Форумџика на годината

Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Дискусија во 'Коронавирус' започната од LovelyGirl3, 26 јануари 2020.

1. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.434

Џабе објаснуваш пеп, памет со инка не се става. :)

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  2. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.047
    Допаѓања:
    32.871
    Наќе е министер за полиција. Тој ги дава командите таму. Не Премиерот и не Владата. .Те молам не го брани. Тој и само тој лично е одговорен што нема полицајци по улица. Толку.

Во услови кога знаеме дека немаме лична одговорност од многу поединци, тогаш државата мора да интервенира и да внимава повеќе. ЏАбе сите други работат супер ако тие што требад а ги спроведат одредбите (МВР под команда на Министерот за Внатершни работи) не го работат тоа што треба. Сисе се бунат дека МВР не ја работи работата, ама не Наќе не е крив, Филипче е крив што не пушта лекари на пример да патролираат по улици и да казнуваат луѓе што не носат маски. Наќе убаво си изјави, читај по вести дека нема никого да казни за неносење маска. И крај. МОНСТРУМ.

@Peperutce1115 Студентски Сојуз на УКИМ срце ти е против електронска сесија. Тие прават притисок да нема електронско полагање. Инаку и професорите се многу уплашени од физичко присуство во училница. Владата донесе одлука да нема физичко полагање. Ама си имаш чудни колеги што да ти кажам. Сесијата ќе си имате од 1 Јуни натаму, е сега каков формат ќе биде е нејасно. Ти учи си и спремај се за испити.

На Nausicaa, oblace1, Annath и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. raww

raww Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2014
    Пораки:
    1.036
    Допаѓања:
    5.915
    Студентскиот сојуз нели треба да го земе целокупното мислење на студентите а не само нивното?

На cresa-jagoda и elenaxbbg им се допаѓа ова.
  4. veteruska

veteruska Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2014
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    5.800
    Девојко кој ги носи уредбите за полициски час? Владата така,Наќе е ставен на милост и немилост,неможе полицијата на народот маски да им става ,ако самите не се свесни.
    На народот му е збогтисано веќе од затвори по дома и почнаа самоубиства и семејно насилство,за тебе тоа е во ред ли?

5. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.822
    Допаѓања:
    25.535

А докториНе не работаат, не се жртвуваат?

На crimson, H.VAGA, KateKane и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.249
    Допаѓања:
    39.627
    Немаат сила да се спротистават на тие кои треба, а тоа се поглаварите на двете верски заедници, Мпц и Ивз, главните подбуцкувачи на масовните собири, па затоа удри врз грото народ, покажи авторитет демек имаш. 3 дневниот карантин е чисто иживљавање и ноторна глупост, за оние за кои важи законот де.
    Идат избори.
    Иживљавањево ќе ми дојде на ум, пред да заокружам.

На Bunny2, buba4e89 и christinnn им се допаѓа ова.
  7. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.637
    Допаѓања:
    202.061
    Со карантин не, ама со високи казни и без селективност, да видиш како ќе ги издисциплинираш, не два милиона, дваесет. Што мислиш, скандинавците, германците и слични оти се дисциплинирани? Дека се многу свесни? Прашај таму колкави се казните за одреден прекршок, прашај дали бркаат врски за да им се поништи казната.

@Peperutce1115 реално немаме толку медицински кадар и капацитет за тестови за илајдарка дневно. Сите се мобилизирани, верувај.

На Ivan4e04, Nausicaa, oblace1 и 19 други им се допаѓа ова.
  8. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.634
    Допаѓања:
    252.620
    Се докажа она што го зборувам дека сме дно од народ, кој само со полициски час се држи дома.
    Драги мои, не ви е крив ни Филипче, ни Мицко, ни никој. Сами сме си криви оти веруваме дека корона е заговор. Епа сега високи бројки. Нормално.
    Експертите од социјалните мрежи имаат ли коментар сега?
    Запнавте за изборите, а што не запнувате вака за непочитување на мерките?

Нема што да не затвараат, нема. Оти без леб ќе останеме.

За жал, некогаш и за пазење не зависи од нас, особено кога делиш куќа. За жал.

И за жал, МВР не казнува оти Наќе така одлучил. Јавно се знае ова.

На Nausicaa, oblace1, LivingGlam и 9 други им се допаѓа ова.
  9. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.249
    Допаѓања:
    39.627
    Кога веќе ја споменувате Америка, грото од починатите се црнци и бездомници на кои им била ускратена медицинска помош.
    Усмртени од негрижа, а не од вирусот. Знаете дека Америка има ептен ригорозен здравствен систем, комотно пред очи да им умира човек, нема со мал прст да мрднат ако тој човек нема здравствено осигурување.
    Имаше статија од една медицинска сестра, која низ солзи раскажуваше, какви инструкции им биле давани на почетокот од 'пандемијата'. Напуштила самата пред да и врачат отказ.

На DraganFem му/ѝ се допаѓа ова.
  10. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.047
    Допаѓања:
    32.871
    Има уредба од Влада дека полицајците треба да казнуваат за неносење маски. Наќе изјави дека нема да казнува. Се си соти напишано и изјавено во медиуми. Значи да полицијата на чело со Наќе треба и мора да казнува за неносење маски. Ако Наќе повеќе води ред и полицијата навистина си ја работи работата (која Наќе ја контролира) ќе имаме и повеќе успех со справување со Короната. Не може да останеме вечно затворени ама секој мора да си ја работи својата работа. Кога еден одбива да ја работи работата за да собира политички поени и да одложува избори без да му е гајле што луѓе умираат заради неговата лична неодговорност и таа на неговата партија толку. Џабе збориме поарно да си умреме сите.

@raww тоа е проблем што студентите сами треба да го решат. Реагирајте со Студентки Сојуз. Што да ви кажам. Од реагирање по форуми ништо нема да смените.

На oblace1, elenaxbbg, Annath и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.884
    Допаѓања:
    13.517
    Што не пријави ти? Нели си револтирана од оние што не почитуваат? Си требала да пријавиш кога си видела отворено кафуле со луѓе внатре.

Последна измена: 21 мај 2020
  12. Аргентина *

Аргентина * Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    4.737
    Допаѓања:
    9.263
    Ајјј
    што збориш...
    Им вадам муабети јас, иначе си работат тие... “работат“
    Дијагностиката во државава е на стенд бај, зборувај ми за жртвата на лекарите наспроти некој кој болен дома со месеци исчекува термин.
    И гротото матични работат, препишуваат чајчиња по тел, вака не работеле којзнае од кога.
    Дури жал ми падна.

Не цитирајте само да го лутите чоек.

На An-na му/ѝ се допаѓа ова.
  13. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.434
    Пријавив веднаш, дали имало постапка против нив и реакција не знам уште.
    Уште од старт пријавувам, па дури и кога имаше повеќе од 5 6 луѓе соберени во близина на мојот дом кога мерките беа за да не се групираат повеќе од две лица.

14. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.047
    Допаѓања:
    32.871
    Јас го носев детето на преглед на матичен пред две-три недели. Во ординација со маски и со милион протоколи. Бев и на забар зашто ми пукна пломба исто со милион протоколи и со забар кој сиромашкиот беше облечен како Марсовец.
    Брат ми носеа бебе на вакцина исто и едни другари.
    А дека голем дел од работтите се одложени, одложени се и тоа е точно. Ама не е дека сите не работат.

На MandyLane му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Аргентина *

Аргентина * Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    4.737
    Допаѓања:
    9.263
    Ако си во Скопје можда, да не пишам сега јавно тука шо се знам и се дешава. Итни термини за снимања на луѓе им презакажуваат за во есен! Секој ден поминувам крај ординацијата од матичниот на татко ми, клуч има среде работно време.... и куп др работи.

На lovestoneddd и mal.ecka им се допаѓа ова.
  16. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Зарем има некој кој го правда Наќе?! Сериозно?! Никаде нема полиција низ градов. НИКАДЕ! После ќе се жали на влада овој, оној.

И дека ќе пријави готово! Јас пријавив еден. Си поминаа џандарите, си мафнаа и толку. Само јас сњ осетив ко глупи август што верувам дека државава функционира.

На Nausicaa, oblace1, duffi и 5 други им се допаѓа ова.
  17. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.733
    Допаѓања:
    322.892
    За сето ова нродот е виновен.
    Доста веќе сите се криви само ние не.
    Носат мерки кои не се почитуваат или половично: носи маска реда ради на врат закачена за да не го казнат.
    Раце мие кога мора.
    Ваму ечи дека е е дома изолиран а се кикоти зашто со комшиите пијанки секок ден си прават.
    Се одеше по фризери.
    На почеток додека не сетави клуч и во игротеки се чекаа родендени.
    Да не бројам, невоспитани сме и затоа вака се случува.

На oblace1, cresa-jagoda, duffi и 7 други им се допаѓа ова.
  18. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.940
    Допаѓања:
    53.148
    Казните за нашиов стандард и не се толку ниски другарче, џабе и да ги направат највисоки у Европа повеќето ќе спијат на тоа уво дека чичко им е инспектор.
    Скандинавците знаат дека ако пробаат да фатат врски уште полошо ќе направат, тоа кај нас не е случај. Секој македонец барем еднаш у животот понудил мито за да заврши одредена работа...

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  19. veteruska

veteruska Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2014
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    5.800
  20. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.884
    Допаѓања:
    13.517
    Кукла, јас знам колку „функционира“ државава, затоа јас не ни пријавував, знаев дека нема ништо од тоа. Ама членката е толку револтирана зашто не се почитуваат мерки, а пиша за кафулето. И онака ја прашав дали пријавила, дали нешто се преземало.
    Јас се чудам зошто полициски час кога не се почитува ништо и нема полиција, т.е. не казнува. Тука ми смрди нешто работава.

На kukla21 и mal.ecka им се допаѓа ова.