Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Дискусија во 'Коронавирус' започната од LovelyGirl3, 26 јануари 2020.

1. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Види бе, им ги вратиле пасошите :D
    Овие не се опасност за бегање преку граница? Па сега дури и граници се отвараат :D
    Ух, како фини тужби би легнале пред европскиот суд за човекови права за тие неоправданите ограничувања на човековите права и слободи.
    уф, уф, уф

На Snow-Star му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Fleur-De-Lis

Fleur-De-Lis Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    627
    Допаѓања:
    1.650
    Многу брзо ги објавуваат податоциве... До пред 3 недели чекавме до 15 часот за нови податоци, а сега и пред 12 има.. Лажови

На cresa-jagoda, Ygritte и ЕденЧлен им се допаѓа ова.
  3. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.795
    Допаѓања:
    41.890
    Па и на почетокот во 12 објавуваа, односно најпрво два пати на ден.

На cresa-jagoda, ElenaOfRivendell, Waverly Raven и 4 други им се допаѓа ова.
  4. no name5

no name5 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2018
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.100
    Во изминатите 24 часа направени се 533 тестирања, а регистрирани се 22 нови случаи на ковид-19 и тоа во: Скопје-8, Штип-2, Прилеп-2, Тетово-3, Струга-1, Велес-4, Свети Николе-1 и Гостивар-1. Досега во земјата се направени вкупно 22255 тестирања на ковид -19

5. BlackNight

BlackNight Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2016
    Пораки:
    1.375
    Допаѓања:
    5.853
    Од каде бе луѓе ова дека администрација седи дома цело време? Еве и јас сум дел од истата и веќе трета недела по ред работиме од 8 до 16 и нема ротирања. Секој ден, секој вработен. И додека ги користиме старите одмори ни се јавуваат и викаат на работа да доаѓаме. Седат дома оние кои се ослободени со мерките но 95% од нив барем кај мене си доаѓаат периодично, односно се заменуваат со брачниот другар за чување на дете, секако со седење на работа full time.На прсти се бројат оние кои воопшто не дошле. Хронично болни и бремени не доаѓаат ама па не е ни во ред по мене, сеуште е ризично за оваа група граѓани.
    Претпоставувам вака е и по другиве јавни институции, иако сеуште нема онаква хард кор гужва по Скопјево. Од друга страна иа и приватници кои си работат од дома, ама па ако им се може и имаат услови и не трпи работата, зошто да не.

На CameliaMiller, kikin, 1209 и 2 други им се допаѓа ова.
  6. BlackNight

BlackNight Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2016
    Пораки:
    1.375
    Допаѓања:
    5.853
    Ама може ќе биде само за тој ден, не и за саботата и понеделникот. Не ми се верува.

На Ahoy му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Summmerr..2014

Summmerr..2014 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 мај 2014
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    5
    Neli rekoja deka karantinot nema da e zadolzitelen? Dali site ke Mora da odat sto ke se vratat Sega? Dokolku imas nekoja informacija te molam izvesti me.
    Vo sekoj slucaj, so lesno na site..Mora da se izdrzii

8. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.942
    Допаѓања:
    53.186
    За владините функционери нема да е задолжителен пошо имале special имунолошки систем и ниедна болест ништо не им можела:yawn:

На cresa-jagoda, oblace1, Nausicaa и 10 други им се допаѓа ова.
  9. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    50 оздравени има,што е супер.

На Zaljubena26 и Ahoy им се допаѓа ова.
  10. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.239
    Допаѓања:
    48.602
    Кога ќе се отворат границите ќе се укине.

На Summmerr..2014 и Ahoy им се допаѓа ова.
  11. Milan93

Milan93 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2018
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    1.103
    Еве мене не ми е јасно како тоа ако сите седиме дома 15 дена ќе го искорениме вирусот? Тоа значи дека 16-тиот ден сите ќе си се шетаат слободно или? Баш ме интересира кога сте веќе убедени во овакво сценарио како би одело со ред?Објасни.

На Asparagus и Ygritte им се допаѓа ова.
  12. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.238
    Најубаво до крај на живот да си останеме дома ако гледаме така, сигурно нема да фатиме ниеден вирус :)

Секојдневно ризикуваме, секој наш потег и дејство, секој ден, има одреден ризик. Само што досега не мислевме на тоа. Излегувавме и бркавме работа.

Една интересна мисла што ја слушнав пред некое време - смртноста на животот е се' уште стопроцентна.

На BloodElf, P.S.love, Amellie13 и 7 други им се допаѓа ова.
  13. Peperutce1115

Peperutce1115 Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јануари 2014
    Пораки:
    2.488
    Допаѓања:
    22.686
    Супер е. Ама па мене некако бројот на оздравени ми е сомнителен.
    Мислам дека полесно може да манипулираат со тоа, отколку со бројот на заразени.

На kikin и Bunny2 им се допаѓа ова.
  14. Maro87

Maro87 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2013
    Пораки:
    1.357
    Допаѓања:
    5.402
    Оздравените ајде окк е, не се сомнителни иако ги вадат од ова заболените. Прашање е..колку се заболени навистина од вирусот..од тие што се починати само на колку им е лажно дека се од корона, им земаат брисеви и како демек се болни...секако со дозвола на фамилијата ако се согласат со тоа. Вирус како вирус го има, и тоа многу по одамна не е од март како што беше кај нас. Па знаете дека пола од Св.николе вклучувајќи ја и мајка ми и вујко ми уште во ноември и декември беа со вакви симптоми..На вујко ми му кажаа итно во болница дека морал, ама тој не сакаше..и оздраве после три недели. Ама тогаш се водеше како обичен вирус..

На Bunny2 и Ygritte им се допаѓа ова.
  15. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    Пишував јас за Италија бидејки беше најпогодена еу земја и бевме први којшто се соочивме со вирусот непознат тогаш за сите.
    Затоа пишував, нашиот хорор беше најстрашен, ако го земеме податокот дека сме прва земја со најмногу починати па и заразени во еу.
    Затоа пишував, не дека одпосле пишував, не пишував а ниту пишувам повеќе.
    Нема поента веќе за пишување.
    Најмногу пишував бидејки бев тагирана за да пишам луѓето се плашеа што е најнормално па ме прашуваа и слично. Да не бев тагирана немаше да пишувам воопшто.

Ако би имале во иднина било каква информација за патување во Мк ве молам споделете.
    Наслушав од луѓе што планираат да одат накај Мк накај 15 јуни. Па не би знаела дали до тогаш би можело.
    Ние мислиме за во август.
    Ако не ви пречи тагирајте и споделете во иднина.

На cresa-jagoda, Ivan4e04, P.S.love и 14 други им се допаѓа ова.
  16. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    Еве веќе 2.5 месеци работиме од дома (приватен сектор) со исто темпо, дури и повеќе работа од во канцеларија, засега е океј...ама мора да излеземе од дома еден ден....

Значи вируси имало, има и ќе има....Не може вечно да останеме внатре. Друга работа, не може вирусов да егзистира и да се шири исто во Алјаска, Мексико, Вашингтон, Нигер, Бангладеш, Рим, Атина, итн итн, од причина што секаде е различна температура, влага и слично. Времево не е исто во Декември, Март,Јуни, Септември .... почнувам да мислам дека е некое безвеза сценарио. И колку повеќе се тестираат толку повеќе ќе излезат нови случаи.... Стварно немам ум

На nena2010 и prominent им се допаѓа ова.
  17. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.041
    Допаѓања:
    45.980
    И нам ни ги зедоа и ни ги вратија во автобус, претпоставувам зошто директно се качуваш ви бус, а не минуваш на гранична контрола на аеродром, како кога одевме на екскурзии па на сите ни ги земаат наеднаш за регистрација.
    Во хотелотќе им ги земат за 14 дена, последниот ден прашавме зошто ни беа задржани, ни рекоа за регистрација, прашавме дали 14 дена им требаше да не регистрираат зошто секако веќе сме регистрирани во Министерство, ни рекоа така ни е кажано и толку. Реално немаат право 14 дена да ги задржат, веројатно сите имаат основ за тужба, ама на сите на крај памет не ни беше тоа, па и сега не ни е.
    Дека предходно зборевме и имаше замери ако зошто не сме прашале од некои членки, па ете прашавме ама заборавив да пишам.

18. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.942
    Допаѓања:
    53.186
  19. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    7.007
    Допаѓања:
    37.249
    Остај тоа, туку ни маски не им требаат. Супермени :D Го виде Вилипчо кај колега му во Атина? :wasntme:

На cresa-jagoda, Biljarkata и prominent им се допаѓа ова.
  20. Lima24

Lima24 Популарен член

Се зачлени на:
    21 август 2014
    Пораки:
    1.284
    Допаѓања:
    3.088