rofl::rofl:
    Работава е пресмешна. Ќе поверував да идеа локални избори.
    Максим, ако сакаа ќе го решеа пред короната.
    Мислам, стварно ќе му подметнат позитивен тест и ќе се стават во карантин?
    Јас не знам како е негативен, ама намалете со теориите на заговор копи паст на Инфомакс.

Максим негативен на 8 ми ден од самоизолација, 5 чекал за резултати, а кој знае од кога е заразен. Опција излекуван не ви паѓа на памет или поатрактивно е заговори, па наместено му е.

И самиот Максим не знае кај тера, а вакви работи од Градоначалник кој има најмногу заразени, да се расфрла со вакви работи, ми е неодговорно.
    Или ќе собира поени?
    Вчера плачеше, денес негативен бил.
    Смешки.

На mira.mira, Ivan4e04, VDT2906 и 15 други им се допаѓа ова.
  12. Igle

Igle Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.728
    Допаѓања:
    18.443
    Страшно колку многу политика е замешана во работава. Овие нашиве еднаш да постапеа без собирање поени и калкулации од политички аспект. Аман.
    После народот нема доверба, е па нема нит ќе има.

На oblace1, cresa-jagoda, referentka и 7 други им се допаѓа ова.
  13. Stache

Stache Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2019
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    815
    Не е единствен, изгледа не знаеш каква е политичката состојба во државата. Инаку да, ако си излекуван би имал антитела и би демантирал дека не бил заразен.

14. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.867
    Допаѓања:
    41.234
    Многу е возможно едноставно да е веќе....излечен?

На Dennings, oblace1 и JuLleE им се допаѓа ова.
  15. queen19

queen19 Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    1.845
    Не е само Максим туку и еден раководител на центар за упавување со кризи и член од кризниот штаб исто негативен по две тестирања вчера во приватна болница

На cresa-jagoda, Tanjamm, Stache и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.411
    Допаѓања:
    260.135
    Знам многу убаво. Знам и какви се' градоначалници излегоа, а отприлика ја знам и работава со Максим.
    Од самиот почеток ги политизира работите.
    И да е негативен, нека бара да му биде повторен тестот, нека бара да се провери работата, нека се провери дали е излекуван, ама најлесно е вака, теории на заговор, политички местења за време на пандемија.
    Еве, баш за Максим се фатија. Ќе му местат корона.
    За малку ќе поверував.

На oblace1 и L.i.n.a.a им се допаѓа ова.
  17. queen19

queen19 Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    1.845
    Не сакам да продавам политика ама како баш државниот врв не знаел дека биле направени тестови на градоначалникот и кризниот штаб и како баш ден пред да се откријат резултатите тие колективно дошле во Куманово? И што барал минстерот за образование на седница на кризен штаб? Може и грешам не знам
    А и Оливер ич не го сака

На cresa-jagoda и Tanjamm им се допаѓа ова.
  18. Grungie

Grungie Популарен член

Се зачлени на:
    6 септември 2013
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    2.249
    Za Maksim sum 100% sigurna deka mu namestija pozitiven rezultat, od sam start se gledashe deka sakat da go sabotiraat, za da ja skrati aktivnosta so kumanovskiot krizen shtab, koj vprochem uste pred eden mesec barashe poostri merki za Kumanovo, koe sega e najzarazeno! (So ogled na broj na ziteli)
    Odamna se znae deka se mnogu sprotivstaveni so Oliver, koj sakashe na perfiden nachin da mu podmetne odgovornost za neizoliranje bla bla .. sega ne e izlekuvan, tuki voooshto ne ni bil pozitiven

На cresa-jagoda, Tanjamm, Stache и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Grungie

Grungie Популарен член

Се зачлени на:
    6 септември 2013
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    2.249
    Ako se testira krizen shtab, ne se cheka 4 dena za rezultati, ova e zatoa sto site od vrvot znaele deka negativen e. Apla namestena rabota

На cresa-jagoda и Tanjamm им се допаѓа ова.
  20. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    3.912
    Допаѓања:
    31.673
    И ја не сфаќам која е поентата со Максим. Да му наместеа на Мицко :D може ќе имаше логика. Да бил толку јак фактор Максо, ќе му ги излажирале и овие резултати, пошто нели све иде преку јавно здравје, а него сега и од таму му стигнале негативни.
    Се шалам секако, ама озбилно не мислам дека има некоја теорија на заговор, само веќе се сомневам во веродостојноста на тестовите. Нешто слично нели беше и со лекарот од Плодност, негативен, па позитивен, па после два дена пак негативен. Да се чудиш како вака може да им варираат тестовите.
    А и овој Максо многу сака центар пажња да е, дури патетично веќе изгледа. Дај или збори човек со отворени карти или не обиколувај ко киша око Кравуевца.

На Ivan4e04, VDT2906, Mrs. Lovett и 10 други им се допаѓа ова.