Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Дискусија во 'Коронавирус' започната од LovelyGirl3, 26 јануари 2020.

1. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.256
    Допаѓања:
    181.671
    Дали е тоа некој критериум за државјанство? Да знам, дали да го откажам државјанството:wasntme:
    Едит-скандинавците не знаат што е тоа врски, затоа не ни пробуваат.

На green.eyes му/ѝ се допаѓа ова.
  2. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Па, Швајцарија ли беше онаа што немаше закон за дивоградби додека не почнале некои Босанци да градат кај си сакаат, а немало како да ги сопрат? :D

На Snow-Star и Biljarkata им се допаѓа ова.
  3. *Amethyst*

*Amethyst* Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    1.781
    Допаѓања:
    9.933
    Јас сум во Ит, и од тука од амбасада ми рекоа дека немало да прават проблем на никого во врска со црниот печат доколку сме ги прекорачиле тие 3месеци.
    Нешто што не ми е јасно, дали италијанска амбасада е исто што и амбасада на Малта? Дали истите луѓе ми го тврдат тоа дека ке немам проблем при напуштање на државата а ете на аеродром сосема друга приказна?

4. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.637
    Допаѓања:
    202.062
    Па што кажав јас. Нека стават големи казни, и нека не бидат селективни, односно за сите да важат исто, да нема веќе она вујко владика или што и да е. Да видиш како ќе седат и ќе кутат.

На senjorita-v, Nausicaa, H.VAGA и 6 други им се допаѓа ова.
  5. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.098
    Не сфатив за која амбасада зборуваш?
    Ако мислиш на Македонската,таа е една иста за Италија и Малта.

На *Amethyst* му/ѝ се допаѓа ова.
  6. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.712
    Допаѓања:
    35.677
    Aј, те молам. Сите се криви само Оли и компанија не |(
    Мене не ми е јасно како толку можете да си го понижувате сопствениот народ и да имате толку ниско мислење за себе? Демек другите подисциплинирани се? :doh: Разликата е во мерките, едукацијата а не плашење и паника, како што направија кај нас. На крај нормално дека ќе им дојде преку глава на сите! И мене ми е дојдено! Полиција си дреме, Оли и компанија носат мерки ради реда, без сериозна анализа за ефикасноста на истите.
    Која корист од полициски час кога полиција не контролира? Која корист од казни, ако никој не контролира. Која корист од препораки кога нема адекватно едуцирање на народот?
    И после верувале во петџи?! Е не, во Филипче и Оли ќе веруваат кои не знаат кај тераат и кои направија еден куп утки, контроверзии, глупости!!!

На Nausicaa, crimson, fana и 5 други им се допаѓа ова.
  7. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    Дромци бе, шо напрајвте ?

„Загрижувачи Ковид статистики. Со 2/3 од 40-те новозаболени, Скопје повторно влезе во ризик од ширење на корона-вирусот. Се појави нов кластер во Аеродром, а од семејните дружби не се откажуваат ниту Чаирчани и жителите на Сарај. Од 26-те потврдени случаи во Скопје, 9-мина се од Аердором.

Дури седум од нив од едно исто семсјтво. И Чаир денеска избори седум нови случаи, Сарај 4, а Центар 3. Заразени има и во Гази Баба, Петровец и Ѓорче Петров. Бројката расте, а епидемиолозите смируваат, добро е што повеќето заболени се од исти семесјтва, па полесно се лоцираат контактите и поголеми се шансите да се спречи – вирусот да зададе нов удар.“

од линкот на ветрушка.

На senjorita-v, cresa-jagoda и Bunny2 им се допаѓа ова.
  8. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.328
    Кога спомнавте полиција..
    Нели кажуваат пример дека минатата вечер 25 луѓе биле затекнати како се движат за време на полициски час, а само 10 биле приведени, казнети другите опоменати или не знам како иде.

Зашто за сите не е исто?

На Nausicaa, cresa-jagoda, An-na и 2 други им се допаѓа ова.
  9. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Мора некој да нагази, да се брои.

10. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.434

Знаеш зошто сум толку револтирана? Не знам дали знаеш колку мал капацитет и какви се болниците во Источна Македонија посебно во малите градови каде што одредени одделенија во болниците се затворени, за нечистотија да не зборувам а вработените се бројат на прсти.
    Ако пола од населението од малите градови заболат, каде ќе се лечат и како? Со оглед на тоа што има и недостаток на медицински персонал.
    Наместо да се намалуваат бројките, се покачуваат.

Баш кафичот беше отворен во град кај што имаше голема бројка на заболени, среќа па почнаа и од таму да излегува број на оздравени.
    Не можам да не сум изреволтирана од нечие невнимание.

На DraganFem му/ѝ се допаѓа ова.
  11. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.733
    Допаѓања:
    322.892
    Е да бе, Оли крив.
    Ако ти немаш свест и не се пазиш, одма друг е крив што не те контролирал.
    Ако си правиш седенка со комшивките од зграда пак Оли е крив?
    Еве секој ден слушаме " толку и толку граѓани не го почитувале пол. час и се казнети".
    Е што треба?...по дома да одат??
    Сите комплетно некоординорано делуваа на терен ( на одговорните мислам) , ама на ТВ доволно одеа едукативни спотови.
    Дома да те измие никој нема да дојде.

На senjorita-v, M.B., oblace1 и 7 други им се допаѓа ова.
  12. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    пошто зависи од ситуацијата, а и од полицаецот што ги затекнал. Исто ко и за сообраќаен прекршок или што годе.

13. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.047
    Допаѓања:
    32.875

Не се Оли и компанија. Еден е. Наќе Чулев. Тој треба да спроведе мерки. Ама јавно си изјави човекот дека нема да кзанува за неносење маски (сиромашни биле граѓаните). А ваму збори како му е жал за народот. Море монструм и тој и тие што се со него (а знаеме кои се и за какви гнасотии се спремни за власт).

На Nausicaa, oblace1, cresa-jagoda и 5 други им се допаѓа ова.
  14. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    Да и таму се наплаќа за болничко лекување од Ковид и брза помош е мислам 1000 долари.Ако немаш пари,тоа е.
    Јас се кладам дека на крај тоа ќе биде.Од сам почеток го зборам ова.Еве ги во Србија изгледа ќе идат по стапките на Шведска.Во јуни отвараат и дискотеки/сплавови.
    Е фала богу.Ама нее они се запнале дека од кога се олабавиле мерките почна да расте бројот.А самите ти кажуваат дека е од семејни вечери.Уште кога ќе видиш кои населби се најзафатени се е јасно(освен Аеродром баш ме изненади).
    Да и јас разговарав со полицаец и зависи од многу работи(зошто излегол најмногу).А и притоа не се тие кои одлучуваат за казната туку само пишуваат извештај кој оди кај јавен обвинител.

На lovestoneddd и zhap4e им се допаѓа ова.
  15. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.940
    Допаѓања:
    53.148
    Саудијците воведуваат 24 часовен карантин за време на празникот а индијанецов од ИВЗ се заканува и условува:puke:

На Ivan4e04, oblace1, Dana31 и 10 други им се допаѓа ова.
  16. *Amethyst*

*Amethyst* Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    1.781
    Допаѓања:
    9.933
    Значи за истата збориме, мене од амбасада (до сега минимум 5 пати имам зборено со нив) ми велат дека нема да имам проблем при излез од Ит и као за секој случај да сум имала мејл од претходните карти до сега што ми биле откажани као доказ дека сум сакала порано да напуштам Еу, е сега фрката може да биде дека сепак може да добијам црн печат? :worried:

17. Snow-Star

Snow-Star Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2014
    Пораки:
    3.518
    Допаѓања:
    17.538
    Затоа што му е дозволено. Во нормални услови треба да папа казни според закон, ама ние бевме далеку од нормалното пред пандемијата, сега сме уште повеќе.

На nena2010 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.098
    Да.

На *Amethyst* му/ѝ се допаѓа ова.
  19. monibejbi

monibejbi Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2010
    Пораки:
    1.927
    Допаѓања:
    2.149
    Само со казни се сложувам со погоре членките, кога ке осети некој по џебот следниот пат ке размисли дали ке направи.
    Народ посебно балканскиов се опаметува на таков начин.
    Да работа на полицијата еда излага на терен секаде посебно таму каде што е најопходно за празници и слично.
    И во Европа луњето се придржѕваат дека има казни и затоа поштуваат.
    Е така треба да биде кај нас и ке има ред за сите.
    А Наќе или било кој и да е ако не си јаизвршува одговорнио работата треба да се смени.

На JoyJoy, buba4e89 и Iva2020 им се допаѓа ова.
  20. g8lQQk

g8lQQk Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2018
    Пораки:
    2.179
    Допаѓања:
    14.264
    Турција ќе има 4 дневен карантин за Рамазан Бајрам, а истото го предложи да се следи како пример, лидерот на ДПА Мендух Тачи.

Искрено, ме изненади со предлогот.

На cresa-jagoda, GirlRose, buba4e89 и 4 други им се допаѓа ова.