Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Дискусија во 'Коронавирус' започната од LovelyGirl3, 26 јануари 2020.

1. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.475
    Допаѓања:
    22.803
    И јас бев во ваикики аутлетот. Ба влез мерат тт, и гел за дезинфекција. Си има ред се држи растојание.
    Гардеробите мислам дека работеа имаше една и средуваше облека и мислам дека видов внатре една, ама не можам да тврдам...
    Сепак кој не му е страв нека пробува, јас и во нормална ситуација избегавам да пробам.
    За мене ќе прогурам и летово, ама за малава апсолутно ништо немам да и облечам...
    Од лани до сеа 2 3 броја скокнала... па зависи и од модел.. и паника ме фаќа, а неа не би ја мкнела ни у сон.
    И башка со неа нема разгледување....
    За сликањето..таман работа ако земеме и секој еден што е без маска или излегол да фрли ѓубре и ај се да се сликало...
    Да, кажувам некои работи дека не се океј, ама не би сликала, а уште помалце на нет да ставам.
    Ама искрено ми смета ако не се почитува, зошто така патиме сите.
    Избегнувам секаков контакт надвор со луѓе.. ама морам да признаам дека до скоро извегнував и да излагам мн мн по маркети и чуда..
    Идев само на плац у природа..

Еве чисто сакам да знам, кога би почнале да се гледате со блиски? Јас би само на отворено, ама пак си викам кочи, до сеа чекаше, можеш уште малце.

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. veteruska

veteruska Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2014
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    5.800
    До избори ке биде вака,после тоа кога ке не стегнат во сите сфери,економски ке има намалување на платите како јавниот така и приватниот сектор,тоа ке биде како последица од вирусов.
    Значи тек не чека пекол особено на финансиски план,сето ова е маска сега само да си дојдат до фотељите.
    Ке има многу бркање од работа

На Zaljubena26 и senjorita-v им се допаѓа ова.
  3. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.235
    Допаѓања:
    48.519
    Ни маски, ни растојание, ни бутур. Не се научува народов. Во маркет продавачкине сите маските симнати им се под уста. Застанеш нешто да земеш, се лепи до тебе или вработен или некој друг, оти нели не може неколку секунди да почекаат да се тргнеш :devil:

На oblace1, ohlalalala, ostoun и 2 други им се допаѓа ова.
  4. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.764
    Допаѓања:
    21.477

Скоро цело време бевме во контакт со блиски. Освен тогаш кога беше најгусто и бевме под присилнен карантин со денови а и полицискиот час започнуваше многу рано.
    Сега сме веќе скроз опуштени. Порано се дешаваше да избегнам гледање со некого ради паниката, ама сеа скроз сме вратени во нормала и јас и домашните.
    Од почеток на пандемијата Битола беше и уште е многу лабаво. Дали тоа беше како резултат на многу нискиот број на заболени еве не знам, ама и Филипче лично не пофали како многу одговорни а не беше ни блиску така.

На Цвет88 и mal.ecka им се допаѓа ова.
  5. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Сметам дека прерано ги отворија моловите. Требаше уште малку да се почека. Јбг избори.

Ама! Ја разбирам и потребата за одење на шопинг. Посебно на оние со мали деца. Толку брзо растат што нема шанси ланското да им е точно. Еве се затопли, што да им се облече?

Се додека луѓето се совесни, нема да има проблеми. Во спротивно, се паѓа во вода.

На oblace1, eli25, ohlalalala и 5 други им се допаѓа ова.
  6. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.278
    Допаѓања:
    27.970
    Ја онлајн се искупував последниве 2 месеца. Ама па бебе имам и реално само бодиња ми требаат

7. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Вреди да се чуе целото. DAngel го имаше ставено првото интервју со нејзе.

На eli25, dayla и prominent им се допаѓа ова.
  8. veteruska

veteruska Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2014
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    5.800
    Човек верува во тоа што сака да го слушне :D
    Која е оваа? Читај официјално од СЗО вирусот можеби никогаш нема да исчезне,а летово као ке се посмири,но некако не се смирува гледаме колку се бројките.

https://medicinaizdravje.org/kristi...EyHQ7WW-9-odc5lfXSZYU-5jNr82hc_HTBujW9B3ffGdc

9. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Земи, пушти, изгледај го целото после тука притресувај се на наслови. Сфаќам дека грото сте читачи на наслови. СЗО у секој еден ден сами себе се демантираат во се нешто. Читни и нешто друго. Вреди женава повеќе од тоа со тебе да се објаснува било кој “која е“.
    edit: гугл употреби, патем. А, за видеото, ако уопште имаш концентрација за читање и слушање што сумљам, од 10:15 пушти и слушај до крај. Поздравче. Можеш и на рати, секако.
    edit 2: Сега читам и што си ми ставила линк. Ја па реков некоја студија:D Тај е стилО. Нивото. Шта ќеш. Не се мачи со видеото.

Последна измена: 16 мај 2020
    На Kitten, BloodElf и prominent им се допаѓа ова.
  10. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.953
    Допаѓања:
    36.972
    Точно, на кого сакаш ќе веруваш. А може па и никому да не веруваш ;)
    Женава не знам која е и не знам што збори (ќе гледам да го изгледам видеово) ама па и слепово верување во СЗО ми е смешно веќе. До сега колку утки направија, ехехеееее! Секоја недела, различно мислење имаат. И тие ич не ми се за верување.

На eli25, P.S.love, BloodElf и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Ретко кој има вистински он лајн сајт. Она по профили на фб на живци ми иде :)

На eli25, BloodElf, darcy и 3 други им се допаѓа ова.
  12. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.236
    @Цвет88, јас си се гледам со луѓето со кои и обично се гледам. И тоа во последиве денови зачестено. Не гледам проблем да си излезам со колешка од работа/другарка до парк или каде било на отворено. Времево го дозволува тоа. Не смееме да дозволиме да ја изгубиме човечноста, да се оттуѓиме сосема едни од други. Затоа и не верувам дека ќе ни наметнат некакво ,,ново нормално'' (најодвратниот термин според мене, заедно со социјална дистанца) Т
    Тоа не е природното однесување на човекот и никогаш нема да стане нешто секојдневно.
    Јас барем не го планирам тоа :) Не е ни приближно иста онлајн комуникацијата и не може да замени разговор очи во очи.

Криво ми е само тоа што пред да почне кризава се канев да се видам и со некои драги луѓе со кои се имавме подзаборавено :( И сега немам ништо против, но некои од нив се се' уште исплашени.

Но има време за се', цело лето е пред нас. Можеби ќе извлечеме една колективна поука од сево ова, а тоа е дека човекот е социјално суштество и има потреба од вистински контакти.

На DraganFem, Kitten, zhap4e и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.008
    Допаѓања:
    130.719
  14. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.390
    Ама знаеш што е природно...ко преживи причаче, ете тоа е најприродно. Болници, антибиотици, дијазепами, ништо од тоа не е природно.

Последна измена: 16 мај 2020
    На Sejfullai му/ѝ се допаѓа ова.
  15. nextredstyle

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.008
    Допаѓања:
    130.719
  16. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.390
    Ептен не ги капирам ваквите случаи. Во прелоша состојба ја донеле во болница? А пред тоа зошто не ја донеле? Ако имала температура, тешко дишење зошто порано не и зеле тест? Многу работи се изоставени или јас не разбирам. Душичка, нека почива во мир

На cresa-jagoda, Sejfullai и nextredstyle им се допаѓа ова.
  17. TrinityNeo

TrinityNeo Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2013
    Пораки:
    463
    Допаѓања:
    834
    На nextredstyle и Bunny2 им се допаѓа ова.
  18. nextredstyle

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.008
    Допаѓања:
    130.719
    И мене не ми е јасно.Не би да кривам некого,ама случајов отвора прашалници.
    @TrinityNeo Ова со Кавасаки ја руши сликата што ја пласираа некои медиуми дека децата поминувале полесно.
    Жално.
    Треба да се испита.

На cresa-jagoda и Mantub им се допаѓа ова.
  19. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.194
    Таму е се дива лига. Се кријат намерно за да не седат во изолација, не одат на лекар, не пријавуваат симптоми ниту дека биле во контакт со заразен. Жално за девојчето, толку мало...

На cresa-jagoda и Sejfullai им се допаѓа ова.
  20. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.475
    Допаѓања:
    22.803
    Другарка од 1одд ми се породи и никако да се видиме, прво 40 дена па мене грип ме фати, па дур се опраиме се деси ова...
    Секако сакам на отворено, детево да се дружи... си реков намали бројот ќе се опуштам, ама еве пак рипна...
    Мм ме зеза да сум олабавела мерки и јас...

На mal.ecka, zhap4e и prominent им се допаѓа ова.