Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Discussion in 'Коронавирус' started by LovelyGirl3, Jan 26, 2020.

1. Xana1318

Xana1318 Истакнат член

I ja toa se prasuvam

le.soleil likes this.
  2. candy.cane

candy.cane Популарен член

@Amelia сите фризерници и козметички салони што ги знам си работеа до сега. Не прави некоја разлика.

И одмор во Охрид е одмор. Еве јас би одела таму летово. Зар ќе се трзне некој да ми рече дека сум себична што помислувам на тоа?
    Се читате?:)

Точно, автобуси авиони се потенцијална опасност за ширење, ама и од Скопје до Битола со автобус се патува.

Има луѓе што живеат преку цела година со парите од туризам. Кој не сака нека не оди на одмор, кој сака нека оди ако смее да се оди.

И не знам како моето (не)одење на одмор ќе смени нешто кај тие што не земале плата овие 2 месеци.

zhap4e, lovestoneddd, crimson and 4 others like this.
  3. Amelia

Amelia Популарен член

Така се збори, ега да не точно, бидејќи има олабавувања, од утре се почнува да работи, после 1 мај демек и локали

4. Amelia

Amelia Популарен член

Нема само ти да одиш тоа е проблемот, ќе биде преполно, ако нема мерки

Angie1432 and ohlalalala like this.
  5. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Полициски час ќе има,како и за се до сега ќе одиме по примерот на србите.
    И што ако се отворат локалите? Пазете си се вие и немате гајле луѓе.Дај не дигајте паника.

candy.cane and ЕденЧлен like this.
  6. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Не е одлучено,следат однесување на граѓани,па ќе кажат деновиве како ќе биде за 1 мај.

ohlalalala, candy.cane and Amelia like this.
  7. VDT2906

VDT2906 Форумски идол

zhap4e likes this.
  8. candy.cane

candy.cane Популарен член

Ама јас сум таму цело лето, откако знам за себе. Карантинов нема да ме спречи во тоа. Нема да седам на 40 степени во Скопје. Ќе ме избркаат од Охрид? Ќе ми забранат наа плажа да одам?
    Не сфаќам која би била солуцијата.

9. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Ти текнува на анкетата од Шутка од почетокот на кризава?

JuLleE and KateKane like this.
  10. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Cka likes this.
  11. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Објасни Министерот зошто може да е негативен сега.
    Излекуван е најверојатно, не се знае кога точно е заразен, на 12 април мислам бил тестиран. Меѓу двата тесто исто така имало подолг период.
    Како ќе му наместат позитивен тест, кога и овие два прво одат во статистика кај ИЈЗ?
    Зошто на Мицковски не му наместија?
    Мислам ќе местат позитивен тест и цела Влада ќе се става во изолација?
    Остајте што се скарани со Оливер, не верувам дека е наместен.
    А Максим кои драми ги прави во криза па само.
    Ти некни друго коментараше...

12. Jana06

Jana06 Форумски идол

Треба. Се тестираш, чекаш резултати и седиш дома во случај да си позитивен. А не да криеш и дека си тестиран. Скоро па Цаца е.

13. Mantub

Mantub Форумски идол

Да прашам дали тој колегата на Максим чиј татко бил позитивен, дали колегата бил позитивен во моментот на тестирање на Максим? Пошо ако бил позитивен значи Максим имал првостепен контакт со заболен и не требало да излегува ако се тестирал и чекал резултати. Ако не бил колегата потврдено заболен во моментот кога чекал Максим резултати, нели е тоа второстепен контакт и не е задолжителна изолација? Не сум ич во тек со случајов

14. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се вброи Малта меѓу најдобрите Европски земји кои одлично се справуваат со пандемијата. Вчера веста одекна како бомба и многу се израдував.
    33 оздравени плус. Ќе видиме за денес.

Иии да ви кажам делфини ни се појавија на гости,често се гледаат во одредени градови. :inlove:

15. lost123

lost123 Форумски идол

Дали денес ќе се одлучува за престојниов викенд што следи како ќе биде со полицискиот час?

Cutiepie1 likes this.
  16. An-na

An-na Форумски идол

Што е со автобусиве на ЈСП и возниов ред? Нормални ли се! Има ли некој нормален останат во државава!?
    До сега не сум го приметила распоредот бидејќи не користам автобус, ама денес проверував бидејќи на мајка ми и требаше. Па така, автобусите сообраќаат по саботен возен ред од 5 до 9 наутро и од 13 до 19 попладне. Периодот измеѓу нема автобуси :^) И сега, што да прават пензионери на кои им е дозволено движење до 12ч? Да излеза до банка, продавница, аптека итн. е просто невозможно до 9ч да завршат работа за да го фатат последниот автобус, а следниот е после 13ч кога не им е дозволено движење |(
    Абре ГЕ-НИ-ЈАЛ-ЦИ сме!!! Алал да им е на сите кои ги смислуваат меркиве :fubar:

P.S.love, Cka, Ivan4e04 and 10 others like this.
  17. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

.
    Неточно.
    Членовите на општинскиот штаб се тестирани 3 дена пред состанокот со министрите, резултатите како приоритетни биле готови уште истиот ден, за што постои и запис а никој не ги известил тестираните.
    Пази која распашана команда од органите за контрола кои се под надлежност на министерот, го пуштаат на состанок при тестирани и "заразени" особи.

И од кога тоа треба слепо да и се верува на власта, дури и ако си дел од неа ?
    Градоначалникот ги испочитувал прописите, соодветно заштитен и со амбулантно возило, а не сопствено, се упатил на втор тест.

Значи он ќе одговара за кршење на самоизолација за вирус кој го нема, а власта никоме ништо, и покрај десетиците лажни позитивни тестови за кои ние знаеме, којзнае колку луѓе има на кои им е речено дека се заразени а не се.

Cka, cresa-jagoda and zhap4e like this.
  18. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Не и верувам секогаш. Се зимам со резерва, ама го зимам и Максим со резерва. Конкретно не верувам дека им е подметнато.
    Уште пред да излезе Филипче реков дека најверојатно оздравен. Не знаеме точно кого е заразен, ниту он, ниту членовите.

За казнувањето, еднаш барате да се казнуваат сите, да нема посебен третман. Максим можел да побара дома да дојдат, Жан и дома одат. Ама он појдол и на плус прегледи.
    Од дома излегува како позитивен.
    Многу пропусти има, а еве очигледно и од протокол треба веќе да ги проверуваат луѓето дали се тестирани или не.

BoaVista likes this.
  19. John Snow

John Snow Форумски идол

Е што органите Стоунд, ако ме тестирале постои можност да сум позитивен. Знаејќи го тоа пак си шетам по состаноци место дома да ги чекам резултатите и државата е крива после ? Несовесност е тоа мора да се сложиш.
    А за подметнати резултати не знам и не сакам да верувам у такви теории.
    Читам вчера за вакцина си пишала, као ја нашле. Знаеш колку време треба да се најде вакцина? Јапанците 10 години работат на вакцина против сарс и уште ништо нема а против ковид за 5 месеци и веќе готова била. Булшит

Nausicaa, BoaVista, Mantub and 4 others like this.
  20. Ang_ela

Ang_ela Популарен член

Не е точно дека вирусот го немал. На серолошки тест во Систина кај Максим е најдено присуство ма IgM антитела, што значи кај него бил присутен вирусов во скоро време. Интересно е што Максим никаде не го спомнува тестирањето во Систина туку само негативните тестови од Жан Митрев и Биотек.

Last edited: Apr 27, 2020