Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Дискусија во 'Коронавирус' започната од LovelyGirl3, 26 јануари 2020.

1. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.485
    Допаѓања:
    191.099
    Ама ако има од претходно, значи не е никаква баба рога. Колку време било присутно без да го забележат? Имало ли навала на болнични интервенции или зголемен број починати? Ако поминало незабележано, значи вакцината не ни е последно прибежиште, па уште да ја шибаме недоволно тестирана. А лек ќе се најде, кај мене брчат дека лекот кој не бил ефикасен за Еболата, засега дава ефект во критични случаи.

На cresa-jagoda, elenaxbbg и DAngel им се допаѓа ова.
  2. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.252
    Допаѓања:
    39.639
    Е со ваков тест опишан од тебе погоре, водат и базираат случај против градоначалникот Максим.
    :)

На cresa-jagoda, темјанушка, zhap4e и 3 други им се допаѓа ова.
  3. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    3.912
    Допаѓања:
    31.673
    Ја не мислам дека Максим го тестирале преку крв во Систина дали има антитела (за таков тест јас зборам), туку е тестиран со тестовите од јавно здравје, за присуство на вирусот.
    Против Максим водат случај дека не почитувал правила за изолација после позитивен тест, туку го напуштил домот и отишол да се тестира. Што би било кога секој позитивен си појде сам да се тестира? Или Максо градоначалник, па му се може.
    Искрено, и не ме интересира. Со тек на време ваљда ќе се дознае што и како е вистината и со Максим.

На 1209, JuLleE, happygirl и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    Или го има вирусот од порано или пробаа да им пројде дека починале луѓе од корона,а нема врска.
    Се надевам е првото.

На cresa-jagoda и темјанушка им се допаѓа ова.
  5. Stache

Stache Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2019
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    815
    Welp, ако не загрозил ничие здравје тогаш нема проблем, не знам што "напињате" толку..

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  6. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.670
    Допаѓања:
    126.504
    Zatoa sto nemase vo Italija. Bea koncentrirani samo na Kina. I se testiraa samo tie sto idea od Kina. E koga fati Italija a i tamu vekje se somnevaat deka virusot haral porano od prviot pacient, a znaeme kolku dojdoa od Italija za NG i praznicite pa ete ti. Nemase testiranja nemase bolest.Sega imame testovi ima virus. Se povekje mislam deka e ova nekoja globalna igra. Sega gledam na RTL Direkt bas za toa zboruvaat. I kako e mozno kaj site zemji vo isto vreme da se otvaraat merki. Mnogu raboti mi se zbunka. Ama toa kje doznaeme posle nekoi godini.

На cresa-jagoda, темјанушка, P.S.love и 6 други им се допаѓа ова.
  7. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    И јас за тие зборам во систина такви демек имале и по муабетот и јас се мислев да правам. Не знам што да кажам тие вилаат дека детектира игм огг на ковид 19.

8. candy.cane

candy.cane Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2017
    Пораки:
    1.684
    Допаѓања:
    8.984
    А што ќе смени ако дознаете дека сте го прележале вирусот?

9. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.346
    Допаѓања:
    19.854
    Далеку од тоа дека треба да водиме сметка за комшиите кој што прави, ама па знаејќи им ја ситуацијата стара неподвижна и слепа жена со син кој има исто здравствени проблеми, човечки е да се загрижиш ако подолго време не ги видиш. Бар на врата тропни види дали се живи ако не пак викни полиција.

На cresa-jagoda, темјанушка, elenaxbbg и 2 други им се допаѓа ова.
  10. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    7.002
    Допаѓања:
    37.235
    Кај мене лично многу работи. Дијагнозите кои ги имам, може да излезат погрешни.

На kikin му/ѝ се допаѓа ова.
  11. candy.cane

Се зачлени на:
    1 ноември 2017
    Пораки:
    1.684
    Допаѓања:
    8.984
    Ама дали ќе ти смени нешто пример да почнеш нова терапија да примаш, ило колку да знаеш дали ти е утната дијагнозата?
    Не сфаќам зошто би се ставале на такоб стрес, освем ако моментално не ни прави некоја промена или ако ете пробувамр да дознаеме кој од кој се заразил.

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.393
    И што ако не се загрижиш, не си човек? И мене да ме прашаш кој комшија кога излегол појма немам, затоа што не ми е гајле, не е моја работа. Ако видам некој дека има некаков проблем на лице место ќе помогнам, а дека ќе одам по врати да ги проверувам луѓето дали се живи и здрави тоа мало морген. Неподвижна била ама живеела со син. Само во македонија ти го берат гајлето кога си излегол, кога си се вратил

На CameliaMiller, Spidy, crimson и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.092
    Допаѓања:
    131.395
    Можноста да го имало пред првиот официјален случај им создава паника или страв,или пак двете.За peace of mind им е,веројатно.

На candy.cane и fana им се допаѓа ова.
  14. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.360
    Допаѓања:
    119.451
    Јас сакам да направам од тој во систина преку крв. Скоро па убедена сум дека имав корона. На почетокот на февруари

На L.i.n.a.a и Cutiepie1 им се допаѓа ова.
  15. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.670
    Допаѓања:
    126.504
    @Mantub ne e toa berenje gajle od seir. Tuku koga zivees vo zgrada ednostavno se grizis za lugjeto okolu tebe. I ne mora vo zgrada. Od kukja da vidis deka nekoj ne izleguva, deka nesto nevoobicaeno se slucuva pa kje tropnes , kje viknes policija nesto. Ama toa e. Ne sme site isti.

На cresa-jagoda, elenaxbbg, oblace1 и 2 други им се допаѓа ова.
  16. monibejbi

monibejbi Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2010
    Пораки:
    1.971
    Допаѓања:
    2.233
    Како не им е Страм на Судиине од Уставен да ја поништат одлуката на Влада за Намалување на платите.
    Ја сфаќам секој учел сака плата да си земе, но човечност и солидарност мора да постои во ваква ситуација.
    Па ова е вонредна ситуација буџетот се празни, има куп што неработат сега и сврзуваат некако карај со крај.
    Па ако треба во вакви моменти и 3 месеци нека си скратат некои луксузи.
    Докторите, Полицијаа тие се сега што заслужуваат највеќе.
    Незнам во оваа ситуација Нека Реагира Претседателов неможе на секој како ке му текне дасе однесува.Ова е безобразие.

На cresa-jagoda, moon-sparkle, thelittle17 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. candy.cane

Се зачлени на:
    1 ноември 2017
    Пораки:
    1.684
    Допаѓања:
    8.984
    Зависи каков е односот помеѓу станарите. Јас со сите освен едни комшии сум само на здраво. На голем дел и име не им знам, а на никој немам на гости отидено. За некои не сум ни сигурна во кој стан се.
    Во зграда си, нормално е со некој да не се видиш поголем период.

На eta, Spidy, Mantub и 2 други им се допаѓа ова.
  18. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.425
    Допаѓања:
    8.600
    Каков случај против Максим? Кој фактор е тој во државата, па во ваква кризна ситуација баш него ке го мозгаат...О боже мој.
    Да сакале да го тргнат ке го наместиле за далеку поозбилна работа, многу порано пред вирусов, зошто и тој е далеку од поштен и чист. Ама не, знаеле они дека ке се појави озбилен вирус и само го чекале вистинскиот момент и ете го.
    Одамна се знае за несогласувањата со премиерот, уште пред да биде градоначалник. Што е и сосема, сосема небитно сега.
    Човекот бил позитивен, го прелегал и тоа е тоа. Тоа што он излезе глуп и прост е друго. Ама тоа е, од човек без штоф градоначалник не бива. Со секоја своја изјава и постапка само се глави и е смешен.

Како што секој позитивен на корона мора да ги почитува протоколите и препораките така и тој. Има на десетици обични граѓани казнети со по 1000, 2000 евра за непочитување на истите, некои и кривични пријави имаат добиено.
    Он е градоначалник, влијае кај многу поединци со своето однесување. Од тука треба да биде уште по одговорен, а не да режира шпански серии.
    Затоа треба и да одговара, на место е секоја пријава. Човекот излезе бетер од Цаца.

Муабетиве го местат Максим, се ала ке не чипираат, местат 5г антени додека седиме дома, ако ти е лошо иди да ти пребаат, само господ може да не спаси од корона, не прскаат и ни го поматуваат паметот итн. До недоглед може да идам.

На Purplelilac, Jana06, Biljarkata и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Amelia

Amelia Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    2.301
    Допаѓања:
    1.734
    Знам дека скоро сите одат на работа, бидејќи не бива. Но гледаме се е поопуштено, и бројот се намалува. Но, прашање е дали навистина е намален или лажно намалување на пандемијата поради изборите се гледа дека на големо се спремат. Лично јас повеќе од 2 месеци не излегувам од дома, освен по потреба, но веќе гледам се е опуштено и мерки и намален број на заразени, па така и јас се опуштам, направам некоја прошетка на природа нормално не каде што има гужва се придржувам строго кон мерките. Но, пред пандемијата се пријавив за платена пракса и од заводот ми е одобрен проектото, но малку имам паника иако веќе сум опуштена не знам што да правам, а и кога пак размислам сите одат на работа.

На cresa-jagoda, DraganFem, thelittle17 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.943
    Допаѓања:
    164.090
    Е што се влошило сега?!
    Цела патологија да ја пишам. Не е добар, ете тоа е. И не е шега.
    Како за починатите што копавте.

Не е точно дека одат сите на работа. Можеби вашата околина, ама многу фирми се дома. Јас не знам некого кој почнал нормално да оди на работа.

На Xana1318, cresa-jagoda, CameliaMiller и 3 други им се допаѓа ова.