Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Дискусија во 'Коронавирус' започната од LovelyGirl3, 26 јануари 2020.

1. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Почна и со драми. Прво сум рекла не си го изгледала, после па не си го изгледала цело. Се надевам надвор од форумов си бољи правник. Поз Боа.

Бриџо, нов вирус е. Колку цврсти ставови треба да има научник кога во наука работите се базираат на доказ и се тргнува од некаква теорија за нешто? Со какви докази располагаат во моментов научниците? И самиот тој го зборува. И да,што е проблемот со “планот“? идеш ли на работа или од дома работиш? АКо идеш, зошо не седиш дома или зошто сите кои работат периодов од канцеларија не седат дома? Зошто ве жртвуваат државите?

2. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    3.912
    Допаѓања:
    31.673
    Ма јок. Тоа е Sci-fi за нас, неаме ние капацитет за тоа. А и што и да го изгледаш, ќе те убедат дека не е точно тоа што гледаш и слушаш.

На Bridget му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.976
    Не сум јас таа што вели дека има цврсти ставови и дека неговите ставови се во моја корист. Ти текнува кој го стави докторов на тапет со намена да убеди дека поддржува страна?

На BoaVista му/ѝ се допаѓа ова.
  4. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    3.912
    Допаѓања:
    31.673
    И ја се надевам дека у реалноста не си волку голем манипулатор Жабо. Позз ;)

5. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.394
    Допаѓања:
    260.022
    Чорба стана темата.
    Уште се докажувате и вие.
    Корона е мачја кашлица, светски заговор е, и сакаат да не држат во затвор.
    Многу брзо заборавија на Италија, и што тогаш пишуваа.
    Секој нека си верува во што сака.
    Луѓето се убедени дека вирус нема. Се е измислено.
    Цел ден тоа слушам по улици, низ социјалните мрежи.
    Ние сме таков народ, се додека не видеме со очи, не веруваме(facepalm)
    .

На Herrera, mkdvesna, Giovanna и 8 други им се допаѓа ова.
  6. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    а кои се тие цврсти ставови на Ловстоунд кои се толку спротивни од лабавите ставови на докторов? Пошто докторот не е далеку од она што јас го мислам и сум го прочитала од Ловстоунд или други на темава. Можда ете сум пропуштила некои од нејзините.

И, не ми одговори на она со работењето а и линкот за починатите од корона како ги сметаат.

Одлична сум Боа во многу ствари. Особено дебатирање и аргументирање. Во живо ама помалку време трошам на драми од твој тип. Ништо не докажуваш со тоа што си ми ги цитирала сите мислења за видеото освен дека ептем драмиш.

На Nigredo Odor и lovestoneddd им се допаѓа ова.
  7. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.976
    Што со работењето, што со починати како ги сметаат? Може ќе ти одговорев да знаев на што целиш.

8. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    За бројките дека се сите починати од корона а не од друго. Многу е јасно прашањето. Чак и докторот што го постираше погоре нема цврст став и по тоа прашање оти му фалат елементи кои им фалат и на други.

9. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.252
    Допаѓања:
    39.639
    Се буди и Италијанскиот народ Јуле, до парламент дојде работата, се ставаат прашалници на бројки на починати лица и кој се бил ставен како починат на сметка на короната. :)

Ќе дојде ден ќе збориме пак за ова.

На christinnn, темјанушка, cresa-jagoda и 4 други им се допаѓа ова.
  10. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.394
    Допаѓања:
    260.022
    Би сакала ти да си во право. Да не е толку опасна короната, еве нека се собере на карантинот. Барем се видовме со децата како луѓе.

На Angie1432, cresa-jagoda, green.eyes и 5 други им се допаѓа ова.
  11. renata77

renata77 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2009
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    8.605
    Полека станува јасно дека е некјоја глобална политичка игра да се предизвика медиумска и колективна хистерија.
    Мене многу ми е мило дека уште од почетокот не наседнав на овие теории.

Најпрво се посомневав во точноста на тестовите.Ова уште сосема на почетокот,кога беше случајот со Цаца.Мислењата ми беа жестоко оспорувани.

Потоа,домашниве ги подучував ништо да не дезинфицираат.Доволно е кога ќе се вртат да си ги измијат рацете,како и претходно пред пандемијата и толку.Некако ми беше сомнително како некои социјално позагрозени категории(роми на пр.,пијаници од околина никој не заболе).Да се пренесуваше преку кеси,на лопати ќе ги ринеа.
    Јас на пример,функционирам и функционирав исто,ама сосема исто во тој поглед.Без ракавици,без маска,без дезинфицирање и проветрување облека.Едноставно,како и претходно после оаѓање дома се пресоблекувам и мијам раце.Толку.И доволно е,ете.Ниту се разболев ниту некому му пренесив.

Единствена грешка ми беше што на почетокот следев нешто од пресовите на Филипче.На почетокот.Потоа направи неколку грешки со кои ни го потцени здравиот разум,за жал.Првиот пат беше со жената која додека била жива била негативна,кога умрела позитивна.Ајде тоа.После беше докторот од Плодност.И крај беа синот и мајката од Велес.Е тука пресеков.Не следам повеќе ништо,а уште помалку верувам.Ова е еден голем циркус,посебно со пресовите од самоизолација.Глупости живи.Прогласуваа луѓе починати од корона,кој бил дебел,кој бил грбав,кој имал притисок.Ти се молам.Се виде,сега пак слушам секој ден рекорди се рушат во оздравување.Избори се ближат.

Најверодостојни ми се мислењата на Вело Марковски и СЗО.Уште од почетокот.Филипче можи си е стручен,али како министер и во пандемијава потфрли.Не за друго,не требаше да тропа глупости и да кажува се и сешто.Некој кажа дека во други држави не биле толку транспарентни со медиумите и јавноста.Требаше на нив да се огледа и малку повнимателно,никој не го тера прес секоја вечер да образложува и да се плетка.Пиши мерки,статистика и толку.

На Ivan4e04, buba4e89, ALISA0000 и 6 други им се допаѓа ова.
  12. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    3.912
    Допаѓања:
    31.673
    Мило ми е, посебно па ако си толку добра како што си во манипулирање, онак пружам рака, експерт си.

На mkdvesna и queen19 им се допаѓа ова.
  13. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Боа, уживај си. Колку пати исповреѓа форумџики, се испонаша и никому ништо. Ако истресеш зелени и за мене не значи така е. Твој проблем си е во дискусија со луѓе. Чувај си го. Секој се бори на свој начин, твојот нека си е таков. Очекувај веќе ама и плескање. За мене ич гајле да не береш. Поз. Без дополнителна драма освен ако е на темава.

На ines.h, DAngel и lovestoneddd им се допаѓа ова.
  14. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.252
    Допаѓања:
    39.639
    Дали жената од Велес кај која наводно вирусот бил пренесен посмртно(?) , е ставена во листата на починати од Корона ?

15. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Не ги следам ни Марковски ни СЗО ама нели имаат спротивставени ставови?

Иначе, ако некој потфрли тоа се епидемиолозите. Филипче ако згреши нешто тоа е дека им верувал и се потпирал на нивното 'професионално' мислење, а можда и тоа што сакаше да биде транспарентен. И се согласувам дека не требаше секој случај детално да го образложува на 'експертите' кои само го чекаат на грешка. Само на нас и тоа малку ни беше дури имаше коментари како Вучич плачел, а нашиот многу ладен бил кога соопштувал смртни случаи. Леле кога ќе ми текне што се прочитав у темава, а сега што читам...

На M.B., mkdvesna, candy.cane и 6 други им се допаѓа ова.
  16. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.238
  17. renata77

renata77 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2009
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    8.605
    А зошто па епидемиолозите? Што требаше да прават тие па поинаку?
    Ова е нешто ново и за нив,нормално дека тие ќе бидат изгубени на почеток.Немаа ни соодветна опрема за да се заштитат.Тие дури салам си ја сработија работата,немам никаква замерка.
    Венче не знам кому му верувам и се потпирал,али тој требаше да оформи еден здрав тим кој ќе го советува,неколку врвни епидемиолози,професори што ти ја знам и готово,а не да се потпира на рандом“експерти“. Вучич е друга приказна,милслам не треба да се споредуваат зашто едниот е министер,а другиот премиер.Тој си е глумец за в театар,али барем со економски мерки испука далку е над наши стандарди,ама како што реков,тоа си е друга приказна.

На tijanana му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Па Филипче одма оформи тим на епидемиолози затоа и викам може се потпрел на погрешни луѓе. Не знам стварно. Само знам дека не бев толку испаничена да бришам се по дома и не сум со недоверба. Значи не одам во екстреми само почитувам препораки.

На Makedonka007 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    3.912
    Допаѓања:
    31.673
    Ај ако ти е полесно на душата, нека е така Жапче. Боа исповреѓала све на форумот. Среќа, па повеќето мислења стојат, лесно може да се види кој кого навредува ;)

На Purplelilac му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Makedonka007

Makedonka007 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2017
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    2.469
    Драги мои, сопругот паничар невиден, јас релакс или ајде како баланс ќе се наречам, и еве случка од денес. Излезени во град, во една мала канцеларија, ги прашував вработените (за мои лични потреби). Внатре ја подизвадов маската бидејќи беше топло и дишев и зборував, немав воздух, леле кога излегов сопругот почна да ме "пее", како сум била неразумна, неодговорна, почнавме дискусија и тоа на висок тон. Тој мислеше нормално за мое добро, ама ова е отидено премногу далеку. Сакам да кажам има луѓе кои и психички ќе се пореметат од миење на раце, средства, кога ќе видат личност до нив да кашла ќе се мислат цела ноќ дали имала личноста Корона и слично. СТРАШНО!

На Ivan4e04, Tan4ence, zhap4e и 6 други им се допаѓа ова.