Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Discussion in 'Коронавирус' started by LovelyGirl3, Jan 26, 2020.

1. Larson

Larson Популарен член

А уште 200 луѓе во карантин заради госпоѓата од дерматологија , ако се рашири ова има да испоцркаат сите хронично болни и лица со слаб имунитет. Албанија за 2 случаи ги затвори училиштата а ние тука циркузи праиме , страшно

2. Miki4eca

Miki4eca Истакнат член

mn me nervira makedonskiov narod shto edno setanje mu e povazno od zdravjeto na sebe i na site okolu nego ..
    Vakcina do kraj na godinata najvekje

*Amethyst*, kikin, Shalitra and 2 others like this.
  3. Bridget

Bridget Форумски идол

Па нормално е смајлито после твојот одговор како со сигурност кажуваш колку се и кои се. Тестирани позитивни можеби, ама тогаш ќе додадеш -толку се тестирани, не само -толку се. Директорката маж, деца, родители, пријатели, нема? Затоа малку вртам очи кога се расфрлате со бројките. Албанија 2 |(

LivingGlam and LadyC like this.
  4. anitza123

anitza123 Истакнат член

V
    Vitamina te citam i se voodusevuvam kolku si prisebna. Nie isto ne ziveeme vo makedonija, i ovde ima dosta slucai na Covid19.
    Imam bebence pomalo od edna godinka, bukvalno od panika povrakav denes, vo smisla ako se pobolime i dvajcata koj ke go zeme detenceto.. dali smee da bide so nas itn crni scrnarija.
    Ako imas nekoi tehniki kako ostanuvas prisebna i smirena te molam spodeli.
    Zelbi da bidete bezbedni od virusot site!

Magic13, SandStorm, P.S.love and 6 others like this.
  5. darcy

darcy Популарен член

Вучиќ бар не е репер за цитирање. До завчера не ја ни спомнуваше короната, кога се појави првиот рече дека не ни планирал за тоа да зборува, и никакви мерки до денес не спроведе. Кај нас пресови и иницијални мерки веќе две недели има. Ако ништо друго, и комбето со заразената и автобусот со Дебарците сигурно на куп бензински во Србија застанале, и сендвичи во Предејане (или кај и да се стои сега со новиот автопат) јаделе, па не најде за сходно на граничарите на наша граница да им наложи мерки за предострожност.
    Не мораме баш за се да плукаме кај нас, еве и многу побогати и поорганизирани земји од западна Европа тешко се справуваат.

6. darcy

darcy Популарен член

Па не можам да кажам дека се 15, или 37 или 263 или 1362 кога официјалната бројка е 7. За нив се збори, тие се потврдени, СЗО со тие бројки оперира. Колку се точно, никој на земјината топка не знае, па нема зошто ни јас да нагласувам.

AlicaInWonderland and smile:) like this.
  7. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Во Албанија ги затворија школите после 2 случаја..
    Кај нас не им ни текнува.
    Кај мене у клас има 3 девојчиња кои се нон-стоп болни по недела дена, со две од нив сум блиска и доста често сум во контакт..
    Одлично

TKelly likes this.
  8. Abeja

Abeja Популарен член

[/QUOTE]
    Не можеш така еднострано да гледаш на ова. Сите биле во директен контакт едни со други а инкубацијата уште трае. Сите во затворени простории, постојано во циркулација, сеуште не се знае кој се е носител на вирусот,кој се пренесува преку воздухот,преку ситни капки кои остануваат на површините од маси,столови,кваки и сл. Значи секој е ризичен.

Elaine, Mrs. Lovett and smile:) like this.
  9. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Кога би биле и двата родители на болничко лекување, и детето би било во болница веројатно, има детски одделениа во болниците. Ама мали се шансите за такво сценарио, ќе бидете добри.

mac.mac, girl-miri and anitza123 like this.
  10. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Не можеш така еднострано да гледаш на ова. Сите биле во директен контакт едни со други а инкубацијата уште трае. Сите во затворени простории, постојано во циркулација, сеуште не се знае кој се е носител на вирусот,кој се пренесува преку воздухот,преку ситни капки кои остануваат на површините од маси,столови,кваки и сл. Значи секој е ризичен.[/QUOTE]
    Лани во истово школо сокрија случај на мрса бактерија, не смееше ниту еден родител да дознае дека има заразен ученик и "се правеше" дезинфекција само во училницата кај што беше случајот. Со такво раководство не би ме чудело да има и сега вакви пропусти, а не размислуваат дека се работи за најмалите,најмилите. Барем од претпазливост да ги ослободат од настава и да ги пратат дома.

Elaine and emiliana like this.
  11. Rabbit 97

Rabbit 97 Активен член

Jas ne mozham da sfatam kako nekoi luge nemaat oset nemaat svest za svoite postapki .... Znaela deka e zarazena a si sheta niz skopje niz ucilista....doktorka bre mozhno e??? Jas smetav deka e intelektualec ama taa obicna seljacka

12. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Малта ги затвора границите и бродскиот сообраќај. Сабајле во 7 ни доаѓа крузер така што ваљда ќе врие во Валета. Не можам да спијам во неизвесност сум.

emiliana and smile:) like this.
  13. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Иначе плус уште еден заразен овде вкупно 4.

14. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Оваа што предавала е докторка од кожно,не е директорката.
    Во изјавата вели дека во понеделникот имала контакт со директорката "не толку близок" а во вторникот свесно оди и се меша помеѓу деца, не размислувајќи за последиците.
    Ај ќе и простиме,може не знаела дека директоркава била на скијање;)

Elaine, emiliana, Abeja and 1 other person like this.
  15. Lancier

Lancier Истакнат член

Martin Tolovski na fejsbuk

Не паничете! Господинот Заев прв ја пријавил.

:D:D

TKelly and Fifi84 like this.
  16. EMMA EMILY

EMMA EMILY Истакнат член

Jas ne znam dali ima soodvetna kazna za tolkava neodgovornost na direktorkata na klinikata. Tolku luge da dovede vo opasnost zaradi nejziniot keif?

Среќичка likes this.
  17. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Ги затворија, ама само за најкритичните земји, влез ќе има само товарен брод со храна. Крузерот утре е малтешки така што после него нема да има друг сообраќај.

Се јавив кај моите ја мислев идење дома амин, ама не е така. До 3ти април може ќе се стабилизира.

18. princess5

princess5 Форумски идол

Да има казна парична или затвор до 1година за загрозување на лица ..по некојси член имаше објавено некој на фб...пс еве го најдов

Attached Files:

19. Bratot

Bratot Форумски идол

Не само што не вреди да се цитира,туку не е ни нормален како тој така и докторов.

Last edited: Mar 10, 2020
    ForeverYoung likes this.
  20. LadyC

LadyC Форумски идол