Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Discussion in 'Коронавирус' started by LovelyGirl3, Jan 26, 2020.

1. Bridget

Bridget Форумски идол

И изненaдувaњетo е...штo? Декa вo држaвaтa се лaже, суши, крaде, мaнипулирa и aкo ги прoвериш верoјaтнo и вoшки имaaт? Или се неспoсoбни? Или здрaвствoтo е сaчувaј Бoже? Јaс знaм декa нaјгoлем дел oд нaрoдoт се пoпaли нa Венкo и пoзнaт ми е тoј ментaлитет дa се идoлизирaaт луѓе леснo, aмa реaлнo дa се oчекувa преку нoќ дa излезaт кoмпетентни луѓе, здрaвствoтo дa се oпрaви, пoлитикa дa се не се мешa, лaбoрaтoрии и експерти нa нивo мaгичнo дa се пoјaвaт...секaкo декa не. Зaтoa читaј си СЗO и кулирaј, крими серии oд пoчинaти лицa oд пред 3 месеци кoи не мрднaле oд дoмa и немaле кoнтaкт сo луѓе a гo нoсaт вирусoт вo свoетo скoрo рaспaднaтo телo...ту мaч непoтребнa дрaмa.

M.B. and happygirl like this.
  2. An-na

An-na Форумски идол

Серолошкиве тестови од Систина се нешто како пнеумослајд? Ако се слични, тогаш би требало да се точни, оти пнеумослајдот е прилично точен.
    Некое медицинско лице да појасни ако може?

kikin likes this.
  3. An-na

An-na Форумски идол

:rofl: :rofl: :rofl:
    Ги најде :^) Сеа гледам зошто си ти “искулирана” :drunk:

zhap4e likes this.
  4. Bridget

Bridget Форумски идол

Сoри, Велo Мaркoвски слушaј гo.

JuLleE, happygirl and LivingGlam like this.
  5. An-na

An-na Форумски идол

Ни него не го слушам ;) Никој посебно, а сите ги читам (дури и СЗО :o)

6. Bridget

Bridget Форумски идол

Дa, и нa крaј oд се' ислушaнo ти сaмa ќе прoцениш (кaкo експерт нели) кoјa е прaвaтa вистинa. Oдличен пристaп.

JuLleE likes this.
  7. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Ме прашуваш една докторка од кај знае ? Сигурно знае од мене и тебе повеќе. Јас не лупам инфо на своја рака, го кажувам за Систина тоа што го имаат кажано бројни медицински лица, и плус потврда за истото преку неколку случаи во кои се испостави дека тестот потфрлил. Починатиот Кумановец од Корона, имсше негативен тест у Систина. Што уште да се каже?!

8. An-na

An-na Форумски идол

Па коа сите лажат :D
    Слушај си ги ти СЗО и уживај. Остај не нас “експертите” да чуеме и поинакви размислувања :wasntme: :^)

Stache likes this.
  9. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Од кога тоа не смееме да имаме право на критичка мисла или право да бараме одговор ?
    Од кога тоа слепо треба дда и се верува на било која власт,поготово нашата ?

Авторитативен популизам, нема што.

10. kikin

kikin Популарен член

Хммм. Мислам дека зборуваш зa тестот со зимање брис за тоа дали едно лице е заболено. Не ретко се случи и тие од ијз да покажат негативен па после позитивен. Значи, да не се контраме безвезе. Како што кажа, ни јас ни ти не сме мед лица па да ја оправиме работата. А за тестовите кои едино систина ги прави за антитела, еве, повеќе им верувам на нив - мед лица, отколку тебе. Sorry

candy.cane, Purplelilac and Jana06 like this.
  11. Jana06

Jana06 Форумски идол

Па баш тоа е муабетот. Како на 'една докторка' и веруваш, а на повеќето епидемиолози не?

Purplelilac likes this.
  12. menina

menina Активен член

Мене ми кажаа дека тестот може да даде грешно само во случај да сум позитивна ама во рана фаза. Ми земаа крв од вена и со тој тест се гледа бројот на антитела. Има два параметри. Ако двата се позитивни тогаш го имам моментално вирусот и го пренесувам. Ако двата се негативни ниту го имам вирусот ниту имам антитела. Ако едното е позитивно другото негативно сум го имала и имам антитела(и бројот на антитела ќе ми го кажат) а ако е обратно тоа значи дека сум го поминала вирусот али скоро и сеуште можам да го пренесам и мора да седам во изолација.
    А ако е негативен се препорачува да го направаам тестот со брис бидејки тој ќе покаже и доколку сум во рана фаза на вирусот.( Единствена опција каде што серолошкиот може да биде грешен)
    Тестот го праваам во приватна клиника во Мадрид и сметам дека барем тука докторите знаат што прават.

JuLleE, Izaabella, Mantub and 4 others like this.
  13. zhap4e

zhap4e Форумски идол

еми ај ќе ќутиме и ќе се правиме дека фацата Филипче и експертчињата шо излегоа да го оправдаат со тоа "како вируфчето седело у женичката", вклучително и судска медицина е океј. Кривична за сите нас шо си дозволуваме да нарушуваме углед на лепи Цане &co. :D Пошо тој е стилот на влада,а и групичкава чак на форумов што од петни жили брани неодбранливи глупости:D

An-na and lovestoneddd like this.
  14. Bunny2

Bunny2 Популарен член

15. An-na

An-na Форумски идол

Затоа имаме многу искулирани ликови тука |( Коа слепо следиш вакви “експертски” организации кои менуваат мислења како дувне ветрето :^)

Stache, Bunny2 and lovestoneddd like this.
  16. Bridget

Bridget Форумски идол

Амa пaк и не мoжеш зaрaди тoa дa oтфрлиш се' штo излегувa oд нивнa устa, сепaк, мнoгу рaбoти препишувaaт држaвите едни oд други. Не oти сите ги свикaле свoите експерти, нaпрaвиле aнaлизи и дoнеле нaјбезбoлни решенијa.

JuLleE and g8lQQk like this.
  17. kikin

kikin Популарен член

Епа како што читав, истите холандски тестови и шпанија ги одобрила (овие за кои јас зборам што ги имаат во систина)., и да, едино ако Игг е позитивно значи дека си имал во минатото и имаш антитела, а ако и игм е позитивно тогаш може да имаш моментално.
    Anyway, нема што да објаснувам повеќе. Ти им кажа доволно. :)

menina likes this.
  18. Jana06

Jana06 Форумски идол

Сеа ќе ти речат Ааа штом е во Мадрид немаш гајле, таму сигурно се точни серолошките, овде кај нас се прават малверзации да дојдат до пари :D

eli25 and kikin like this.
  19. menina

menina Активен член

Па не знам не викам дека во мк се грешни, но тука никакви скандали со тестови немаше.
    Нит теории на заговор :D
    Доктортката многу убави ми објасни како иде, дури ми ја даде опцијата каде што можеби ќе е грешен. Некако повеќе доверба имам тука.
    Но факт е дека во мк све што се прави мора да му се најде група на луѓе што ќе има инфо од некаде дека не чини, не е точно или само да се краде :sweat:

20. zhap4e

zhap4e Форумски идол

сачувај боже да посакам поодговорна и нормална влада која прави нешто добро за нас :D коа сите потфрлаат, нормално е и ние - типично ни е. Коа сите се супер, божеее не сме ние Германија, нормално со малку пари, луѓе, капацитет да не сме тоа-тоа. Знам де. Кулирај си ти :D