Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Дискусија во 'Коронавирус' започната од LovelyGirl3, 26 јануари 2020.

1. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.328
    Ми излегува нешто по порталиве друг предлог имало, да било од 14 до 05 саат во недела и понеделник, што мислам е поокеј.

На Bunny2, ЕденЧлен и minne992 им се допаѓа ова.
  2. Lima24

Lima24 Популарен член

Се зачлени на:
    21 август 2014
    Пораки:
    1.281
    Допаѓања:
    3.088
    Еднаш вака еднаш така, се за*баваат со народот. До сабота може ќе речат одиме на избори за 2 недели.

На ЕденЧлен му/ѝ се допаѓа ова.
  3. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.313
    Искрено веќе не гледам поента на Полицискиот час,пак не ми е јасно дали после 19 часот доаѓа Короната?Пред 19 часот ја нема така? Преку ден пак се сите собрани,пак има дружби,пак има собири.Деновиве приметувам дека веќе 40% од Народот не ни носат маски,лабави се сите,си шетаат како ништо да не се случува.Не сакам да сме пак 3-4 дена во 24 часовен Карантин,едноставно веќе психички ме утепа,ми треба слобода,ми треба движење во природа,преку глава ми е веќе од затворов по дома,ми пука филмот сериозно веќе.Оние кој го подржуваат Полицискиот час,и Карантинот слободно нека си седат дома,никој со сила не ги тера надвор да искачаат,или да се пикаат во гужви,само оставете не да живееме ние кој не сакаме повеќе ни Карантини ни е*ани Полициски часови,мора да НАУЧИМЕ да живееме со Вирусот,доста е стварно не исцрпија веќе.

На DraganFem, Amellie13, princess5 и 4 други им се допаѓа ова.
  4. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.712
    Допаѓања:
    35.675
    Ти ги имаш ли видено сликите што кружат низ ФБ? И на форумов ги има мислам. За време на полициски час гозби си прават. Зошто мислиш дека ако има викендов ќе ги спречи да одат по гости?
    Пак ние ќе си го кркаме, другиве ќе шетаат како до сега. Особено што полицијата мува не ја лази :^)

На Nausicaa, fana, Lima24 и 3 други им се допаѓа ова.
  5. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Па гласаат, ама мислам нема 2/3 множество, само просто.
    Плус 25 луѓе се, тие воглавно си се договараат како ќе гласаат.

На An-na му/ѝ се допаѓа ова.
  6. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.313
    Имало или немало Полициски час,ке си ги направат сите адети.А Полицијата не смее да им писне,зашто им е еден од најголемите Празници,и ако неможе со добро,ке може со лошо,и ке се кренат на бунт како што и знаат,и ништо добро нема да искочи од сето тоа.

На veteruska му/ѝ се допаѓа ова.
  7. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.047
    Допаѓања:
    32.867
    А ти прочита што пишав. За Бајрам се шета. За Рамазан се собираат на едно место. За Бајрам ќе си ги прошеташ сите роднини и ќе им го дадеш на поклон вирусот.

На cresa-jagoda и g8lQQk им се допаѓа ова.
  8. Lima24

Lima24 Популарен член

Се зачлени на:
    21 август 2014
    Пораки:
    1.281
    Допаѓања:
    3.088

Секој треба да си мисли за себе. Ако сакаат сите роднини нека се заразат. Ако се совесни нема да одат по гости па и најголем празник да е.

9. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.637
    Допаѓања:
    202.052

Ако беше секој за себе. никој, никаде во светов немаше да се замара со вонредни состојби и карантини. Сте слушнале за колективна и општествена одговорност?

На Nausicaa, oblace1, cresa-jagoda и 5 други им се допаѓа ова.
  10. Nade-sunrise

Nade-sunrise Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2012
    Пораки:
    1.455
    Допаѓања:
    4.694
    Си била во Тетово, Гостивар, Струга? На една улица 5 фамилии живеат. Полициски час нема да ги спречи да идат на гости ако сакаат. Исто како што не можеа да спречат собирање на 20 луѓе во една викендица за Велигден. На тој што сака да седи дома, полициски час не му треба. На тој што не сака, ништо не го спречува, ќе најде начин.

На Lima24 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Lima24

Lima24 Популарен член

Се зачлени на:
    21 август 2014
    Пораки:
    1.281
    Допаѓања:
    3.088
    Ако некој нема одговорност што треба ние или власта да направи? Филипче полицаец да изиграва? Не заборавајте дека е ова Македонија. Не е ни Шведска ни Германија. Еднаш се кажува, или треба да се црта секој пат?

На princess5 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.637
    Допаѓања:
    202.052
    А шо им е работа, меѓу другото на власта и полицијата?

На oblace1 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Lima24

Lima24 Популарен член

Се зачлени на:
    21 август 2014
    Пораки:
    1.281
    Допаѓања:
    3.088
    Па еве пред некој ден имаше ставено видео во темава, во Тетово полицискиот. Ако не си го погледнала те молам види 10 минути е. Колку власта и полицијата си ја вршат работата.

14. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.047
    Допаѓања:
    32.867
    Еј видиш од Тетово сум по потекло и често одам таму на викенди и слично, поа фамилија ми е таму. Во еден двор живее цело семејство (читај таткото и браќата), ама тетки, вујковци, чичковци, сестри и слично не се на исто место. Треба да го прошеташ градот за да стигнеш до нив.
    А инаку и за Велигден во Тетово македонците ги прават истите прошетки па затоа и знам. И баш беше олеснување што имаше полициски час тогаш.

И да полициски час треба зашто кај нас нивото на култура и почитување на предупредувања не функционира.

@Lima24 има исклучоци такви. И мислам дека се намерни. Полиција сега никаде не контролира ништо и најголем проблем е што монструзниот план на партијата што сега ја контролира поицијата е страшен. За да нема избори они би сите да се заразат, секономија да падне и се да отите во неповрат само зад а дојдат на власт. На пример во Скопје кај мене во населба патролираа полицајци и стоеја на семафор за време на полициски час. Откако почна да се збори за избори снема полицајци по улици. Додека шетаа луѓето припазуваа сега се пуштија. Освен монструми ништо друго тоа не може да го опише.

На Annath и g8lQQk им се допаѓа ова.
  15. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.092
    На Angie1432, ЕденЧлен и fana им се допаѓа ова.
  16. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.505
    Допаѓања:
    113.986
    eeeeee тоа да видиш....

На ЕденЧлен и Mantub им се допаѓа ова.
  17. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.450
    Допаѓања:
    60.884
    Срциња сте :D

Зборувате за народ кој е спремен да убие за Алах/Госпо, иди речи им нешто лошо за истиот со зоља има да те рокнат и никој ништо нема да им може. Кога треба да одбираат пре би умреле него да покажат непочит кон истиот со тоа што ќе останат дома.

Дали ќе има или не полициски час е апсолутно сеедно, тие ќе шетаат, а кога ќе ги казни некој титнете ми ќе ви се јавам. Полицискиот час е за нас, за нив не важи. За нив важи муабетот од реисот само, кој ич не е глуп и ситуацијава си ја наврти за да каже дека таа партија што ќе ги пушти слободно да се шетаат, таа ќе ги има нивните гласови.

И апсолутно безобразно е ова што се прави, се договорија избори, се укина обавезен карантин за политичари, се наоѓаат да си се договараат кога за избори да има датум, а имаат лице да го молат народот да седи дома. И после се чудат зошто народов искача. Е ајде де, зошто. Во меѓувреме ни починаа огромен број млади пациенти, еве вчера 41 годишен маж без коморбидитети умре. Ама сега изборите се побитни.

Носете си маска и држете си растојание. Толку. Друго џабе е се што да праиме муабет.

На Ivan4e04, Nausicaa, green.eyes и 19 други им се допаѓа ова.
  18. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    4.967
    Допаѓања:
    34.601
    Ако решиле да шетаат ни бајрам ни велигден не ги спречува ни полициски час...
    Малку офф топик реплицирам но За Велигден правеа крштевка (со др.зборови за време на полициаки час па и уште објави на фб вклучувања во живо) Што повеќе да се каже? Небитно дали христијани или муслимани Ако решиле на непочитување на полициски час ...џабе е се

Последна измена: 21 мај 2020
    На Nade-sunrise му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Nade-sunrise

Nade-sunrise Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2012
    Пораки:
    1.455
    Допаѓања:
    4.694
    Баба ми е Тетовчанка, пораснав во Тетово :)
    Во комшии кај неа таткото и браќата се 5 фамилии што живеат во посебни куќи еден до друг. Чичкото со децата е од каршија, плус 3 фамилии. Знаеш колку луѓе се тоа на број кои секако ќе си поминат на гости. Имало или немало полициски час. А за по селата што правиме?
    За Велигден, Маврово знаеш што беше. Лудница. Лично бев поканета во викендица каде што карантинот беа договорени да го поминат заедно 6 пара. МОЈ избор беше да си седам дома.
    Нив ништо не ги спречи да се соберат, нив никој не ги казни што беа собрани, ниту тие во викендицата до нив. Тоа ми е поентата на муабетот. Ако некој сака да седи дома не му треба ни влада ни полиција да му каже. Тој што не сака ништо нема да го спречи.

Последна измена: 21 мај 2020
  20. veteruska

veteruska Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2014
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    5.800
    Полицијата кој ја команда?Владата како ке каже така,се друго е фиктивно.
    Целата работа е да се створи омраза кон Вмро затоа што Наќе е министер за внатрешни,као еве неможе ред да спроведе.

На princess5 му/ѝ се допаѓа ова.