Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Discussion in 'Коронавирус' started by LovelyGirl3, Jan 26, 2020.

1. darcy

darcy Популарен член

Со PCR, преку брис, не со серолошки. Серолошки преку крв само во Дебар правеа, за подоцна нив ги планирале.

Интересно за истрагата во Германија, таму цел филм направија со пациентот нула, Кинескиња што во фабрика додала соларник на работник од другата маса. Може да испадне дека џабе било :D

WildMk, zhap4e and Biljarkata like this.
  2. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

И Систина веќе некое време има PCR тестови.
    Според Венко серолошките не давале целосна слика,па ради тоа мора и PCR тестови.

WildMk and Biljarkata like this.
  3. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

4. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Ако може Франција сега може и другите. Оти претходно анатема беше да се отвори тој муабет.

Сепак, има нешто многу чудно во првите случаи во некои земји. Не пациент нула, туку првиот официјален. Тој првиот во Италија два месеци беше во болница, и други такви први знам. Во нормални услови не се потребни 2 месеци, нели:?:. Ај може и до таа тема ќе дојде СЗО некогаш.

WildMk, An-na, zhap4e and 1 other person like this.
  5. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Ковид негативен ќе стане може за 2 недели, но компликациите од ковид доживотно може да го држат во болница...
    Едит: не само од ковид; да не се разбереме погрешно.

6. DAngel

DAngel Форумски идол

Манчевски наместо да даде реални одговори на прашањата за апликацијата дополнително коментира "за земја која е последна на Писа тестовите, најмногу експерти во секоја област имаме". Ха, ха, ха... Мислам ало, бруко, министер си. Апсолутно не ти личи понашањето! Уште помалку ти личи да го гасираш народот така.
    IMG_20200505_160535.jpg
    Брука.

7. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Еве на Сител зборат за ситуацијава во здравството.
    Жена кажува два месеци не можела на отиде на контрола за циста на мозокот. Се плаши дека прогресирало. Поточно требало ама ѝ откажале. И кога ќе се оправи работава пред секоја интервенција ќе правеле тест за корона ко што сфатив.
    Ама како лабаво кажуваат ко...аа, луѓе со канцери, цисти, хронични заболувања не отишле на преглед два три месеци и повеќе, к*р нѐ боли дали се живи, ама ништо страшно, еве ќе се вратиме сега и све ќе биде океј.

Ама за наше добро било нели...океј.

8. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Сугаревски рекол не до крај на мај, за после тоа не се знае.

9. fana

fana Форумски идол

A што кажале козарот и декодираната за Гоце? :?:

cresa-jagoda, Mantub and Angie1432 like this.
  10. 1209

1209 Форумски идол

А дали има нешто инфо кога ќе се разговара за промена на полициски час, дали ќе се укине, како ќе биде за викенд? Јас вчера завршив со карантинот, се прошетав малце сама и дојдов да ги видам моите, пак не планирам да се рашетувам ама ќе олабавам малце со изолација, планирам и до баба ми да идам, ќе седиме во двор на растојание сакам да ги видам. Кај нас колку што гледам во град сите се со маски освен младите, вчера во град покрај река седнале 7-8 души еден до друг без маски и си јадат сончоглед...запрепастена останав.

mal.ecka, WildMk, queen19 and 2 others like this.
  11. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Нема,во наредниве денови ќе разговараат што да прават со таа мерка.

WildMk and 1209 like this.
  12. Ahoy

Ahoy Форумски идол

13. An-na

An-na Форумски идол

А што ти е тебе гајле дали некој ќе патува и каде?

14. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Ама и имаме луѓе од странство што сакаме да си дојдат.Не дека сите сакаме негде да одиме,па затоа прашуваме.

15. An-na

An-na Форумски идол

nena2010, prominent and Biljarkata like this.
  16. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Имам и јас теорија:!: Луѓето кои набрзо ќе станат татковци се подложни на корона. Базирано на случајот на Борис Џонсон и првиот пациент во Италија. Мислам и тоа треба да се истражи:?: (facepalm)

renata77 and An-na like this.
  17. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Аналогно на ова испаѓа што ја ругавме Цаца, што ни е гајле кај патувала и дали сакала да скија, така?

Инаку мене ептен ми е гајле некоја си Ан на од форум кај ќе иде |(

18. DAngel

DAngel Форумски идол

Па искрено не ми е гајле кај патувала и дали сакала да скија.
    Единствено што ми смета е што не почитувала самоизолација.

jacqueline.s and WildMk like this.
  19. elenaxbbg

elenaxbbg Истакнат член

Сега пак најново од СЗО
    Вирусов ќе бил уште долго време меѓу нас,можно било да не се измисли ефикасна вакцина,ќе сме се научеле да живееме со епидемијата,само во одредени периоди од годината ќе имало построги рестрикции..
    :^)
    Којзнае што ќе испадне од ова на крај.
    Страшна работа.
    Еве,кажаа и дека после веста дека во Франција бил од декември,да почнеле да испитуваат и другите земји за евентуално присутство на вирусов од порано.
    Значи,ем има шанси да сме живееле со вирусов скоро 2 месеци (не се сеќавам кога беше регистриран првиот случај кај нас) , ем требало да се научиме да живееме со него.
    Иначе,не ми е јасно,како од ноември кога се појави вирусов до февруари ,,никаде не беше раширен" немаше никакви вести по тв,после пак наеднаш се прошири низ цел свет и направи хаос?
    Цел јануари е месец на празници,раздвиженост,па роднини од ваму од таму,па Нова Година знаеме како се слави,пакет аранжман за Белград,за Шпанија за не знам ти каде,и никој не донесе вирус , а нели уште од декември-јануари ,,талка" вирусов низ светов?:^)
    Значи,зошто беше сето ова? За после ако се воспостави дека и не било толку опасно,ако заболам во Октомври од корона да се тресам од страв дане умрам,сеќавајќи се на зимава- пролетва 2020 и апокалиптичните сценарија :^)
    А тек да не зборувам од економски аспект,греота за фамилии што останаа без работа,греота за сите што починаа од Х болести,неможејќи да добијат соодветен третман поради тоа што цел фокус е на вирусов,греота за приватњаците што си имаа скромни ,мали бизниси,греота за сите ...
    Јас бев\сум прва што веруваше и беше исплашена од сериозноста на вирусов,што два месеци единствена релација ми беше маркет-дома еднаш неделно,и уште верувам,не дека не верувам,си постои вирусчево,ама ако испадни нешто од тоа што сега го кажуваат СЗО, тек тогаш ќе е трагедија.

Last edited: May 5, 2020
  20. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

After the battle, everybody is the general.