Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Дискусија во 'Коронавирус' започната од LovelyGirl3, 26 јануари 2020.

1. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.976
    И изненaдувaњетo е...штo? Декa вo држaвaтa се лaже, суши, крaде, мaнипулирa и aкo ги прoвериш верoјaтнo и вoшки имaaт? Или се неспoсoбни? Или здрaвствoтo е сaчувaј Бoже? Јaс знaм декa нaјгoлем дел oд нaрoдoт се пoпaли нa Венкo и пoзнaт ми е тoј ментaлитет дa се идoлизирaaт луѓе леснo, aмa реaлнo дa се oчекувa преку нoќ дa излезaт кoмпетентни луѓе, здрaвствoтo дa се oпрaви, пoлитикa дa се не се мешa, лaбoрaтoрии и експерти нa нивo мaгичнo дa се пoјaвaт...секaкo декa не. Зaтoa читaј си СЗO и кулирaј, крими серии oд пoчинaти лицa oд пред 3 месеци кoи не мрднaле oд дoмa и немaле кoнтaкт сo луѓе a гo нoсaт вирусoт вo свoетo скoрo рaспaднaтo телo...ту мaч непoтребнa дрaмa.

На M.B. и happygirl им се допаѓа ова.
  2. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    7.002
    Допаѓања:
    37.231
    Серолошкиве тестови од Систина се нешто како пнеумослајд? Ако се слични, тогаш би требало да се точни, оти пнеумослајдот е прилично точен.
    Некое медицинско лице да појасни ако може?

На kikin му/ѝ се допаѓа ова.
  3. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    7.002
    Допаѓања:
    37.231
    :rofl: :rofl: :rofl:
    Ги најде :^) Сеа гледам зошто си ти “искулирана” :drunk:

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.976
    Сoри, Велo Мaркoвски слушaј гo.

На JuLleE, happygirl и LivingGlam им се допаѓа ова.
  5. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    7.002
    Допаѓања:
    37.231
    Ни него не го слушам ;) Никој посебно, а сите ги читам (дури и СЗО :o)

6. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.976
    Дa, и нa крaј oд се' ислушaнo ти сaмa ќе прoцениш (кaкo експерт нели) кoјa е прaвaтa вистинa. Oдличен пристaп.

На JuLleE му/ѝ се допаѓа ова.
  7. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.252
    Допаѓања:
    39.639
    Ме прашуваш една докторка од кај знае ? Сигурно знае од мене и тебе повеќе. Јас не лупам инфо на своја рака, го кажувам за Систина тоа што го имаат кажано бројни медицински лица, и плус потврда за истото преку неколку случаи во кои се испостави дека тестот потфрлил. Починатиот Кумановец од Корона, имсше негативен тест у Систина. Што уште да се каже?!

8. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    7.002
    Допаѓања:
    37.231
    Па коа сите лажат :D
    Слушај си ги ти СЗО и уживај. Остај не нас “експертите” да чуеме и поинакви размислувања :wasntme: :^)

На Stache му/ѝ се допаѓа ова.
  9. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.252
    Допаѓања:
    39.639
    Од кога тоа не смееме да имаме право на критичка мисла или право да бараме одговор ?
    Од кога тоа слепо треба дда и се верува на било која власт,поготово нашата ?

Авторитативен популизам, нема што.

На candy.cane, АнеАце и Biljarkata им се допаѓа ова.
  10. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Хммм. Мислам дека зборуваш зa тестот со зимање брис за тоа дали едно лице е заболено. Не ретко се случи и тие од ијз да покажат негативен па после позитивен. Значи, да не се контраме безвезе. Како што кажа, ни јас ни ти не сме мед лица па да ја оправиме работата. А за тестовите кои едино систина ги прави за антитела, еве, повеќе им верувам на нив - мед лица, отколку тебе. Sorry

На candy.cane, Purplelilac и Jana06 им се допаѓа ова.
  11. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Па баш тоа е муабетот. Како на 'една докторка' и веруваш, а на повеќето епидемиолози не?

На Purplelilac му/ѝ се допаѓа ова.
  12. menina

menina Активен член

Се зачлени на:
    31 март 2020
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    97
    Мене ми кажаа дека тестот може да даде грешно само во случај да сум позитивна ама во рана фаза. Ми земаа крв од вена и со тој тест се гледа бројот на антитела. Има два параметри. Ако двата се позитивни тогаш го имам моментално вирусот и го пренесувам. Ако двата се негативни ниту го имам вирусот ниту имам антитела. Ако едното е позитивно другото негативно сум го имала и имам антитела(и бројот на антитела ќе ми го кажат) а ако е обратно тоа значи дека сум го поминала вирусот али скоро и сеуште можам да го пренесам и мора да седам во изолација.
    А ако е негативен се препорачува да го направаам тестот со брис бидејки тој ќе покаже и доколку сум во рана фаза на вирусот.( Единствена опција каде што серолошкиот може да биде грешен)
    Тестот го праваам во приватна клиника во Мадрид и сметам дека барем тука докторите знаат што прават.

На JuLleE, Izaabella, Mantub и 4 други им се допаѓа ова.
  13. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    еми ај ќе ќутиме и ќе се правиме дека фацата Филипче и експертчињата шо излегоа да го оправдаат со тоа "како вируфчето седело у женичката", вклучително и судска медицина е океј. Кривична за сите нас шо си дозволуваме да нарушуваме углед на лепи Цане &co. :D Пошо тој е стилот на влада,а и групичкава чак на форумов што од петни жили брани неодбранливи глупости:D

На An-na и lovestoneddd им се допаѓа ова.
  14. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
  15. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    7.002
    Допаѓања:
    37.231
    Затоа имаме многу искулирани ликови тука |( Коа слепо следиш вакви “експертски” организации кои менуваат мислења како дувне ветрето :^)

На Stache, Bunny2 и lovestoneddd им се допаѓа ова.
  16. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.976
    Амa пaк и не мoжеш зaрaди тoa дa oтфрлиш се' штo излегувa oд нивнa устa, сепaк, мнoгу рaбoти препишувaaт држaвите едни oд други. Не oти сите ги свикaле свoите експерти, нaпрaвиле aнaлизи и дoнеле нaјбезбoлни решенијa.

На JuLleE и g8lQQk им се допаѓа ова.
  17. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Епа како што читав, истите холандски тестови и шпанија ги одобрила (овие за кои јас зборам што ги имаат во систина)., и да, едино ако Игг е позитивно значи дека си имал во минатото и имаш антитела, а ако и игм е позитивно тогаш може да имаш моментално.
    Anyway, нема што да објаснувам повеќе. Ти им кажа доволно. :)

На menina му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Сеа ќе ти речат Ааа штом е во Мадрид немаш гајле, таму сигурно се точни серолошките, овде кај нас се прават малверзации да дојдат до пари :D

На eli25 и kikin им се допаѓа ова.
  19. menina

menina Активен член

Се зачлени на:
    31 март 2020
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    97
    Па не знам не викам дека во мк се грешни, но тука никакви скандали со тестови немаше.
    Нит теории на заговор :D
    Доктортката многу убави ми објасни како иде, дури ми ја даде опцијата каде што можеби ќе е грешен. Некако повеќе доверба имам тука.
    Но факт е дека во мк све што се прави мора да му се најде група на луѓе што ќе има инфо од некаде дека не чини, не е точно или само да се краде :sweat:

На candy.cane, g8lQQk, MarigoldA и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    сачувај боже да посакам поодговорна и нормална влада која прави нешто добро за нас :D коа сите потфрлаат, нормално е и ние - типично ни е. Коа сите се супер, божеее не сме ние Германија, нормално со малку пари, луѓе, капацитет да не сме тоа-тоа. Знам де. Кулирај си ти :D